CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

L’Hospital de l’Esperança (Barcelona) farà efectiu a l’agost el tancament de tres plantes

Divendres, 1 agost, 2014

L'Hospital de l'Esperança tancarà tres plantes al mes d'agost

VICTOR SERRI

A partir de l’agost Barcelona tindrà un hospital menys. El dia 1, es farà efectiu el tancament de les tres plantes de serveis regulars de l’Hospital de l’Esperança, situat al barri de la Salut del Districte de Gràcia, en un edifici dissenyat per l’arquitecte Antoni Fisas i inclòs en el Catàleg del Patrimoni Arquitectònic de la ciutat de Barcelona. Només es mantindrà actiu el servei d’urgències, de vuit del matí a vuit del vespre, i l’atenció en radiologia i radioteràpia, serveis ja parcialment externalitzats i oferts per una empresa privada.

Mentre la majoria dels llits tancats o traslladats a altres centres públics, concretament el Centre Fòrum i l’Hospital del Mar, tornaran al setembre, d’altres no se’n preveu la recuperació amb la consegüent reducció del nombre de llits d’un 22%, passant dels actuals 116 als 90 previstos.

Cal recordar que l’Hospital de l’Esperança, integrat en el Consorci Parc de Salut Mar, ja va patir retallades en el seu pressupost sanitari el 2011, quan la direcció del consorci va preveure el tancament total de les urgències amb la conseqüència d’un ERO que afectava 194 treballadores; finalment les mobilitzacions veïnals i laborals van aconseguir una parcial retirada del pla, amb el manteniment del servei d’urgències en horari diürn i amb una renegociació de l’ERO.

Les veïnes i treballadores estan preocupades per les conseqüències de les retallades de serveis bàsics, com el cas d’urgències nocturnes en la temporada de l’any en què el districte rep més visitants, a causa de la massificació de la Festa Major de Gràcia. Però el que més els amoïna és que darrere d’aquesta nova reducció d’operativitat, s’amagui la voluntat d’empitjorar la qualitat del centre i de l’atenció a les usuàries com a excusa pel seu tancament definitiu.

L’oposició al pla de tancament es va materialitzar el dia 2 de juliol, quan un grup d’usuàries i de treballadores va interrompre el Ple del Districte i va exposar una pancarta que reivindicava l’hospital per al barri.

FONT: LA DIRECTA

Més informació:

- WEB CGT FED. SANITAT CATALUNYA

- TWITTER CGT SANITAT BARCELONA

- TWITTER FED. SANITAT CGT CATALUNYA

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció