CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Lleida: Concentració en Solidaritat amb la lluita dels immigrats

Dissabte, 14 juny, 2008

PER LA SOLIDARITAT AMB LA LLUITA DELS IMMIGRANTS!

IGUALTAT I CONVIVENCIA JA !

Les organitzacions signants d'aquest manifest cridem a la mobilització
social per la greu crisi en la que ens trobem els treballadors immigrants
de les Terres de Lleida.

En aquests moments vivim en una crisi econòmica caracteritzada per:

- Caiguda de la producció: tancament d´empreses, acomiadaments, salaris de misèria.

- Augment dels preus: increment de les tarifes elèctriques, encariment dels aliments, lloguers abusius, misèria..

- Reactivació del feixisme: xenofòbia, abusos policials, criminalització
dels moviments socials i dels immigrants, repressió als moviments
antifeixistes.

- Fracàs de la política " d'integració": denegació de la renovació dels permisos de treball i de residència, de reagrupació familiar, desemparament de l´administració davant els vertaders problemes que afecten als treballadors immigrants.

- Creació de ghetos i marginació.

Denunciem la contractació en els països d'origen doncs hi ha
treballadors/es estrangers aquí sense feina per no tenir documentació.

Quina irracionalitat !

QUÈ PROPOSEM DAVANT D´AQUESTA SITUACIÓ DE CRISI ECONÒMICA DEL CAPITALISME?

Cal dir clarament que davant la crisi econòmica provocada per la burgesia és necessari una resposta social de tota la classe treballadora, vingui d'on vingui.

En aquest sentit plantejem els següents punts reivindicatius per
frenar aquesta situació de violència de les multinacionals i dels grups de
poder :

I) Reconeixement del dret a la ciutadania universal: iguals drets i deures.
Reconeixement de tots els drets polítics (dret al vot), sindicals, socials, etc.

II) No a l´explotació i a la misèria. A igual treball igual salari.
Desactivar les màfies que trafiquen amb mà d´obra barata.

III) No a la política d´expulsions promogudes per la Unió Europea:
Berlusconi i Sarkozy estant influint al president espanyol i a altres governs de la U.E en la necessitat de promoure les expulsions ara que el
gran capital no precisa de tanta mà d'obra barata fruit de la "desacceleració econòmica". Els governs de Níger i Malí han acordat amb la Unió Europea la creació de camps d'internament secrets per acollir
persones sense papers.

En aquest sentit demanem el tancament de tots elscentres d'internament per a estrangers. Creació de comissions independents d'investigació i seguiment (formades per organitzacions de defensa dels drets humans) fins al seu tancament definitiu. Compliment immediat i efectiu dels acords internacionals sotscrits per Espanya en matèria d'asil i drets dels treballadors immigrants. Signatura de la Convenció Internacional de l´ONU sobre la protecció dels drets de totes i tots els/les treballadors/es i els seus familiars.

IV) Nova política de serveis socials. No a la burocràcia asfixiant que dificulta o nega el dret a la reagrupació familiar, al dret al treball i a
la residència legal. Si a la vivenda digna, potenciació de l'educació pública i de qualitat. Potenciació de l´aprenentatge de la llengua catalana dins del col.lectiu d'immigrants. No al clientelisme polític derivat de les ajudes socials (PIRMI). NO a la caritat. SI a la dignitat.

Per finalitzar denunciem la qualificació de " persones il.legals " que es
fa des dels estaments del poder. Aquest terme " il.legal " és una forma de criminalitzar a persones que s´han vist obligades a abandonar el seu país, en molts casos provenent de països ex-colonials que segueixen patint el problema de l´espoli i dels mals governs. La discriminació i la xenòfobia no l´ha pateixen les persones benestants (ex: els alemanys que viuen a les Balears o els anglesos que viuen a la Costa del Sol).

"L'imperi espanyol val entrar a sota la creu i l'espasa a conquerir els
pobles d'Amèrica. Van entrar sense permís, ni passaport. Amb quin dret
se'ns pot exigir un passaport i visat per anar a qualsevol país ex-colonial quan no se'ns ha demanat perdó pel mal que se'ns va fer i que encara paguem les conseqüències" (frase d´Evo Morales, president de Bolívia).

NO A LA LLEI D´ESTRANGERIA. LA CRISI QUE LA PAGUIN ELS RICS. SI A LA JUSTÍCIA SOCIAL

SIGNEN :
Associació Averroes Cultural i d´Assumptes Socials d´Immigrants a Catalunya, Associació "Bouya" per a dones immigrants del Gran Maghreb Àrab, Associació d'immigrants magrebins de St. Eloi, Grup d'Algerians de Lleida i Província, Associació d'Immigrants de Cervera, Associació d'immigrants de Balaguer, Associació per la Unitat Africana, Associació Watani para la Libertad y la Justicia en España, Col.lectiu a les Trinxeres, Societat Civil SCI-CAT, CNT, Assemblea de Joves de Lleida (AJLL-CAJEI), CGT, Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC), Alpicat Solidari, LleidaTreballadora, Grup Pakistanès de Lleida, Associació d'Immigrants de Linyola, Associació dels "Arabs" de Lleida, Associació Nostalgia Familia de Lleida i Provincia, Associació Sociocultural d'Immigrants a Espanya "AJI", Associació Magrebeida de Lleida.

CONCENTRACIÓ DISSABTE 14 DE JUNY A LES 18 H.

DAVANT LA SUBDELEGACIÓ DE GOVERN (Plaça la Pau, Lleida)

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció