CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Les seccions sindicals de CGT de mitjans de comunicació estatals criden a la Vaga General el 29M

Dilluns, 26 març, 2012

AMB LA VAGA GENERAL DEL 29-M

Perquè la Reforma Laboral destrueix els èxits aconseguits durant dècades.

Perquè deixa els treballadors, de tots els sectors, desproveïts dels seus drets.

Perquè es carrega de cop la negociació col·lectiva.

PERQUÈ NOMÉS BENEFICIA ALS EMPRESARIS.

No a la negociació, sí a la derogació!

* CONTRA LA PRECARIETAT ALS MITJANS. Que contribueix a una desinformació generalitzada dels continguts que s'emeten, a la poca elaboració de les informacions, a la manca de rigor. A l'empitjorament de les condicions de vida de tots i totes. La precarietat contribueix a que els periodistes siguin menys rigorosos, menys independents. La precarietat genera vulnerabilitat i por que els empresaris aprofiten per manipular i coaccionar el que hauria de ser independent. En augmentar la càrrega de treball, augmenta la sinistralitat laboral

* AMB LA LLIBERTAT DE PREMSA. La concentració dels mitjans acaba amb la pluralitat informativa i per tant elimina la llibertat de premsa. Prima que només grans corporacions puguin desenvolupar aquesta funció. Destrucció de petits diaris, de petites ràdios, de petits mitjans. Deixa la informació en mans de 'lobbys' empresarials que uniformitzen la realitat. Deixen en mà de només uns pocs l'enfocament del que passa al món i que rebem els ciutadans a casa nostra.

* AMB L'ARTICLE 20 DE LA CONSTITUCIÓ ESPANYOLA. La Carta Magna avala que la ciutadania rebi una informació veraç, una cosa que no s'està complint en l'actual situació. Els treballadors dels mitjans de comunicació assistim, estupefactes, a la degradació de la professió. I ens obliguen a contribuir a la desinformació: la censura, l'edició en els mitjans, la manipulació. En definitiva la degradació de la professió. L'art. 20 de la Constitució és bidireccional. Perquè reflecteix el dret de la ciutadania a rebre una informació veraç i també reflecteix el dret dels periodistes a oferir una informació objectiva.

* PER UNA DISTRIBUCIÓ OBJECTIVA DE LES LLICÈNCIES. Perquè el Govern, "en teoria", tutela les llicències que se cedeixen a empreses de comunicació privades. Però això només es fa per interessos econòmics que conflueixen amb els polítics i empresarials. Pel que la ciutadania no ES pot veure preservada de les televisions i ràdios públiques. Perquè en no haver pluralitat en la distribució de les llicències i atorgar aquestes a dit, el Govern afavoreix la manipulació i al control de la societat.

* NO A LES RETALLADES EN ELS SERVEIS PÚBLICS. Retallar en Educació, retallar en Sanitat, retallar en Despesa Social, és deplorable. Retallar en mitjans de comunicació públics també. Atempta contra els drets dels ciutadans, als que priva d'una informació objectiva i rigorosa. I deixa en mans del sector privat el dret recollit en la Constitució a estar veraçment informats. Perquè només busquen el benefici econòmic i el control social. Atacant directament la Llei del Tercer Canal: per privatitzar, per reduir-la, per anul·lar. Impedint el desenvolupament del servei públic per al qual va ser creada i que recull la Constitució.

* A FAVOR DELS MITJANS DE COMUNICACIÓ PÚBLICS. Perquè han d'arribar allà on els privats no arriben. Perquè han d'informar objectivament del que les empreses descarten perquè no dóna beneficis. Perquè han de servir la població, no als mercats. Perquè han de formar i entretenir. Perquè han de formar a tots com a ciutadans democràtics. Perquè ens haurien de donar l'opció de triar.

* NO A LES EXTERNALITZACIONS. Sí a la producció pròpia. Perquè externalitzar els serveis afavoreix impunement el desviament de recursos públics a mans privades. Perquè creen precarietat laboral. Perquè alimenten la corrupció i contribueixen a la degradació del servei públic de comunicació.

* NO A LA PRIVATITZACIÓ DE FORTA I CRIDA A LA VAGA. Lluitarem davant els atacs del Govern i la seva intenció de privatitzar. SI ENS TOQUEN A UNA, ENS TOQUEN A TOTES!

Seccions Sindicals de CGT a: TV3-CCMA, IB3, RTVV, 7RM, RTVCM, RTVA, CBM Madrid, TSA Madrid, EPRTVM, RTVE, Mediaset España.

>>> Pdf del comunicat a http://www.cgtrtve.org/?q=node/735

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció