CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Llibre “25 Aniversari del Congrés d’Unificació (1984-2009)”

Dijous, 29 octubre, 2009

jpg_Imagen_sin_titulo_3.jpg

Una obra especial editada per la CGT, que recorre 25 anys d'autoorganització, victòries i derrotes, aliances i complicitats en el camí sempre inacabat de construir un sindicalisme llibertari, antiautoritari i transformador.

El llibre el podeu trobar en els diferents locals de la CGT o en el local del Comitè Confederal.

Extracte Introducció: "Anem a intentar recordar en aquestes pàgines els aspectes més importants del que ha estat la reconstrucció d'aquest projecte, les nostres iniciatives, els nostres debats, els nostres dubtes. Raons? Moltes, però sobretot transmetre la nostra història a la militància, als i les simpatitzants, als amics i amigues que lluiten amb nosaltres o ens miren amb estima, sense conèixer amb exactitud quins han estat els passos i, sobretot, quins han estat els motius i els camins seguits per a arribar fins a aquí.

Tenim molt recorregut, però queda molt per fer. Especialment conquistar el nostre objectiu finalista, el nostre anhel: el canvi social que faci possible una humanitat basada en la justícia i en la igualtat. Per a assolir-lo el nostre model sindical comporta de manera implícita una proposta de lluita per a aconseguir aquesta profunda transformació social transcendint l'estricte marc del « laboral ».

Intentant que CGT, aquesta organització que construïm amb el nostre esforç diari se sembli a aquesta societat a la que volem arribar. Aplicant els criteris i la lògica amb la qual pretenem desenvolupar el nostre futur model de societat. Sent coherents en la nostra quotidianitat amb el que diem voler ser algun dia.

En aquestes pàgines anem a intentar plasmar el que fins a ara no estava recollit: descriure i reflexar els aspectes i raons fonamentals de la nostra història, sobre els quals s'ha construït la nostra realitat actual, sense oblidar retre homenatge a aquests milers de dones i homes que de manera constant i silenciosa, sense medalles ni reconeixements han contribuït al desenvolupament del nostre projecte. Especialment a totes aquelles persones la tenacitat de les quals al llarg de la història, de les dècades de l'exili, de la presó i de la repressió, ens han servit de referència, de guia, d'exemple de dignitat i d'il·lusió.

Afrontem doncs aquesta mirada sobre el nostre passat recent i obrim les portes al futur, sense oblidar tot el bagatge que ens precedeix de lluites i experiències llibertàries durant més d'un segle de presència organitzada en aquestes terres ibèriques, i sent conscients que treballem per un futur en el qual els postulats d'igualtat, justícia i llibertat, han de ser els que acabin per definir la vida social."

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció