CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

L’Estat i el Govern turcs, llancen una guerra total contra els kurds

Dissabte, 9 gener, 2016

L’Estat i el Govern turcs, llancen una guerra total contra els kurds (Comunicat del Congrés Nacional de Kurdistan)

Després del cop d’estat perpetrat contra les eleccions del 7 de Juny de 2015, sota el mandat del President Erdogan, l’Estat turc ha llançat una guerra en tota regla contra el poble kurd.

L’estat com és el seu costum, està utilitzant mètodes bruts, inclús ha arribat a desplegar la marina a Kurdistan. Durant unes quantes setmanes s’han implantat tocs de queda en molts pobles i ciutats de Kurdistan. Aquests tocs de queda encara segueixen vigents en Cizre, Silopi i Sur (Diyarbakir). També nombrosos tocs de queda han sigut activats i desactivats en llocs com Nusaybin, Dargecit, Lice i Varto. Fins ara, l’estat turc ha assassinat a un total de 260 civils en aquests pobles i ciutats. La major part d’aquestes morts han sigut provocades pel foc d’artilleria dels tancs, coets i foc de franctiradors.

L’Estat turc està atacant els funcionaris kurds triats democràticament, per mitjà de judicis, rellevant els alcaldes electes de les seves funcions i empresonant periodistes. La repressió per part de les forces militars turques està dirigida especialment contra les dones i els nens. Recentment tres dones polítiques kurdes han sigut assassinades extrajudicialment en Silopi, districte de Şırnak.

Sêvê DEMIR, membre de l’Assemblea Parlamentària pel Partit de les Regions Democràtiques (DBP); Pakize NAYIR, Copresidenta del Consell Popular en Silopi i Fatma UYAR, activista del Congrés de Dones Lliures
https://www.flickr.com/photos/cgtcatalunya/24178179251/in/dateposted-public/

Sêvê DEMIR, membre de l’Assemblea Parlamentària pel Partit de les Regions Democràtiques (DBP); Pakize NAYIR, Copresidenta del Consell Popular en Silopi i Fatma UYAR, activista del Congrés de Dones Lliures (KJA), assesinades dilluns passat per les forces de seguretat turques en Silopi,

Sêvê DEMIR, membre de l’Assemblea Parlamentària pel Partit de les Regions Democràtiques (DBP); Pakize NAYIR, Copresidenta del Consell Popular en Silopi i Fatma UYAR, activista del Congrés de Dones Lliures (KJA) van ser massacrades per les forces de seguretat turques en Silopi, durant el toc de queda que es prolonga per 23 dies.

Els alcaldes i alcaldesses estan sent empresonats

Des de les últimes eleccions, almenys 20 co-alcaldes/es del DBP han sigut empresonats. Alguns han sigut rellevats de les seves funcions per orde del Ministeri de l’Interior. Mentres es produeïxen aquests tipus d’accions, el partit AKP continua anunciant noves mesures. A partir d’ara, un administrador nomenat pel govern central, reemplaçarà als alcaldes rellevats a la força de les seves funcions. Els càrrecs electes estan sent soscavats per buròcrates imposats.

Noves lleis contra els Membres del Parlament

Les mesures mencionades anteriorment estan sent implementades en els municipis, mentres que el President turc Erdogan, una vegada més demostra la seva intolerància a qualsevol nivell de crítica contra el seu govern, com les emeses pels co-presidents del HDP Selahattin DEMIRTAS i Figen YUKSEKDAG, fent una crida als fiscals de l’estat perquè prenguin mesures legals contra ells. Tan aviat com Erdogan va dir “aquesta gent ha de pagar un preu”, els sistemes judicial i legislatiu van executar accions contra els co-presidents del HDP i contra altres parlamentaris del mateix partit. És inqüestionable que aquest tipus de mesures formen part d’un pla mestre estatal.

La confessió documentada del genocidi

Recentment va ser documentada la massacre perpetrada contra civils a Kurdistan, aprovada per l’Estat turc. En un document pertanyent al Comandament de la Força Terrestre de Turquia, en el context d’estat d’emergència s’especificava el següent: “les conseqüències per al personal militar que no faci us de les seves armes de foc per por de ser perseguit seran molt perilloses” i l’orde d’usar armes està molt clara. En el mencionat document se’ls dóna garanties als soldats de no ser castigats per l’assassinat de civils.

El document que revela les instruccions de l’Estat inclou la firma del “Comandament de la Força Terrestre, Comandament de la Brigada Blindada 172, Comandament del Tercer Batalló de Tancs, Cizre/Sirnak”. El document porta imprés el número de sèrie “84933840-3000-350-15” sota l’epígraf “Personal de vigilància i desplegament armamentístic”, amb data del 31 de juliol de 2015.

Fa cents anys van ser els armenis

El règim turc desitja ressuscitar el genocidi que va cometre a principis del segle XX en contra de la població armènia (on van ser massacrats un milió i mig de persones civils) i en Dersim, Agri i Kocgiri (on van ser massacrats centenars de milers de kurds). Fa dos dies l’Alcalde d’Adana (del partit AKP) Huseyin Sozlu, en una declaració pública dirigint-se als kurds a Turquia va advertir: “Acabàreu com els armenis”.

Erdogan vol un règim com el de Hitler

El president turc Erdogan va declarar en un canal de TV oficial que desitjava un tipus de govern semblant al què va existir a Alemanya sota el mandat de Hitler. Erdogan ho va descriure de la manera següent: “Podem observar governs semblants al de Hitler a Alemanya, però també podem trobar aquests tipus de govern en altres llocs del món”. Aquestes declaracions van ser difoses de forma massiva en els mitjans internacionals, no obstant això el fet de que Erdogan utilitzi aquests mateixos mètodes en contra dels kurds no ha suscitat, de moment, cap reacció.

Política de despoblació a Kurdistan

La gent que està resistint en contra de tots aquests atacs, està fent tot el que pot per a romandre en els seus llars. Al contrari, l’exèrcit turc està forçant la gent de Cizre, Silopi i Sud a abandonar-los. Aquestes mesures, que recorden a les tàctiques nazis, estan sent implementades en aquestes poblacions diàriament. L’exèrcit turc està amenaçant la gent perquè abandoni els seus llars sota el risc de ser massacrats.

Ciutats convertides en camps de concentració

En el barri de Barbaros a Cizre almenys 7 mil persones han sigut obligades a abandonar les seves llars i a desplaçar-se a un poliesportiu en el barri de Yenisehir, on li ls va advertir que havien d’abandonar la ciutat. La gent que no va abandonar les seves llars estan sent assetjats pels soldats que disparen artilleria pesada contra els barris.

Fem una crida a tothom per exigir el cessament immediat de les massacres perpetrades per l’estat turc.

Mentres que l’Estat turc està negociant amb la UE, també està massacrant, torturant, i empresonant al poble kurd en el seu propi país. Per què els estats membres de la UE romanen en silenci quan s’estan violant flagrantment els valors de la UE?

En un acte evident de venjança, l’Estat Turc està atacant els kurds, els que estan fent front en primera línia contra les forces bàrbares de l’Estat Islàmic. Per què els membres de la coalició anti jihadista romanen en permanent silenci?
Fem una crida al món sencer i a l’opinió pública internacional perquè alcin la seva veu en contra de l’Estat Turc i de les massacres comeses per Erdogan contra el poble Kurd.

Kongreya Neteweyî ya Kurdistanê (KNK), Gener de 2016

FONT: Web del Kongreya Neteweyî ya Kurdistanê / Kurdistan National Congress
KURDISCAT
PROCÉS EMBAT

Més informació:

- TWITTER KURDISCAT

- WEB KURDISCAT