CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

L’hospital de Kilkis, a Grècia, ocupat i sota control obrer

Dilluns, 13 febrer, 2012

Els treballadors de l'hospital de Kilkis, a Grècia, l'han ocupat i han publicat una declaració en la qual manifesten que està sota control obrer.

L'hospital general de Kilkis a Grècia (Macedònia central) està ja sota control obrer. Els treballadors han declarat que els problemes que sofreix des de fa temps el Sistema de Sanitat Nacional (ESY) no es poden resoldre. Els treballadors han respost així a l'acceleració del règim de mesures impopulars d'austeritat ocupant l'hospital i declarant-lo sota control directe i complet per part dels treballadors. D'ara i endavant, totes les decisions seran preses pels "treballadors de l'assemblea general".

L'hospital ha declarat que "El govern no està complint les seves responsabilitats financeres i, si les seves demandes no són satisfetes, es dirigiran a la comunitat local per a aconseguir el major suport possible amb la finalitat de garantir les cures de sanitat pública gratuïta i d'enderrocar al govern i a totes les polítiques neoliberals".

Des del 6 de febrer, el personal de l'hospital només aten les urgències fins que els salaris i les sumes que els deuen siguin pagades. Igualment, exigeixen una tornada als salaris que percebien abans de les mesures d'austeritat. La pròxima assemblea general tindrà lloc el 13 de febrer, seguida d'una roda de premsa el 15.

Els treballadors han emès la següent declaració:

1. Constatem que els problemes actuals i duradors del Sistema Nacional de Sanitat (ESY) i les seves organitzacions relacionades no poden ser resolts per les demandes específiques i aïllades que afecten als nostres interessos particulars, perquè tots aquests problemes són el fruit d'una política governamental impopular més general i del neoliberalisme mundial.

2. Constatem també que, fent reivindicacions particulars, nosaltres li fem el joc a un govern brutal. Aquest poder, per a enfrontar-se al seu enemic -format pel poble afeblit i dividit- fa tot el possible per a impedir la creació d'un front unit i popular a escala nacional i mundial que tingui interessos comuns i exigències contra l'empobriment social creat per les autoritats polítiques.

3. Per aquesta raó, vam col·locar els nostres interessos particulars en el marc general de reivindicacions polítiques i econòmiques que ha plantejat una gran part del poble grec, que està avui sota l'atac del capitalisme més brutal. Aquestes reivindicacions han de ser defensades fins al final per a aconseguir una cooperació entre les classes mitges i populars de la nostra societat.

4. L'única manera d'aconseguir-lo és qüestionant, a través de l'acció, no només la legitimitat política, sinó també la legalitat d'un poder arbitrari, autoritari i impopular que avança a pas ferm cap al totalitarisme.

5. Els treballadors de l'hospital general de Kilkis responen a aquest totalitarisme amb democràcia. Ocupem l'hospital públic i el sotmetem al nostre control directe i total. A partir d'ara, l'hospital de Kilkis serà autogovernat i l'única forma legítima de decisió serà l'assemblea general dels seus treballadors.

6. El govern no s'ha escapat de les seves obligacions econòmiques de dotació de personal i material. Si continua ignorant aquestes obligacions, ens veiem obligats a informar al públic d'aquesta situació i a demanar al govern local i sobretot a la societat civil que ens doni suport per tots els mitjans per a:

a) La supervivència del nostre hospital.

b) El suport al dret a una sanitat pública i gratuïta.

c) El derrocament, a través d'una lluita comuna popular, de l'actual govern i de tota política neoliberal, vingui d'on vingui.

d) Una democratització profunda i substancial, és a dir, una democratització que permeti a la societat real, i no a tercers, prendre les decisions que afecten al seu futur.

7. El sindicat de l'hospital de Kilkis ha començat, a partir del 6 de febrer, una vaga que només assegura les urgències fins al pagament complet de les hores treballades i l'alça dels salaris al nivell anterior a la Troïka (UE, BCE, FMI). Mentre, conscients de la nostra missió social i les nostres obligacions morals, protegirem la salut dels ciutadans que vinguin a l'hospital proporcionant cures gratuïtes a qui ho necessitin, apel·lem al govern perquè assumeixi les seves responsabilitats i esperem que renunciï en l'últim minut a la seva crueltat social desmesurada.

8. Decidim que se celebrarà una nova assemblea general el dilluns, 13 de febrer, en el hall del nou edifici de l'hospital a les 11 hores, per a decidir els procediments necessaris per a portar a terme eficaçment l'ocupació dels serveis administratius i realitzar amb èxit l'autogestió de l'hospital, que començarà a partir d'aquest dia. Les assemblees generals tindran lloc tots els dies i seran l'instrument primordial per a la presa de decisions en el que afecta als empleats i al funcionament de l'hospital.

Cridem a la solidaritat del poble i els treballadors de tots els sectors, a la col·laboració de tots els sindicats de treballadors i d'organitzacions progressistes, així com al suport de tots els mitjans que han triat dir la veritat.

Estem decidits a continuar fins que els traïdors que venen el nostre país i la nostra s gents s'hagin anat. Són ells o nosaltres!

Les decisions seran públiques a través d'una roda de premsa a la qual estan convidats tots els mitjans el dimecres, 15 de febrer, a les 12:30 h. Les nostres assemblees diàries comencen el 13 de febrer.

Anem a informar als ciutadans de cada esdeveniment important que tingui lloc en el nostre hospital via comunicats i rodes de premsa. A més, anem a utilitzar tots els mitjans disponibles per a fer saber aquests fets per a l'èxit d'aquest mobilització.

Fem una crida a:

a) Els nostres conciutadans, per a solidaritzar-se amb el nostre moviment.

b) Tot ciutadà injustament tractat en el nostre país, a reaccionar amb accions de contestació i oposició contra els seus opressors.

c) Als nostres companys d'altres hospitals, a prendre decisions similars.

d) Als empleats d'altres sectors públics o privats i als membres d'organitzacions sindicals i progressistes a actuar igual, per a ajudar a la nostra mobilització a prendre la forma d'una resistència universal obrera i popular d'aixecament, fins a la victòria final contra l'elit econòmica i política, primer al nostre país i després al món sencer.

* Extret del Portal Libertario Oaca

www.portaloaca.com/articulos/contra-info/4606-el-hospital-de-kilkis-en-grecia-ocupado-y-bajo-control-obrero.html

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció