CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Les treballadores de la neteja municipal de Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat) desconvoquen la vaga indefinida

Dissabte, 19 gener, 2008

CORNELLÀ DE LLOBREGAT (BAIX LLOBREGAT) 19 de gener

Les treballadores i treballadors de l'empresa Selsa, encarregada de la neteja de les dependències municipals i els col·legis de Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat), han desconvocat avui la vaga indefinida que mantenien des del passat 8 de gener. L'empresa i el comitè van acordar ahir a la nit mesures per millorar les condicions salarials i laborals dels 114 treballadors en plantilla.

Segons la representant del sindicat CGT, Mercedes Lorca, la negociació ha estat "molt dura", però finalment l'acord és "satisfactori". Els treballadors han aconseguit una paga extra de 1.000 euros prorratejada mensualment, que l'any que ve s'augmentarà a 1.200 euros. Per pal·liar els efectes de la vaga als sous dels treballadors, l'empresa avançarà 400 dels 1.000 euros en el sou del mes de gener.

Alhora, es reduirà la jornada laboral de la plantilla en 30 minuts cada setmana i els treballadors comptaran amb un dia més per a assumptes personals. L'any que ve, la reducció de jornada serà d'una hora per setmana amb dos dies més per a assumptes personals. L'empresa també s'ha compromès a retirar els expedients oberts als treballadors amb motiu de les jornades de vaga.

La plantilla de Selsa va iniciar el passat 8 de gener una vaga indefinida que va afectar les dependències municipals -centres cívics, biblioteques, poliesportius-, guarderies i col·legis públics de Cornellà. La vaga ha obligat l'Ajuntament a contractar els serveis d'empreses de neteja per garantir la salubritat a les guarderies i col·legis.

Segons Mercedes Lorca, els treballadors han comptat "amb el suport del Sindicat d'Estudiantes i de les associacions de mares i pares d'alumnes que van escriure nombroses cartes a l'Ajuntament".