CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Les treballadores i treballadors, els grans oblidats en la celebració del 20è aniversari del Mas Carandell de Reus

Divendres, 22 maig, 2009

_MG_1795_.jpg

Ahir 21 de maig va tenir lloc a Reus l'acte de celebració del 20è aniversari de l'Institut Municipal de Formació i Empresa Mas Carandell, acte realitzat als jardins de l'entitat. Allò semblava una trobada d'amics on l'autobombo i tirar-se floretes els uns als altres era la tònica imperant (òbviament amb algunes excepcions). L'alcalde i l'ex-alcalde, la consellera de Treball de la Generalitat, regidors i regidores de les àrees amb responsabilitats sobre Mas Carandell, representants de la patronal, dels sindicats institucionals (CCOO-UGT) i de partits polítics i d'entitats i organismes diversos, i aquella sensació flotant en l'ambient del típic acte protocolari on la majoria hi van per "obligació", s'escolten els discursets i després tots cap al piscolabis.


Des de la taula de presidència de l'acte es va fer un repas als resultats d'aquest 20 anys de Mas Carandell i tot allò aconseguit a partir de la tasca formativa realitzada. Al llarg de l'acte es va fer lloança i homenatge a diferents persones que han ocupat càrrecs a Mas Carandell o a les regidories de l'Ajuntament i altres organismes de l'Administració que han estat implicats en la marxa de l'entitat. També hi va haver lloc per al reconeixement públic a les entitats que al llarg d'aquestes dues dècades, han estat membres del consell de l'IMFE i del patronat de la Fundació Mas Carandell.

Però els grans oblidats de l'acte van ser la plantilla de l'IMFE i la Fundació, els treballadors i treballadores, aquells que amb el seu esforç i treball també han contribuït al desenvolupament i resultats del Mas Carandell. Escoltant a les autoritats que van realitzar els parlaments, es diria que aquests treballadors i treballadores ni existien ni han tingut cap paper rellevant en la marxa de l'entitat durant aquests 20 anys.

Però si que existeixen, i es van fer veure i notar. Només hi va haver un element distorsionador en l'acte realitzat ahir: la presència dels treballadors del Mas Carandell reivindicant els seus drets laborals. Treballadores i treballadors en lluita contra la precarietat i les desigualtats, acompanyats per militants de la CGT (sindicat al que pertanyen les 5 delegades de l'IMFE i la delegada de la Fundació Mas Carandell), que lluint adhesius amb els lemes "Mas Carandell: 20 anys de desigualtats" i "Jo també soc treballador de l'Ajuntament de Reus", van repartir entre els assistents a l'acte el Manifest "20 anys de Mas Carandell, 20 anys de desigualtats" i van desplegar una pancarta amb el mateix lema.

Amb les negociacions del conveni col·lectiu del Mas Carandell trencades, la reivindicació central de la plantilla del Mas Carandell en aquests moments és que l'Ajuntament de Reus els inclogui dins de la plantilla del consistori. Per altra banda, el comitè d'empresa i la CGT, seguint els acords de l'assemblea de treballadors de Mas Carandell, han presentat aquesta setmana una denúncia a Inspecció de Treball contra l'Ajuntament de Reus, l'IMFE i la Fundació per cessió il·legal de treballadors.

A l'acte del 20 anys de Mas Carandell es van visualitzar dos mons clarament diferenciats, i nosaltres tenim clar a quin dels dos estem: al de la ètica, la dignitat i la lluita contra les injusticies i en defensa dels drets de les persones.

Federació Comarcal Baix Camp-Priorat de la CGT

Per a més informació aneu a:
www.cgtcatalunya.cat/spip.php?article2950