CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

L’excés de malalts obliga el Joan XXIII de Tarragona a reobrir 15 llits

Dimecres, 31 agost, 2011

La direcció de l'hospital de Tarragona adopta la decisió amb dinou persones pendents d'ingrés. El centre ja ha perdut 76 llits en els últims dos anys.

Els treballadors de l'hospital Joan XXIII de Tarragona van tornar a exterioritzar el seu malestar per la pèrdua de gairebé cent llits en els dos darrers anys. Ho van fer, però, sense saber que, la nit abans, la direcció del centre n'havia reobert quinze, en una mesura que, a priori, va en contra de les directrius del que fixa el Departament de Salut, partidari de les retallades. La recuperació d'una quinzena de llits es va fer perquè dilluns, a dos quarts de tres de la tarda, hi havia dinou malalts pendents d'ingressar, i això va crear molta pressió assistencial, segons va explicar Agustí Aragonès, un dels responsables del sindicat.

La CGT va lamentar que durant l'acte simbòlic d'encadenament en un llit no tingués constància de la reobertura del dia abans. La concentració va posar èmfasi en les 90 places –75 descomptant les 15 ja esmentades– que s'han perdut des del 2009 passant de 366 a 290.

En opinió dels sindicats, el tancament que disminueix la qualitat assistencial és del 16 d'agost, quan es va reduir a la meitat la unitat de coronàries i semicrítics, on es fa el tractament de les persones que acaben de patir un infart. “És una unitat molt especialitzada perquè és on es realitza el cateterisme primari, el més important. És un unitat en què se salven vides”, va alertar la CGT, farta que la direcció del Joan XXIII els negui la informació i les dades dels treballadors que es quedaran sense feina mentre continuï la tisorada.

* Font: El Punt Avui


Part de la plantilla s'encadena de manera simbòlica a l'entrada del complex sanitari.

El delegat sindical de la CGT acusa l'empresa de retallar en serveis i augmentar els càrrecs de confiança.

El personal de l'hospital Joan XXIII de Tarragona han tornat a protagonitzar aquest dimarts un encadenament simbòlic per cridar l'atenció sobre la pèrdua de llits i els efectes de les retallades en salut.

Tot i que la participació en aquestes mobilitzacions és menor que la de les primeres que es van dur a terme, el secretari general de la secció de la CGT al centre sanitari, Agustí Aragonès, ha assegurat que continuaran duent a terme accions de protesta. Aragonès ha dit que les retallades suposen “un atac contra els drets dels ciutadans”.

Per una altra banda, el delegat sindical de la CGT ha lamentat que s'hagin contractat dues persones al Departament de Salut. Aragonès considera que no es pot retallar en serveis i augmentar els càrrecs de confiança.

* Font: ACN

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció