CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

L’Exposició sobre la Revolució Llibertària estarà a Reus entre el 10 i el 16 de desembre

Dilluns, 3 desembre, 2007

LA REVOLUCIÓ LLIBERTÀRIA.
Exposició itinerant realitzada per la CGT amb motiu del 70 aniversari del 19 de juliol de 1936.

Del 10 al 16 de desembre a Reus.
Sala Fortuny del Centre de Lectura (c/Major 15).
Horari: de 10 a 13 h. i de 17 a 21 h.

Dijous 13, 20 h. Sala Hortensi Güell, Centre de Lectura
Xerrada - Debat: DEL PASSAT AL FUTUR DEL MOVIMENT LLIBERTARI
amb les intervencions de:

- Ferran Aisa, historiador especialitzat en el moviment obrer i l’anarcosindicalisme, membre de l'Ateneu Enciclopèdic Popular de Barcelona, autor de diversos llibres, documentalista d’exposicions i guionista de documentals
- Eladio Villanueva, sindicalista del sector ferroviari, actual secretari general de la CGT

Organitza: Federació Comarcal Baix Camp-Priorat CGT


Després de més d'un any en el qual ha passat per nombroses ciutats de tot l'Estat espanyol, ara l'exposició arriba a diverses ciutats de Catalunya, en una gira coordinada per la Secretaria de Formació de la CGT de Catalunya.

Es pot obtenir més informació i visualitzar el contingut de l'exposició en el web:

www.memorialibertaria.org


EL PERQUÈ DE L'EXPOSICIÓ

Han passat més de 70 anys d'aquella Revolució del 19 de juliol de 1936. Des de la Confederació General del Treball, en el marc de la nostra campanya per la recuperació de la Memòria Històrica, no podíem deixar que aquest esdeveniment tan important pel que va suposar, en vides, il·lusions i realitats, passés desapercebut.

Des del 19 de juliol de 1936 i fins a la pèrdua de la guerra, el Poble es va convertir en el veritable artífex del seu propi destí, com protagonista lliure del futur, el qual va quedar truncat amb el triomf del feixisme.

La CGT vol reivindicar el passat que ens van robar, al mateix temps que denunciar la veritat negada per la història sobre el moviment llibertari en l'Estat espanyol.

Des de la CGT volem mantenir vives les idees que ens van donar forma i no perdre la memòria del que vam ser i el que volem ser. Recuperar l'organització i implantar idees, recuperar la nostra història i transmetre la realitat del que va passar, recordar les realitzacions dels homes i dones llibertàries en lluita contra una realitat injusta i opressora. Es van carregar la Revolució però no les nostres idees.

Que l'anàlisis del passat ens serveixi per a seguir caminant cap al futur, creixent com organització i consolidant-nos com alternativa per al canvi social.

Secretaries de Formació i de Comunicació de la CGT de Catalunya