CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Lliuren prop de 400 noves autoinculpacions d’avortament al jutjat de guàrdia de Tarragona

Diumenge, 27 abril, 2008

Manifestació a Tarragona

MIREIA LACÀRCEL. El Punt. Tarragona. 27 d'abril de 2008.

La Rambla Nova de la ciutat de Tarragona va ser ahir l'escenari on prop de 200 persones es van manifestar a favor de l'avortament lliure i gratuït. Els assistents van recórrer els carrers de la ciutat i van entregar al jutjat de guàrdia de Tarragona 400 inculpacions més de dones que reconeixen haver avortat i d'homes que asseguren haver acompanyat o ajudat a avortar. La setmana que ve continuaran a la ciutat les declaracions d'algunes persones que es van autoinculpar al mes de febrer passat.


«Les dones parim, les dones decidim» o «avortament lliure i gratuït» van ser algunes de les consignes que es van poder sentir en la manifestació a favor de l'avortament que es va celebrar ahir a la ciutat de Tarragona. Gairebé 200 persones de tot Catalunya es van reunir a Tarragona i van recórrer tota la rambla Nova fins al jutjat de guàrdia per reivindicar que es canviï el Codi Penal i no es penalitzin aquelles dones que lliurement decideixen avortar, i que es pugui fer en la xarxa de la sanitat pública. «Avortar no és una situació agradable per a les dones, al contrari, però quan ho fem és perquè ens trobem en situacions límit, i som prou responsables per tenir el dret de decidir sobre el nostre propi cos», explicava una de les organitzadores de la jornada reivindicativa, Teresa Fortuny.

Tots els assistents van entregar al jutjat de guàrdia fins a 400 noves autoinculpacions per haver avortat o participat en un avortament. Aquesta ja és la segona vegada que a Tarragona es fa aquest gest, ja que al mes de febrer passat ja se'n van entregar 170 a la ciutat, i moltes més a la resta de Catalunya i l'Estat. De fet, de les entregades al mes de febrer a tot arreu, Tarragona i alguns jutjats de Sevilla són els únics que, en comptes d'arxivar els casos, han iniciat un procés de citacions per prendre declaració als autoinculpats. A Tarragona, de moment, ja han passat una vintena de persones a declarar, i per a aquesta setmana que ve s'esperen més citacions.