CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

L’Hospital de Terrassa i el Moisès Broggi de Sant Joan Despí s’afegeixen a les tancades contra les retallades

Divendres, 14 desembre, 2012

Els treballadors del centre del Baix Llobregat van inciar dijous al vespre la tancada indefinida i els de l’hospital egarenc ho faran a partir de dilluns.

Els treballadors de dos nous hospitals se sumen a les tancades en centres de salut per protestar per les retallades aplicades, que són del 15% del salari en aquest col·lectiu sanitari, i les que es preveuen per l’any 2013. Dijous al vespre els empleats de l’hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí van decidir en assemblea sumar-se a les tancades indefinides als vestíbuls que estan protagonitzant treballadors d’altres hospitals com el de Sant Pau, on porten quinze dies de protesta, el Parc Taulí de Sabadell, on estan tancats des de dilluns i el Clínic, en lluita des de dimecres.

L’altre hospital que ha confirmat divendres que se suma a les tancades indefinides de protesta és l’Hospital de Terrassa. També reunits en assemblea, els treballadors del Consorci Sanitari de Terrassa han acordat començar l’acampada al vestíbul del centre el proper dilluns.

Els tancaments als hospitals van començar el 29 de novembre a Catalunya, tot i que a Madrid els sanitaris estan en peu de lluita des de fa un mes en contra la privatització, en el que es coneix com la marea blanca. El primer centre on es van tancar treballadors i pacients va ser l’hospital de Sant Pau, on els empleats protesten perquè la direcció els ha suprimit la paga de Nadal, tot i ser una fundació privada, per la incertesa en el cobrament de properes nòmines i en contra les noves retallades previstes per 2013. També denuncien que les tisorades han suposat un tancament de sales i quiròfans, menys serveis en hemodinàmica i radioteràpia, retallades en material i farmàcia i un augment de les llistes d'espera.

El següent centre a sumar-se a les tancades va ser el Parc Taulí de Sabadell el deu de desembre, en solidaritat amb els companys de Sant Pau i en protesta perquè no volen renovar el pla d'austeritat que van acordar amb l'empresa i que han complert durant els últims dos anys. Els 3.500 treballadors ja s'han reduït el sou i també els dies festius i no volen assumir noves retallades de cara al 2013.

Dimecres es va produir una jornada de lluita a una desena d’hospitals catalans, en la que es van realitzar xerrades contra la privatització, assemblees i activitats. Arrel d’aquesta jornada, en la que van participar hospitals com la Vall d’Hebron, els treballadors del Clínic van començar la seva tancada perquè denuncien que el Govern de la Generalitat i els gestors de l’hospital volen canviar el règim jurídic del centre i permetre l’entrada de la gestió privada, en un model molt similar al de Sant Pau, basat en fundacions privades que gestionen el patrimoni i els serveis públics. Aquest model, a més a més, està essent investigat judicialment per presumptes irregularitats en contractes públics, pagament de sobresous a directius i indemnitzacions injustificades.

També critiquen les mancances de la gestió actual, de la que asseguren que ha adjudicat contractes d’obra i serveis a dit, enlloc de mitjançant un concurs públic, com és el cas de l’empresa de neteja Licon, SA, denuncien que s’usen instal·lacions i personal públic per atendre pacients de serveis sanitaris privats i que empreses com Barnaclínic, SA tenen prioritat en l’atenció dels seus pacients. També estan convençuts que la gestió privada dels béns públics surt més cara i es dóna un pitjor servei.

Font: El Triangle

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció