CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Les treballadores de la Residència Verge de Ribera indignades per les condicions laborals que les imposa l’Ajuntament de la Pobla de Segur.

Dijous, 18 febrer, 2021

Les treballadores i treballadors la Residència Verge de Ribera de la Pobla de Segur mostren la seva decepció per les condicions laborals amb els quals han de treballar. Després que hagin aconseguit que a la residència no ha entrat la Covid_19, gràcies a l’esforç personal i professional conjunt de totes i tots els implicats i tenint en compte que el 40% dels morts a Catalunya com a conseqüència de la pandèmia s’han produït a les residències, la resposta de l’Ajuntament les decepciona.

La tasca de les treballadores dels col·lectius de les residències no està reconeguda: ratis baixos, sous baixos, plantilles volàtils, per una feina molt delicada i dura a la vegada, tant psicològica com físicament. A més, les seves tasques, s’han complicat molt més en aquests moments de pandèmia. El compliment dels nous protocols i les restriccions, què han estat les què han evitat els brots a la residència també ha aportat complexitat a la seva tasca. Pateixen una doble dosi de fatiga pandèmica (la personal i la laboral) igual que tots i totes les sanitàries.
La gent propera coneix i reconeix l’esforç realitzat, menys els gestors de la residència, que com a premi a l’esforç les hi volen posar uns horaris inhumans. Necessiten recuperar-se de l’esforç de la jornada laboral i, com tothom, volen conciliar, com l’estar va casa i tenir cura de les famílies i gaudir de la vida quotidiana.
Actualment, la jornada és de dilluns a dilluns, treballant dos caps de setmana alterns al mes i torns de 8 o 10.30 hores, alternant dos o tres dies de treball amb un o dos dies de descans, sempre depenent de la setmana i el quadrant. D’aquesta manera es poden recuperar física i psicològicament.

Ara, els volen imposar sense consens una jornada de 7 dies continuats, en una jornada de 7.30 hores, treballant 3 caps de setmana al mes, fent formació continuada fora de l’horari laboral, i tenint dèbit d’hores a l’empresa, cosa que es pot traduir, si hi ha necessitats de personal, en fer-les anar a treballar sense cap dia de descans desprès dels 7 dies prescrits.

Els treballadors i les treballadores es pregunten si aquest és l’agraïment per l’esforç realitzat en l’única residència de l’Alt Pirineu i Aran, on no ha entrat la Covid. Així és té cura dels i les treballadores per fixar la plantilla? Amb treballadors i treballadores esgotades física i emocionalment, es pot donar bon servei als residents? No són màquines, són persones que aporten als residents cures i suport emocional. Han de poder estar en condicions per fer-ho. Així, el col·lectiu de treballadores o treballadors vol mostrar la seva decepció i el seu rebuig a aquestes condicions que els marca l’Ajuntament de la Pobla de Segur.

18 FEBRER 2021
CGT LLEIDA