CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

L’Hospital Clínic i la Vall d’Hebron se sumen a Sant Pau i anuncien tancades contra la privatització a partir del 12 de desembre

Dimarts, 11 desembre, 2012

Dimecres es duran a terme activitats i xerrades en una jornada de lluita en la que començaran els tancaments contra les retallades i per evitar que la gestió dels centres passi a mans privades.

Els treballadors de l’Hospital Clínic i de l’Hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona han decidit secundar la tancada dels empleats de l’Hospital de Sant Pau, que fa una setmana i mitja que dura, i iniciar també protestes contra les retallades i la privatització de la gestió als centres. Les accions comencen dimecres dia 12, amb assemblees, xerrades i el tancament dels professionals al vestíbul dels hospitals, tal i com està succeïnt a Sant Pau.

Els treballadors de l’Hospital Clínic denuncien que el Govern de la Generalitat i els gestors de l’hospital volen canviar el règim jurídic del centre i permetre l’entrada de la gestió privada, en un model molt similar al de Sant Pau, basat en fundacions privades que gestionen el patrimoni i els serveis públics. Aquest model, a més a més, està essent investigat judicialment per presumptes irregularitats en contractes públics, pagament de sobresous a directius i indemnitzacions injustificades.

A més a més, critiquen les mancances de la gestió actual, de la que asseguren que ha adjudicat contractes d’obra i serveis a dit, enlloc de mitjançant un concurs públic, com és el cas de l’empresa de neteja Licon, SA. També denuncien que s’usen instal·lacions i personal públic per atendre pacients de serveis sanitaris privats, i que empreses com Barnaclínic, SA tenen prioritat en l’atenció dels seus pacients. També asseguren que la gestió privada dels béns públics surt més cara i es dóna un pitjor servei.

Les accions començaran al matí de dimecres 12 de desembre als dos centres hospitalaris, on es realitzarà una assemblea per decidir les futures accions a la una del migdia.

Font: El Triangle


L'Hospital Parc Taulí de Sabadell i el comarcal de l'Alt Penedès se sumen a les tancades contra les retallades

Els treballadors del centre concertat vallesà ja han passat la nit de dilluns a dimarts acampats indefinidament al vestíbul del centre. Els de l'hospital penedesenc se sumen a la jornada de protesta i tancades de dimecres.

Una trentena de treballadors de l'Hospital Parc Taulí de Sabadell han passat la nit de dilluns a dimarts acampats al vestíbul del centre concertat per protestar per les retallades i sumant-se així als treballadors de l'Hospital de Sant Pau, que ja porten més d'una setmana acampats.

Els empleats del Taulí han decidit començar la tancada indefinida en assemblea perquè no volen renovar el pla d'austeritat que van acordar amb l'empresa i que han complert durant els últims dos anys. Els 3.500 treballadors ja s'han reduït el sou i també els dies festius i no volen assumir noves retallades de cara al 2013, un punt de la protesta que coincideix amb la de l'Hospital de Sant Pau, i també demanen que més centres mèdics se sumin a les protestes.

En aquest sentit, el comitè d'empresa de l'Hospital comarcal de l'Alt Penedès ha comunicat que els empleats del centre han acordat secundar dimecres, com ja ho van comunicar dilluns els treballadors de l'Hospital Clínic i del de la vall d'Hebron, la tancada que protagonitzen els empleats del Sant Pau i als que dimarts s'hi ha afegit el Parc Taulí. Els empleats del centre penedesenc faran assemblees, xerrades, passis d'audiovisual i tindran l'opció lliure d'acampar a l'hospital en finalitzar la jornada.

Font: El Triangle

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció