CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

L’ICAMS desconvoca les reunions acordades amb la CGT com a càstig per les concentracions convocades pel sindicat davant la seva seu

Divendres, 22 gener, 2016

L'ICAMS desconvoca les reunions acordades amb la CGT

Acampades i protestes contra l'Institut Català d'Avaluacions Mèdiques i Sanitàries havien motivat un seguit de reunions amb el sindicat CGT i col·lectius d'afectades. Però la direcció de l'ens ha suspès aquesta via abans de començar a negociar

ANNA CELMA - 21/01/2016 - Directa

Abans del 19 de gener, la secció de la TMB del sindicat CGT va rebre una trucada de l'Institut Català d'Avaluacions Mèdiques i Sanitàries. Se'ls avisava que si no es desconvocaven les protestes previstes per aquest passat dimarts i d'altres organitzades per a més endavant, Consol Lemonche –subdirectora del consorci– anul·laria les reunions amb el sindicat CGT, acordades al mes de desembre. La planificació d'aquestes reunions, la primera prevista pel 29 de gener, era conseqüència de les protestes contra aquest institut de la Generalitat i de l'acampada a l'ICAM, iniciada per Naty López a l'octubre i que fins aquest gener seguia en marxa.

La CGT va respondre a l'“avís” no tirant enrere les mobilitzacions de protesta. Aquest 19 de gener, tal com va avisar, la subdirectora de l'ICAMS informava el sindicat de la desconvocatòria de les reunions ja calendaritzades –pensades per tractar les necessitats de col·lectius com el d'afectades per l'amiant o pacients de malalties com la fatiga crònica i les Síndromes de Sensibilitat Central.

Davant aquesta decisió de l'ICAMS, fonts de la CGT ha afirmen que l'organització seguirà endavant amb les mobilitzacions previstes contra l'institut, part de l'intricat organigrama del Departament de Salut de la Generalitat. Àlex Tisminetzky, secretari de Salut Laboral del sindicat, declara a la Directa que aquesta acció, clarament amb voluntat de xantatge a parer seu, motivaria encara més a la CGT per mantenir l'oposició a les maneres de fer de l'ICAMS.

Les reunions, acordades per Lemonche el passat desembre enmig d'una setmana d'intenses protestes davant l'edifici de l'ICAMS, semblaven respondre a la voluntat de calmar els ànims i les mobilitzacions. Malgrat les promeses personals de la subdirectora de tirar endavant aquestes trobades i de fixar al calendari una periodicitat, la voluntat de negociació ha acabat sent paper mullat, segons el portaveu sindical.

Malgrat les mobilitzacions, l'ICAMS no es mou

Tot i les denúncies públiques contra aquest ens, que actua de filtre entre les pacients catalanes i l'Institut de Seguretat Social del govern espanyol, l'ICAMS manté la seva manera de fer, que segons els col·lectius d'afectades resumeixen així: altes categòriques i denegacions d'invalidesa -totals o permanents- cap a malaltes que es veuen abandonades a la seva sort.

Després de la constitució de la Plataforma d'Afectades de l'ICAM (PAICAM) enguany sembla que la via judicial haurà de ser, novament, l'espai de contesa on mantenir aquesta batalla legal i humanitària.

* Notícia publicada a la Directa.
https://directa.cat/actualitat/licams-desconvoca-reunions-acordades-amb-cgt

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció