CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Lluita oberta entre els treballadors de Roca-Maroc i l’empresa: vaga indefinida

Dimarts, 22 novembre, 2011
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

Lluita oberta entre els treballadors de Roca-Maroc i l'empresa. A l'acomiadament dels representants sindicals, els treballadors responen amb la vaga indefinida.

El passat 2 de novembre, l'empresa Roca-Maroc, localitzada a la ciutat de Settat, va complir la seva amenaça d'acomiadament del secretari general del sindicat CDT de l'empresa, Nachit Bashir i d'un altre company sindicalista.

Però els treballadors no s'han deixat acovardir. La resposta ha estat la vaga total dels treballadors de l'empresa que, durant el dia i la nit, acampen davant de les instal·lacions de l'empresa, per aconseguir la paralització total de la seva activitat.

Immediatament l'empresa ha enviat cartes d'amenaça d'acomiadament a tots els treballadors si no es reintegrat a la feina i ha intentat que esquirols entressin a treballar de manera que els treballadors romanen dia i nit vigilant l'entrada a l'empresa.

El dilluns 14, l'empresa va comunicar a la Delegació de Treball marroquí seva intenció d'acomiadar tots els treballadors en vaga (més de 400) i substituir-los per altres treballadors.

ERO a Roca-Barcelona

La lluita al Marroc coincideix amb un ERO presentat per l'empresa i que ha estat signat per CCOO i UGT. Ja fa dos anys, l'empresa va acomiadar a 700 treballadors i segueix intentant reduir la plantilla amb aquest nou ERO.

En aquest context, és clar que l'empresa intenta aixafar la solidaritat internacional amb els treballadors de Roca-Maroc per eliminar el sindicalisme combatiu i, especialment, la presència de la CGT com a sindicat que està impulsant aquesta solidaritat internacional.

Solidaritat internacional amb els treballadors de Roca-Maroc

Les accions de solidaritat amb els treballadors de Roca-Maroc es multipliquen. A més de Solidaires, també sindicalistes de la CGT francesa han enviat cartes de solidaritat.

Per la seva banda, el secretari general i de relacions internacionals de la CGT de l'Estat espanyol han enviat cartes de protesta a l'ambaixada marroquina a Madrid, al consolat marroquí a Barcelona i a la direcció de l'empresa denunciant la repressió sindical que estan patint els treballadors de la fàbrica de Settat, l'únic "delicte" dels quals ha estat constituir un sindicat per fer front a les terribles condicions de treball que pateixen.

S'estan recollint signatures denunciant aquesta situació a:

http://actuable.es/peticiones/denuncia-la-direccion-roca-contra-explotacion-roca

En signar la petició estaràs enviant aquesta carta Destinatari:

ROCA Coorporació directeur général, Ramon Asensio

Non aux licenciements à Roca-Maroc contre els camarade pour avoir exercé leur droit à s'organiser et à adherir a un syndicat. La direction de Roca-Maroc persécute, reprimeix, menace et llicenciï els Travailleurs et les syndicalistes. Assez d'ABUS et d'atteintes aux droits chez Roca-Maroc. Leurs ABUS seront notre raison de continuar la lutte.

Equip de treball per al nord d'Àfrica de la S. de RR. II. de la CGT

>>> Fotografies i vídeos de la lluita dels treballadors de Roca-Maroc a:
www.rojoynegro.info/articulo/sin-fronteras/lucha-abierta-los-trabajadores-roca-maroc-la-empresa-huelga-indefinida

<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció