CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

L’Exposició “100 anys d’anarcosindicalisme” a Lleida fins el 4 d’abril

Divendres, 27 gener, 2012
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

Cartell exposició Lleida

Aquesta exposició organitzada per la Confederació General del Treball i la Fundació Salvador Seguí, repassa cent anys d'aquest moviment sindical de caràcter revolucionari i orientació anarquista que lluita, no només per la millora de les condicions laborals dels treballadors i treballadores, sinó també per la revolució social entesa com l'exercici de la llibertat com a dret inalienable. El anarcosindicalisme constituir a la península ibèrica una gran força revolucionària amb una intensitat sense precedents en cap altra part del món. Aquesta mostra explica el fenomen i reconeix a les i els militants del moviment.

A través d'una selecció de premsa, llibres, cartells i documents d'arxiu, recorda als seus protagonistes, evoca l'obra anarcosindicalista, recupera la seva memòria i reivindica la seva vigència. L'exposició situa cronològicament el visitant des dels principis filosòfics al present d'aquest fenomen, a través de quatre etapes diferenciades per colors: verd 1910-1931, violeta 1931-1939, marró 1939-1975 i vermell 1975-2010, amb un discurs gràfic que conclou amb imatges de l'actualitat sindical. Cada etapa està acompanyada d'una cronologia i una llista de 25 noms de destacades i destacats militants, constituint un total de 100 noms, per a un centenari, així com documentació original significativa de cada època que es mostra emmarcada entre parets i vitrines.

L'exposició es podrà visitar a la Sala Montsuar de l'Institut d'Estudis Ilerdencs, de Lleida, del 3 de febrer al 4 d'abril de 2012.

<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció