CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Lliures i llibertàries

Dimecres, 6 març, 2013

Si hem de fer cas a les frases fetes que sovint ens volten pel cap, aquesta publicació que teniu a les mans fa dies que hauria d'haver mort. Ho diem per allò del "Renovar-se o morir" i no per aquell penós "Al Catalunya (-Papers) li queden quatre dies" que no cal recordar per no riure. Sí, és evident que des del número 36 d'aquesta revista, deu fer ja més d'una desena d'anys, aquesta publicació té la mateixa maqueta, els mateixos tipus de lletres i la mateixa distribució de seccions. I tot i això, és més viva que mai, igual que les organitzacions que li donen vida, les CGT de les Balears i Catalunya amb totes les seves seccions sindicals i les seves federacions territorials i de sector.

Som vius i ens mengem el món cada mes des d'en fa ja molts, però pensem que podem estar-ho més, de vius i a això anem. Per això en aquest número presentem al nova maqueta amb una sèrie de renovacions que afecten tota la publicació sense tocar-ne el moll de l'os: una revista mensual feta per les CGT de Catalunya i Balears, escrita en català, anarcosindicalista, llibertària, motor i partícep de les lluites socials que s'enfronten al poder i al capital de les mil formes que al segle XXI es fa, en les mil formes que aquest pren.

Tenim una mania terrible als dogmes i per això intentem no ser dogmàtics. Per això, alguns i algunes ens acusen de no ser coherents perquè donem veu a les lluites més diverses, a les propostes més discordants i a les formes d'alternatives alguns cops fins i tot contradictòries, però nosaltres tenim ben clar que el món és divers i les formes d'enfrontar-se a l'Estat i el capital també. Per això, lluny de ser tan dogmàtics com alguns voldrien ens declarem decididament lliures i llibertàries. I qui no ho entengui que ho rellegeixi.

* Editorial del núm. 147 de la revista Catalunya / Papers, de febrer 2013, coincidint amb la renovació del disseny interior de la revista.

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció