CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

L’estil més pur i dur de la patronal catalana, Foment del Treball, ha arribat a la CCMA

Dijous, 24 abril, 2014

L'estil més pur i dur de la patronal catalana, Foment del Treball, ha arribat a la CCMA.

L’11 d'abril, en la comissió de control del Parlament, Brauli Duart va deixar ben clares noves amenaces a la plantilla i la producció interna i externa de TV3.

#Braulicessament va condicionar projectes de producció previstos per al 2014 a uns “esperats” acords amb els treballadors: una nova reducció salarial de 7,5 M € (que vol que afectin tant sí com no sou base, antiguitat i complements regulats en conveni), l’augment dels ritmes de treball i de la polivalència i l’eliminació de franges horàries.

En una paraula: desregulació!

Eugeni Sallent, al servei dels interessos del sector privat de l'audiovisual, ens confirma els pitjors auguris: TVC frena els projectes de producció previstos... de forma temporal.

No és la primera vegada que s'aturen projectes de producció.

En altres empreses com Seat, Nissan, Renfe, Iberia... també s’ha fet. Com a xantatge per doblegar la resistència dels treballadors i treballadores. La crisi com a excusa!

Brauli Duart i Eugeni Sallent diuen que dependrà de com s'acabin les "negociacions" abans que soni, el 30 de maig, la campaneta del "temps de gràcia" que ens han "regalat".

La gravetat d'aturar la producció i d’incomplir els compromisos no només afecta el sector privat, sinó també i especialment les previsions internes de programes del CPA.

Com pot ser que s’aturi el projecte “Com som”, del qual ja s’han construït decorats, hi han treballat equips de producció i de realització, s’ha compromès públic i participants? Com pot ser que s’aturi una coproducció d'onze capítols per emetre en “prime time”, previsiblement en dissabte, i que permetria ocupar l'estructura productiva del CPA dos dies a la setmana?

L’aturada de projectes és un pas més en el cúmul de despropòsits de la direcció de la Corpo i de la “tele-tres”. El frau de l'externalització de Comercial en favor del Grupo Godó n'és, segurament, el pitjor exponent. El favor que pot suposar per a interessos particulars de persones amigues del govern ha despertat l’interès de la fiscalia.

Però també hi ha la sastreria, la gestió de drets musicals, el Departament d'Enginyeria Tècnica, l'ASI... altres exemples, alguns ja executats, que fa temps que ens mantenen en estat d'alarma constant.

I no s'acaba aquí. Ara, després d’un PAC, la direcció diu que falta personal i pretén per això externalitzar els auxiliars tècnics del programa “Divendres” i, de passada, llogar el material d'il·luminació, quan, de fet, en tenim de disponible al magatzem intern.

Aturar els objectius de #Braulicessament és responsabilitat de tots els treballadors i treballadores de la CCMA.

El "temps de gràcia" fins a l'aplicació del 41 a finals de maig (camuflat o no en forma d'"acords finals") no és cap regal. És la resposta de la direcció a la nostra lluita i resistència i al calendari polític (el debat sobre el dret a l'autodeterminació al Parlament espanyol i les eleccions al Parlament Europeu).

Participem, doncs, amb la màxima energia, en el nostre calendari de mobilitzacions. En primer lloc, el 23 d'abril ens hem de fer visibles a la plaça de Catalunya per explicar de primera mà a la ciutadania les retallades de salaris, de drets laborals, les privatitzacions i els acomiadaments a través del PAC, contraposant-ho a la denúncia d'alguns salaris d'escàndol, com els 164.000 € del director de TVC o els més de 100.000 € d'una part massa important de l’estructura directiva.

No es pot aturar l'activitat de les comissions de treball que funcionen de manera autònoma amb la participació de moltes persones de la casa. En aquest sentit, dissabte 26, a les 17.00, us convoquem a la Torre Calatrava, a Montjuïc, per fer una megafoto de #TotsJuntsSomMajoria amb altres empreses i sectors socials en lluita contra la precarització.. Fem que sigui un èxit! Perquè #TotsJuntsSomMajoria! Perquè la por canviï de bàndol!

La plantilla va demanar en referèndum el cessament de Brauli Duart després de ser víctima de decisions que posen en perill el servei públic de comunicació. Continuem endavant fins a aconseguir-ho!

Secció sindical de CGT de TV3

Sant Joan Despí, 23 d'abril de 2014

Més informació:

- TWITTER CGT TV CATALUNYA

- PÀGINA FACEBOOK CGT TV CATALUNYA