CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Lluita pels locals de Via Laietana (Bcn): reunió amb el ministeri el divendres 21

Dimecres, 19 gener, 2011

El Ministeri de Treball ens ha citat a una reunió que se celebrarà a Madrid divendres que ve dia 21 de gener. En aquesta reunió el Ministeri ha de concretar i confirmar una solució definitiva per a la CGT i oferir més que paraules i bones intencions. De no ser així, continuarem amb els actes de protesta i reclamant un repartiment del patrimoni sindical equitatiu i just que respecti i garanteixi la continuïtat d'una organització combativa i llibertària com la CGT.

Més de 200 afiliats de la CGT ens vam instal·lar el dia 17 de gener en l'edifici buit de Via Laietana 8-10 per a reclamar el patrimoni sindical a Barcelona. La cessió de tot l'edifici de Via Laietana 16-18 a CCOO, incloent les dues plantes que constitueixen la seu de la CGT des de fa més de 21 anys, ha reavivat un conflicte que no se soluciona a causa de l'interès del Ministeri a afavorir a altres organitzacions sindicals mentre incompleix els seus acords i compromisos sobre la futura ubicació de la CGT a Barcelona.

Després d'haver-nos negat a abandonar l'edifici pel nostre propi peu, els Mossos d'Esquadra han intervingut i entrat en l'immoble, identificant a més de 100 afiliats/des i imputant-nos un delicte d'usurpació i desobediència.

CGT de Barcelona exigim al Ministeri que compleixi el seu compromís realitzat per escrit des del 30 de Novembre del 2007 on es va comprometre a l'adquisició “d'un local a Barcelona capital per a la seva posterior cessió en ús a la Confederació General del Treball”. En la reunió de patrimoni sindical de 22 de desembre del 2010 se cedeix la totalitat de l'immoble a CCOO i torna a reiterar-se que “manté el seu compromís adquirit pel ministeri de Treball de facilitar a CGT un local adequat a Barcelona per a l'exercici de les seves activitats sindicals”. No obstant això, des del 2007 fins a la data no hem rebut cap proposta sobre on se situarà la seu de la CGT i tampoc ens garanteixen que no haurem abandonar Via Laietana fins que tinguem “el local adequat”.

CGT venim denunciant des de fa anys que CCOO, UGT, la patronal i l'administració s'estan quedant amb milers de metres quadrats de locals pertanyents al patrimoni sindical acumulat, excloent a altres organitzacions sindicals i socials.

Des de CGT considerem que aquesta forma d'actuar no promou la pluralitat i el teixit social dels quals tant ens parlen els polítics, resultant sempre afavorides les mateixes organitzacions. Tampoc el procediment que se segueix dels expedients és el transparent que hauria de ser en una societat “democràtica”, ja que tant les actes com les reunions on es prenen les decisions dels repartiments del patrimoni sindical són tractats com si fossin inaccessibles secrets d'Estat.

Barcelona a 19 de gener de 2011.

Secretariat Permanent CGT Barcelona