CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

L’INCASOL intenta desnonar 3 cops una família amb 3 fills al barri de Verdum

Divendres, 25 febrer, 2011

EL TORN DE LA MOBILITZACIÓ CIUTADANA

EVITEM el 3er. intent de DESNONAMENT

Fem una crida als mitjans de comunicació i al periodisme compromès per fer públic el drama que es viu als barris populars amb l'habitatge.

Fem una crida a la mobilització de les organitzacions de la ciutat que lluiten per un Habitatge Digne ha defensar un cas exemplar pel dret universal a l'Habitatge.

Denunciem que el país amb + pisos buits del món milers de famílies es vegin al carrer mentre la banca és la principal immobiliària del pais.

Us esperem dimarts 1 de març a les 9h davant el nº 28 del carrer Marín al Districte de Nou Barris.

ELS FETS ARA

La família mai s'ha negat a pagar un lloguer assequible a la seva economia .

L'Oficina de Drets Socials de Nou Barris (ODS) i l'Associació 500x20 "Lloguer 100% públic i assequible" que assessoren la família demanen una negociació amb l'Administració que impedeixi un drama el 1 de març al carrer Marín de Nou Barris.

Demanem que INCASOL aturi el desnonament fins la negociació de la Síndica al març.

Solament es demana un pis d'emergència per aquesta família i moltes altres que al barri estan en una situació límit.

Es demana que s'aturin els desnonaments de les famílies sense recursos que malviuen un infern per manca d'un habitatge segur.

L'advocat de l'ODS de 9Barris ha presentat un nou recurs per silenci de l'Administració a les demandes de la Síndica Assumpció Vila i la negació al dret a l'habitatge.

INCASOL + Consorci de l'Habitatge i el Districte FALTEN A LA SEVA PARAULA

Des de l'anterior desnonament del 12 gener cap responsable s'ha posat
en contacte amb la família per buscar una solució. A la reunió del mateix 12 de gener el responsable de Serveis Territorials de la Regidoria de Nou Barris va assegurar una resposta.

Pots dies després una trucada informal del mateix responsable a Salva TORRES de l'Oficina de Drets Socials de Nou Barris entreveia una solució definitiva.

Finalment el passat 14 de febrer la procuradora de l'INCASOL instava un nou desnonament pel 1 de març a les 9 hores amb policia i serveis socials. La família es resistirà per la qual cosa veurem mobles al carrer i fills que perden la custòdia dels pares.

Incomprensiblement la Síndica ha indicat a la família i a l'advocat que a primers de març té una entrevista al Districte de Nou Barris per parlar d'aquesta família (després del desnonament)

ANTECEDENTS DEL DESNONAMENT

El 4 d'octubre del 2010 a instància de la família Pérez-Santiago la Síndica de Greuges de Barcelona convida al Consorci de l'Habitatge de Barcelona i a l'Ajuntament a donar un pis d'emergència a la família.

La mateixa Sindicatura llavors i aquesta setmana passada es queixa amargament que hi ha desenes de famílies que no són ateses per manca de Habitatge social de lloguer assequible a BCN.

La familia en tot moment ha col·laborat amb l'Administració i com documenta la Sindicatura no se'l va permetre presentar demanda de pis social com a càstig a l'Oficina d'Habitatge de Nou Barris.

Aquest cop la mobilització ciutadana i el soroll mediàtic aturen el desnonament de l'INCASOL a poques setmanes d'un altre on un pare de família desesperat es penjava d'un arbre al polígon Gornal de L'Hospitalet.

El pis ocupat pel Gabriel portava anys buit. Hi ha 2 pisos més tapiats al mateix edifici de l'INCASOL.

Mentre milers de famílies viuen amuntegades en pisos per pagar lloguers el doble de cars que a Berlín, les Administracions mantenen desenes de pisos buits, fins i tot vigilats per seguretat privada, abans que llogar-los als milers de famílies castigades per a una crisi brutal.

>>> Més informació al web de l'Associació 500x20:

http://500x20.blogspot.com/

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció