CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Lluita oberta entre els treballadors de Roca-Maroc i l’empresa: vaga indefinida

Dimarts, 22 novembre, 2011

Lluita oberta entre els treballadors de Roca-Maroc i l'empresa. A l'acomiadament dels representants sindicals, els treballadors responen amb la vaga indefinida.

El passat 2 de novembre, l'empresa Roca-Maroc, localitzada a la ciutat de Settat, va complir la seva amenaça d'acomiadament del secretari general del sindicat CDT de l'empresa, Nachit Bashir i d'un altre company sindicalista.

Però els treballadors no s'han deixat acovardir. La resposta ha estat la vaga total dels treballadors de l'empresa que, durant el dia i la nit, acampen davant de les instal·lacions de l'empresa, per aconseguir la paralització total de la seva activitat.

Immediatament l'empresa ha enviat cartes d'amenaça d'acomiadament a tots els treballadors si no es reintegrat a la feina i ha intentat que esquirols entressin a treballar de manera que els treballadors romanen dia i nit vigilant l'entrada a l'empresa.

El dilluns 14, l'empresa va comunicar a la Delegació de Treball marroquí seva intenció d'acomiadar tots els treballadors en vaga (més de 400) i substituir-los per altres treballadors.

ERO a Roca-Barcelona

La lluita al Marroc coincideix amb un ERO presentat per l'empresa i que ha estat signat per CCOO i UGT. Ja fa dos anys, l'empresa va acomiadar a 700 treballadors i segueix intentant reduir la plantilla amb aquest nou ERO.

En aquest context, és clar que l'empresa intenta aixafar la solidaritat internacional amb els treballadors de Roca-Maroc per eliminar el sindicalisme combatiu i, especialment, la presència de la CGT com a sindicat que està impulsant aquesta solidaritat internacional.

Solidaritat internacional amb els treballadors de Roca-Maroc

Les accions de solidaritat amb els treballadors de Roca-Maroc es multipliquen. A més de Solidaires, també sindicalistes de la CGT francesa han enviat cartes de solidaritat.

Per la seva banda, el secretari general i de relacions internacionals de la CGT de l'Estat espanyol han enviat cartes de protesta a l'ambaixada marroquina a Madrid, al consolat marroquí a Barcelona i a la direcció de l'empresa denunciant la repressió sindical que estan patint els treballadors de la fàbrica de Settat, l'únic "delicte" dels quals ha estat constituir un sindicat per fer front a les terribles condicions de treball que pateixen.

S'estan recollint signatures denunciant aquesta situació a:

http://actuable.es/peticiones/denuncia-la-direccion-roca-contra-explotacion-roca

En signar la petició estaràs enviant aquesta carta Destinatari:

ROCA Coorporació directeur général, Ramon Asensio

Non aux licenciements à Roca-Maroc contre els camarade pour avoir exercé leur droit à s'organiser et à adherir a un syndicat. La direction de Roca-Maroc persécute, reprimeix, menace et llicenciï els Travailleurs et les syndicalistes. Assez d'ABUS et d'atteintes aux droits chez Roca-Maroc. Leurs ABUS seront notre raison de continuar la lutte.

Equip de treball per al nord d'Àfrica de la S. de RR. II. de la CGT

>>> Fotografies i vídeos de la lluita dels treballadors de Roca-Maroc a:
www.rojoynegro.info/articulo/sin-fronteras/lucha-abierta-los-trabajadores-roca-maroc-la-empresa-huelga-indefinida

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció