CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

L’escàndol de Zara al Brasil

Dijous, 1 setembre, 2011

Segons el Ministeri de Treball brasiler el recent cas d'esclavisme del que s'assenyala a Zara com a responsable directe, no és més que la punta de l'iceberg. Segons fonts de la Inspecció de Treball del país sud-americà, com a mínim altres 33 tallers més es trobarien en les mateixes condicions, és a dir, els seus treballadors desenvoluparien la seva tasca en condicions comparables a les de l'esclavitud: amuntegament, condicions insalubres de treball i salaris de misèria. Però la multinacional Inditex, propietària de Zara, insisteix en que es tracta d'una "situació excepcional".

La veritat és que la majoria dels treballadors sotmesos a aquesta esclavitud es trobaven al país sense papers, com a fruit de la seva entrada de la mà de xarxes de tràfic de persones.

Inditex ha intentat de nou infructuosament descarregar la seva culpa acusant a l'empresa intermediària AHA de les condicions dels seus empleats. En paraules de Juliana Casiano, auditora fiscal del Ministeri de Treball: "Si nosaltres podem rastrejar la cadena de producció, Inditex també pot fer-ho".

L'empresa espanyola es mostra col.laboradora amb les autoritats laborals brasileres que ja li han imposat més de 50 multes administratives, de les que segons els experts, la firma espanyola no podrà lliurar en ser responsable directa de les condicions d'esclavitud dels treballadors subcontractats, tal i com exigeix ​​la legislació laboral del Brasil.

www.rojoynegro.info/articulo/agitacion/el-escandalo-zara

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció