CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

L’ICAM nega la seva responsabilitat davant les altes mèdiques. Recull de concentracions de CGT arreu de Catalunya contra les altes mèdiques injustificades

Dissabte, 5 desembre, 2015

L'ICAMS nega la seva responsabilitat davant les altes mèdiques
Segueixen les protestes contra l'ICAMS per part de malaltes i de sindicats
.

L'1 i 3 de desembre, la CGT ha dut a terme actes de protesta per posar en evidència la vulneració de drets laborals i sanitaris per part d'aquest ens català.

- La CGT denuncia les males pràctiques de l'CAM que dóna altes amb criteris economicistes.(vídeo):

https://www.youtube.com/watch?v=YNz46pvP4YA&feature=youtu.be

Sindicalistes de CGT concentrats davant de l´Institut Català d´Avaluacions Mèdiques(ICAM) a Barcelona
https://www.flickr.com/photos/cgtcatalunya/23413734131/in/dateposted-public/

El passat dijous membres de la CGT van tallar el carrer i varen ocupar la recepció de l'ICAMS com a acte simbòlic de denúncia

Aquest dijous 3 de desembre arribava el plat fort de les protestes de la CGT per denunciar les vulneracions de les treballadores que, afectades per malalties laborals o comunes, veuen revocades les seves baixes mèdiques o se'ls hi deneguen les incapacitacions, permanents o temporals, que sol·liciten. Aquest és el cas de la Natividad López Gama, qui inicià una acampada-protesta el passat 6 d'octubre per denunciar com havia estat maltractada. Arran de les diverses patologies que pateix i per les quals fa més de quatre anys que rep tractament a l'Hospital de Bellvitge, exigeix que l'Institut Català d'Avaluacions Mèdiques i Sanitàries (ICAMS) li torni a concedir la baixa mèdica que li va revocar, a més de mantenir la lluita per via judicial reclamant una incapacitació temporal d'acord amb els informes i proves clíniques que ha aportat a aquesta institució.

En la protesta del passat dijous, membres de la CGT varen ocupar la recepció de l'ICAMS com a acte simbòlic de denúncia. Malgrat que en un primer moment només es va demanar la identificació dels secretaris sindicals presents dins l'edifici, poc després els Mossos d'Esquadra exigien la documentació a les altres persones concentrades. Les membres de la CGT s'hi van negar, fins a l'arribada de la subdirectora general de l'ICAMS, Consol Lemonche, qui ha acceptat la petició del sindicat de concertar una reunió, prometent també que no hi hauria denúncia per part d'aquest ens català envers les persones que protestaven. La trobada tindrà lloc aquest dilluns 7 de desembre.

Alex Tisminetzky, secretari de salut laboral de la CGT, destacava durant la concentració un aspecte clau del conflicte: les baixes mèdiques intermitents. "Després de diversos dies de protestes arreu del territori, tant davant de l'ICAMS com davant de mútues laborals, volem seguir denunciant la vulneració de drets de les treballadores. Moltes treballadores en situació de baixa mèdica reben l'alta per part dels tribunals mèdics de l'ICAMS encara que no estiguin recuperades. Tenen molts problemes, perquè es veuen obligades a retornar a la feina. Pateixen sovint agreujaments de les patologies i problemes psicològics afegits, a banda de la tensió amb les empreses per aquestes situacions. Sovint, recauen en els seus problemes mèdics", explicava Tisminetzky.

Concentració a l´ICAM davant les altes mèdiques injustificades
https://www.flickr.com/photos/cgtcatalunya/23128156339/in/dateposted-public/

Aquest fet no només passa en l'àmbit de les empreses privades; la CGT constata que moltes funcionàries, com ara a l'àmbit de Correus o de la xarxa d'autobusos, han denunciat aquesta situació davant dels sindicats. "És una problemàtica social estesa", ho descrivia Tisminetzky. "Fins ara l'ICAMS s'ha mantingut invisible, obscur. Ha estat al servei de la Patronal, no pas canviant la legislació però sí concedint moltes altes mèdiques i denegant les incapacitacions permanents o temporals. Tot això ho han fet discretament. Ara, però, molta gent que ho ha patit està sortint al carrer, traient a la llum aquesta situació", explicava Tisminetzky.

Aquestes persones s'haurien rebel·lat contra la criminalització que pateixen: la percepció que, si se'ls hi denega aquesta baixa o incapacitació mèdica, serà perquè són farsants que intenten estafar al sistema. Però són moltes més les que, per desconeixement o manca de recursos, no poden fer front per via judicial a aquestes denegacions i vulneracions dels seus drets laborals i sanitaris. És conegut que moltes altes mèdiques, un cop denunciades per via judicial, han estat revocades. Moltes pacients han obtingut o recuperat les seves baixes o incapacitacions a través dels jutjats. Donant la raó en molts casos, doncs, a qui acusa a l'ICAMS de no fer valoracions des d'una perspectiva mèdica, sinó pressupostària.

"Cal que els tribunals mèdics prenguin les decisions amb criteris mèdics, no econòmics"

La principal demanda de la CGT és que es derogui el conveni que l'ICAMS té amb l'Institut Nacional de Seguretat Social (INSS), pel qual es dóna més diners a aquest ens català com més altes donin, més curtes siguin les baixes i menys incapacitacions es concedeixin. "Cal que els tribunals mèdics prenguin les decisions amb criteris mèdics, no econòmics", resumia Tisminetzky.

Al BOE 192, del 12/08/2013, es publica el conveni de col·laboració amb la Generalitat de Catalunya per al control de la incapacitat temporal durant el període 2013-2016. Aquí, es parla dels "objetivos de racionalización del gasto: 40%". Des de la CGT i també des del Col·lectiu Ronda, tal com vam explicar a la Directa 395 aquesta frase és clau per entendre com es premia al Departament de Salut amb recompenses econòmiques si compleix aquests criteris de racionalització.

Com més altes mèdiques es concedeixin i quantes menys invalideses es proposin, el Departament de Salut tindrà un increment en les partides que rep. En els darrers anys s'ha donat un augment considerable de les altes mèdiques i de les denegacions d'incapacitació. A Catalunya, la mitjana de dies de baixa mèdica són una vintena; a l'Estat espanyol, ronda la quarantena de dies. Una diferència prou considerable per part de l'única comunitat autònoma que, actualment, té el monopoli de decisió envers aquestes sol·licituds de baixa i d'incapacitacions, permanents o revisables.

L'ICAMS nega la responsabilitat davant les protestes

Des de la Directa hem pogut preguntar a Consol Lemonche, subdirectora de l'ICAMS, respecte a aquest conveni. Aprofitant la seva aparició inesperada a la concentració sindical del passat dijous 3 de desembre, li vam demanar la seva rèplica davant aquesta situació. "És mentida que l'ICAMS hagi incrementat les altes mèdiques". Literalment, Lemonche afirmava que el conveni del BOE 192, hauria estat vigent només l'any 2006. "Des d'aleshores, cada quatre anys, hi ha hagut noves publicacions i ja no incorporaven aquest conveni". Però, en realitat, aquest BOE 192 és publicat, com ja hem dit, l'any 2013 i amb vigència fins a l'any 2016.

D'altra banda, Lemonche argumentava que és responsabilitat de l'INSS la determinació de les incapacitacions. "Nosaltres fem un informe mèdic i qui pren la decisió és un tribunal de l'INSS", declarava Lemonche. Si bé això quedaria en entredit, perquè a Catalunya tan sols l'ICAMS té la potestat per decidir, davant de tribunal mèdic, si es concedeix l'alta a una pacient. Un cop presa la decisió, amb totes les conseqüències, se li comunica a la seu catalana de l'INSS, que aplica el veredicte que se li transmet. En cas de concessió de baixa o d'incapacitació, tramita la pensió econòmica que correspon a la persona sol·licitant.

A més, per acabar de corroborar aquesta informació, a la protesta davant l'ICAMS la Directa va tenir l'oportunitat de parlar amb Eva Sánchez, treballadora de l'INSS a Catalunya i Secretària d'Organització de la CGT de Barcelona. "A la resta de l'Estat espanyol, qui dóna les baixes és l'INSS a través del seu tribunal mèdic. Excepte a Catalunya, on es va transferir aquesta competència. L'INSS, a Catalunya, no té metges propis. Concedeix, o no, les incapacitacions basant-se en els informes mèdics que li dóna l'ICAMS. És més, la determinació de les baixes i les altes és competència exclusiva d'aquest ens català", afirmava Sánchez.

Per tant, tota responsabilitat dels informes mèdics, és únicament de l'ICAMS a Catalunya. "Qui digui el contrari, està mentint", declarava Sánchez. Sobre l'INSS, ens explicava que les treballadores d'aquesta institució espanyola tenen un criteri de productivitat basat en el nombre d'altes que es donen. "És així! És un objectiu que se'ns dóna com a directriu directa. En el cas de Catalunya, però, aquest criteri no el podem complir, perquè la competència de determinar altes, baixes o incapacitacions, no és nostra", afirmava aquesta delegada sindical de la CGT.

L'acampada de la Naty: una batalla guanyada en el marc de la guerra pels drets laborals i sanitaris

Pel que fa al cas de la Naty, que ha aconseguit posar el focus de l'atenció social i mediàtica envers aquestes vulneracions de drets, l'ICAMS ha mogut fitxa. Actualment s'està revisant el seu historial clínic i, com ja vam explicar, se li ha demanat que faci noves proves mèdiques per tal que l'ICAMS les tingui en consideració. "Fins ara ella no aportava res de nou als informes que ja es van avaluar. Els anteriors informes mèdics no la condicionaven per tenir una incapacitat permanent", declarava Lemonche a aquest mitjà. "Té sis mesos per reclamar, si aporta noves proves", resumia la subdirectora de l'ICAMS.

Per la Naty i per les membres de la CGT congregades davant l'ICAMS, però, aquesta extensió dels terminis per aportar proves mèdiques estaria molt més relacionat amb l'acampada que no pas amb el seguiment fidedigne dels protocols de l'ens català. "La Naty ha molestat molt, amb la seva protesta dia rere dia", ens comentava alguna de les concentrades en solidaritat, "ara volen treure-se-la de sobre, fer que marxi aquesta acampada". Tot i això, sembla que arran d'aquest cas i la implicació social que n'ha sorgit, serà una mica més difícil silenciar la guerra oculta de l'ICAMS contra les pacients.

FONT: LA DIRECTA


Accidents laborals mortals: una tragèdia en silenci

La setmana passada la mort d’un miner de 26 anys a Balsareny aconseguí arribar al Telenotícies de TV3. La peça és impecable: s’identifica clarament el lloc i el nom de l’empresa –Iberpotash-, la situació de subcontractació en la qual es trobava la víctima, s’expliquen les possibles causes, l’aturada dels treballadors fins que no s’investiguin aquestes i es prenen declaracions d’un responsable de l’administració qui avisa que cal revisar les mesures de seguretat. Potser manca la presència d’algun portaveu dels mateixos treballadors.

Però aquest cas és tota una excepció. Les morts a la feina rarament arriben als mitjans nacionals. Amb prou feines ho fan als locals i sovint com a breus i sense contextualitzar la situació general. L’explicació del panorama global dels perills de treballar, ara per ara, és anecdòtica als mitjans, si bé hi ha excepcions, com aquesta a Levante.

I no perquè la situació no sigui greu. Els primers sis mesos de 2015 van morir 68 persones en accidents laborals als Països Catalans. Al conjunt de l’Estat espanyol, l’accidentalitat ha augmentat un 5,5% durant el mateix període. I el 2014 ja havia crescut un altre 5,11% respecte al 2013. Un ritme que duplica la creació d’ocupació. I a més ho fa en els sectors més castigats per la precarietat, les dones i els immigrants. Els accidents greus creixen més que els lleus –alguns experts apunten que, precisament per la precarietat laboral, alguns dels lleus podrien deixar de comptabilitzar-se- i això que el sector més mortal de tots, la construcció, continua en hibernació.

Per posar les xifres en algun context –no per comparar ni fer un rànquing de situacions dramàtiques- el 2015, i fins al mes de novembre, van ser assassinades 36 dones als Països Catalans. La feina de conscienciació i mobilització dels moviments socials, l’acadèmia i periodistes sensibles han aconseguit posar el tema dins l’agenda mediàtica després d’anys de menyspreu i silenci. Els accidents laborals –la gran majoria dels quals evitables amb una aplicació correcta de l’actual legislació de prevenció- continuen pendents.

FONT: MÈDIA.CAT


Ocupació i protesta a l'Institut Català d'Avaluacions Mèdiques

La CGT denuncia una política de denegació de baixes

Al voltant de 200 sindicalistes de la CGT s'han manifestat aquest dijous a la seu de l'Institut Català d'Avaluacions Mèdiques (ICAM) del Departament de Salut, responsable en matèria d'incapacitat laboral, per denunciar la seva política.

Acusen l'ICAM i l'Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) de concedir altes mèdiques injustificades i assenyalen, en aquest sentit, que la durada de les baixes ha disminuït dels 12,7 dies per treballadors del 2007 als 9 del 2013. També indiquen que l'ICAM ha incrementat el rebuig de declaracions d'invalidesa d'un 27,39% el 2008 a un 40% el 2013.

Troben que aquesta política té com a objectiu la reducció de la despesa i està al servei de la patronal, i que empeny cada cop més treballadors a reincorporar-se a la seva feina sense estar plenament recuperats.

En la jornada de mobilitzacions d'aquest dijous, que ha donat continuïtat a protestes que han tingut lloc aquesta setmana davant les portes de mútues mèdiques d'arreu de Catalunya, no només s'ha organitzat una concentració davant l'ICAM, sinó que els manifestants han ocupat l'interior de les seves dependències.

Està previst que representants sindicals i de l'ICAM es reuneixin dilluns vinent, dia 7.

FONT: EL TRIANGLE.EU


Denuncien altes mèdiques cada cop més ràpides a Terrassa

- Aturem els abusos de les mútues i l´ICAM a concentració de CGT a Terrassa davant mútua EGARSA:
Aturem els abusos de les mútues i l´ICAM a concentració de CGT a Terrassa davant mútua EGARSA
https://www.flickr.com/photos/cgtcatalunya/22905824994/in/dateposted-public/

CGT es va manifestar ahir davant de Mútua Terrassa per denunciar altes mèdiques laborals cada cop més ràpides

El sindicat CGT de Catalunya va convocar ahir al vespre diferents concentracions a diverses mútues de poblacions d’arreu de Catalunya, entre elles, Terrassa.

Aquestes concentracions es van emmarcar dins de les jornades de lluita d’aquest sindicat denunciant altes mèdiques laborals injustificades, a més de denunciar abusos per part de les mútues i de l’ICAM (Institut Català d’Avaluacions Mèdiques).

En aquest sentit, la CGT denuncia que l’ICAM ‘cada vegada dóna les altes mèdiques més ràpid i es declaren menys invalideses. A més, critica que les administracions catalanes i estatals ‘estan actuant conjuntament per reduir dràsticament la despesa en prestacions a base d’altes mèdiques injustificades i denegacions d’invalideses sense base real mèdica’.

A més, el sindicat afirma que del 20017 al 2013, ha baixat de 12,7 a 9 dies la mitjana de la baixa anual de cada empleat. Pel que fa a les invalideses, el 2013 es van rebutjar fins al 40% de les sol·licituds.

Així doncs, la concentració de Terrassa es va concentrar davant d’una de les entrades de Mútua Terrassa, que va congregar fins a una trentena de persones.

FONT: TERRASSA NOTÍCIES


Vilanova se suma a les concentracions de la CGT contra les altes mèdiques injustificades

Les mutues maten, l´ICAM remata. Concentració CGT a Vilanova i la Geltrú
https://www.flickr.com/photos/cgtcatalunya/23507765096/in/dateposted-public/
Les mutues maten, l´ICAM remata. Concentració CGT a Vilanova i la Geltrú

Les persones mobilitzades denuncien que es tracta d’un “atac als nostres drets” on hi participen tant les mútues privades com la Generalitat a través de l’Institut Català d’Avaluacions Mèdiques (ICAM).

D’acord amb la convocatòria a fer concentracions descentralitzades que ha fet la CGT de Catalunya per aquest dimarts 1 de desembre, un grup de persones s’ha concentrat el matí davant d’una mútua de Vilanova i la Geltrú per denunciar “les altes mèdiques injustificades”.

Des de la CGT alerten que “els darrers anys els i les treballadores no només hem patit retallades de drets a base de dramàtiques reformes laborals, sinó a través de nous criteris per a donar més altes mèdiques i denegar més invalideses” i que “aquesta actuació no es fonamenta en cap nova avaluació mèdica, sinó que té com a únic objectiu de reduir la despesa, causant que cada vegada més persones es veuen obligades a tornar a treballar sense tenir una recuperació mèdica real”.

És per això que consideren que en trobem davant d’un “nou atac contra els nostres drets [que] és especialment greu, ja que es dóna de forma clandestina (sense la publicitat de cap reforma legal) i alhora afecta el que és més fonamental en tota persona, la nostra integritat física i mental, causant greus patiments i insuficients recuperacions mèdiques en les persones afectades”.

Les persones mobilitzades denuncien que en aquest “atac” hi participen tant les mútues privades com la Generalitat a través de l’Institut Català d’Avaluacions Mèdiques (ICAM).

A més, la CGT ha convocat una concentració unitària el proper dijous 3 de desembre davant la seu de l’ICAM de Barcelona (Avinguda Vallcarca 169), on hi ha acampada des de fa més d’un mes la Nati, malalta crònica a qui han denegat la baixa mèdica, que fa uns quants dies que va rebre la solidaritat de dues afectades penedesenques.

FONT: XARXA PENEDÈS


Cada dos dies moren tres treballadors en accidents laborals

Els accidents de treball es disparen el 2015 a l'Estat espanyol fins a sumar 239 persones, d'elles 68 dels Països Catalans.

No ha sortit a cap portada de diari. Cap telenotícies ha obert amb aquesta “exclusiva”. Però les dades publicades el darrer dia d’agost pel Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social són de veritable escàndol i haurien de fer dimitir governs sencers si tinguessin la més mínima decència: els primers sis mesos del 2015 l’augment de la temporalitat i la precarietat laboral han fet disparar els accidents de treball. I entre aquests, els que més augmenten són els sinistres laborals més greus: els mortals causats al centre de treball, augmentant especialment els causats per cops i aixafaments. Unes dramàtiques dades que novament posen sobre la taula la sangria que s’està donant en el nostre precaritzat mercat laboral, on sembla que per molts empresaris la Llei de Prevenció de Riscos és simplement una norma que fàcilment pot ser infringida sense cap conseqüència.

239 treballadors morts en només sis mesos

La lectura de les dades oficials fetes públiques pel Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social no poden deixen indiferents: 239 persones han mort a l’Estat espanyol al seu centre de treball durant els primers sis mesos del 2015. És a dir, gairebé tres treballadors moren en accidents de treball cada dos dies en un estat que es fa dir sense cap rubor “democràtic” i “social”. I és una dada que en el marc de l’augment de la temporalitat i la precarietat laboral no para d’augmentar, pujant en 16 treballadors morts al centre de treball més aquest any respecte al mateix període de 2014.

Als Països Catalans han estat 68 els companys treballadors morts, i per tant arribant a ser més d’un treballador mort cada tres dies a Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears. En aquest àmbit destaca l’alta sinistralitat a la província de Barcelona, que ha arribat a comptabilitzar la terrible dada de 35 treballadors morts en aquests sis mesos, pràcticament una defunció en Accident de Treball cada sis dies a les comarques barcelonines.

Les fredes dades oficials també deixen constància de què el sector econòmic on l’augment ha estat més important és la indústria (amb un 30% més de sinistralitat mortal que el 2014), i des de la perspectiva de gènere destaca que els accidents de treball han augmentat un 40% entre les dones treballadores respecte a l’any passat.

Alhora, és important destacar que els sinistres que més han augmentat, amb diferència, són els traumàtics, destacant-se les col·lisions amb objectes en moviment (que han augmentat un espectacular 310% respecte al mateix període de l’any passat) i les enganxades i aixafaments, que també han augmentat un 45%, contra la baixada dels accidents de trànsit i els causats per infarts al centre de treball.

Finalment, les dades del Ministeri també determinen un manteniment del drama dels 1.593 accidents de treball greus, que han causat baixes mèdiques i importants lesions físiques a gairebé 9 treballadors cada dia arreu l’Estat.

Radiografia d’una tragèdia silenciada

Però les fredes xifres oficials no poden expressar la magnitud del veritable drama d’un mercat laboral on ens hem acostumat al fet que cada dia hi hagi treballadors amb greus patologies o morts simplement per intentar guanyar-se la vida. I a més a més aquestes dades no quantifiquen la gran majoria de malalties professionals que resten amagades i sense declarar, com càncers professionals causats per exposicions a múltiples substàncies químiques als centres de treball.

Els estudis ho declaren, i pràcticament ningú s’atreveix a discutir-ho: la precarietat laboral, de la mà de la temporalitat, fan augmentar exponencialment els accidents de treball. La patronal augmenta els seus beneficis reclutant plantilles atemorides per amenaces constants d’EROs, tancaments, atur o reduccions salarials, on cada dia oblidem més reclamar un dret tan fonamental com el de la salut i la integritat física.

En aquest context hauríem de preguntar-nos, que tenim els treballadors més valuós que la nostra pròpia vida? Quines poderoses forces poden fer-nos oblidar un principi tan bàsic? La resposta està en un mercat de treball cada cop més inhumà i corrosiu.

Però el drama dels accidents de treball no és una tragèdia “natural” caiguda del cel. És el resultat directe del model d’intensificació de l’explotació capitalista, a còpia d’estendre els contractes precaris, temporals i mal pagats. I és el resultat de la contradicció fonamental, entre l’ànsia gairebé infinita de beneficis del capital i el dret bàsic a la vida dels treballadors, i desgraciadament en l’actualitat la correlació de forces resta a favor de la Patronal. En l’altar del lliure mercat i els màxims beneficis s’estan sacrificant la vida i integritat física de massa persones.

I per tant la solució no vindrà de cap despatx oficial, ni de la mà de cap campanya mediàtica governamental: l’única via per defensar la nostra salut és l’organització i lluita dels mateixos treballadors. Només plantilles organitzades i conscienciades poden plantar cara de forma col·lectiva per aplicar mesures efectives que posin límit al capital, i que garanteixin realment que el dret a la vida està per sobre del de la propietat privada i el lliure mercat.

La dicotomia és clara: o els seus beneficis o la nostra salut. O el capital o la vida.

PD: Mentre intentava treure l’entrellat de les fredes dades oficials, m’arribava la notícia d’un altre treballador mort, aquest cop a Volkswagen Navarra, atropellat per una “toro” mecànic.

Article d´Àlex Tisminetzky, Secretari de Salut Laboral de CGT Catalunya

FONT: DIARI DEL TREBALL

Més informació:

- 1 i 3 de desembre 2015: Jornades de Lluita de CGT Catalunya contra les altes mèdiques injustificades:
http://www.cgtcatalunya.cat/spip.php?article11619#.VmJNfHYve1s
Descarregar comunicat PDF:
http://cgtcatalunya.cat/IMG/pdf/1_i_3_de_desembre_2015._jornades_de_lluita_de_cgt_catalunya_contra_les_alt

- Fent néixer la revolta contra l’ICAM i les Mútues
Article d’Àlex Tisminetzky, Secretari de Salut Laboral de CGT de Catalunya:
www.cgtcatalunya.cat/spip.php?article11644#.VmJGanYve1s

- Els metges han d’indicar a partir de l’1 de desembre els dies que durin les baixes
El Ministeri de Sanitat ha elaborat un barem que té en compte les professions i les edats a l’hora de fixar els dies de baixa que s’han de d’atorgar. Notícia Diari del Treball:
http://www.cgtcatalunya.cat/spip.php?article11643#.VmJQhHYve1s

L´ICAM denega cada cop més invalideses permanents. El 2008 va rebutjar 5933 peticions-el 27,39% del total rebut-, el 2013 la xifra va créixer fins a 9549 -el 40% del total-.

- Abolició de les mútues. Concentració de CGT davant mútua Asepeyo a Viladecans:
Abolició de les mútues. Concentració de CGT davant mútua Asepeyo a Viladecans

- Parem els abusos de les mútues. Concentració de CGT davant mútua Universal a Granollers:
Parem els abusos de les mútues. Concentració de CGT davant mútua Universal a Granollers
https://www.flickr.com/photos/cgtcatalunya/22906863753/in/dateposted-public/

- Concentració a Vic davant mútua Asepeyo de CGT dins la jornada de lluita en contra de les altes injustificades:
Concentració a Vic davant mútua Asepeyo de CGT dins la jornada de lluita en contra de les altes injustificades
https://www.flickr.com/photos/cgtcatalunya/22905742204/in/dateposted-public/

- Aturem els abusos de les mútues i l´ICAM a concentració de CGT a Terrassa davant mútua EGARSA:
Aturem els abusos de les mútues i l´ICAM a concentració de CGT a Terrassa davant mútua EGARSA
https://www.flickr.com/photos/cgtcatalunya/22905824994/in/dateposted-public/

- Les mutues maten, l´ICAM remata. Concentració CGT a Vilanova i la Geltrú:
Les mutues maten, l´ICAM remata. Concentració CGT a Vilanova i la Geltrú
https://www.flickr.com/photos/cgtcatalunya/23507765096/in/dateposted-public/

- 200 Sindicalistes de CGT exigeixen a l´ICAM la fi de les altes mèdiques injustificades
Comunicat del Secretariat Permanent del Comitè Confederal de CGT Catalunya:
http://cgtcatalunya.cat/spip.php?article11652&var_mode=calcul#.VmKv3nYve1s

- A l´ocupació i concentració a l´ICAM a Barcelona:

Concentració a l´ICAM davant les altes mèdiques injustificades
https://www.flickr.com/photos/cgtcatalunya/23128156339/in/dateposted-public/
Sindicalistes de CGT concentrats davant de l´Institut Català d´Avaluacions Mèdiques(ICAM) a Barcelona
https://www.flickr.com/photos/cgtcatalunya/23413734131/in/dateposted-public/


https://bambuser.com/v/5960945


https://bambuser.com/v/5960943

- Real Decreto del convenio de colaboración con la generalitat de cataluña para el control de la incapacidad temporal durante el periodo 2013 a 2016:

Real Decreto del convenio de colaboración con la generalitat de cataluña para el control de la incapacidad temporal durante el periodo 2013 a 2016. from
http://www.slideshare.net/CGTCatalunya/real-decreto-del-convenio-de-colaboracin-con-la-generalitat-de-catalua-para-el-control-de-la-incapacidad-temporal-durante-el-periodo-2013-a-2016

- La CGT denuncia les males pràctiques de l'CAM que dóna altes amb criteris economicistes.(vídeo):

https://www.youtube.com/watch?v=YNz46pvP4YA&feature=youtu.be

- ABOUT.ME CGT CATALUNYA