CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

L’ICS vol pactar a canvi de sang suor i llàgrimes el que ja té tota la funció pública

Dijous, 23 gener, 2014

L' ICS VOL PACTAR A CANVI DE SANG, SUOR I LLÀGRIMES EL QUE JA TÉ TOTA LA FUNCIÓ PÚBLICA

Aquest divendres 24 de gener del 2014 es reuneix la taula sectorial de sanitat i tornen a reprendre la negociació per trobar un pacte sobre la jornada laboral .

L'última reunió de taula sectorial sobre aquest tema va ser el passat 18 d'abril de 2013, en què van precedir importants mobilitzacions laborals en els centres ( H. Can Ruti , H. Vall Hebron , H.Joan XXIII , H.Bellvitge , H. Viladecans i centres de primària ) i van finalitzar a les portes de l'ICS ocupant la Gran Via més de tres hores. Aquests fets van pressionar als sindicats i van impedir que se signés cap acord d'augment de jornada .

L'ICS va decidir unilateralment aplicar la Instrucció 4/ 2013 que suposava el major augment de jornada de tota la sanitat pública de tot l'Estat, 1664h de torn de dia i 1500h de torn de nit.

El passat any 2013 a molts professionals de l'ICS ja se'ls va aplicar l'augment de jornada de 37,5 h i durant aquest període les conseqüències d'aquest increment de jornada han suposat la reducció de plantilla arribant a ser 5300 treballadors i treballadores menys, eliminació dràstica d'interins i eventuals, augment de càrregues de treball, tancament de plantes d'hospitalització i de consultes mèdiques, reducció de serveis per a proves diagnòstiques, augment de risc psicosocial i estrès entre els professionals, amortització de places de personal que es jubila .....

L'estratègia de l'ICS per a aquesta reunió torna a ser el oferir un dia de lleure (4 L'), permisos metges i absències justificades per malaltia a canvi de que els sindicats representants de la taula sectorial ( MC , CCOO , CATAC , SATSE i UGT ) signin definitivament l'augment de jornada proper a les 1664h i 1500h .

Per impedir aquest possible acord, hem de ser els treballadors i treballadores els que ens fem sentir amb fermesa i novament traslladar la disconformitat dels professionals per aconseguir transmetre que les condicions laborals no es poden precaritzar més i segueixin afectant i empitjorant la salut pública dels usuaris de Catalunya .

Ens unim a la mobilització dels i les professionals, delegats/des i afiliats/des dels diferents sindicats per a aquest divendres 24 de gener a les 11h a la porta de l'ICS .

CGT HOSPITAL DE VILADECANS

Més informació:

- TWITTER CGT FESANCAT

- TWITTER CGT SANITAT BCN

- FACEBOOK CGT SANITAT BCN

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció