CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Lluitar per l’Hospital de Sant Pau, és lluitar pel dret a la Salut. Coordinem les lluites

Divendres, 7 desembre, 2012

L'Hospital de Sant Pau de Barcelona està patint retallades que afecten a les treballadores, però també a les persones usuàries. Aquestes retallades són: tancaments de llits, altes hospitalàries forçades, allargament llistes d'espera, reducció d'activitat a Radioteràpia, Radiologia, Medicina Nuclear i Hemodinàmica, retallades en farmàcia hospitalària, tancament de consultes externes 11 dies laborables/any, retallades en pròtesis, tancament de quiròfans tarda. Tot això té com a conseqüència Urgències saturades, augment dels reingressos per altes forçades. I sobretot, augment dels riscos per la salut de la població atesa.

Les treballadores i treballadors de l'Hospital Sant Pau han patit múltiples retallades de drets laborals i salarials. Pèrdua del fons social, augment del preu del menjador laboral, pèrdua de l'ajut d'escola bressol, anul·lació del complement salarial en cas de baixa per malaltia i...la paga de Nadal. El darrer atac als nostres drets laborals i socials és l´acomiadament de 4 treballadors.

Per tot això, una part important del Comitè d'Empresa ha iniciat un TANCAMENT INDEFINIT en defensa del dret a la sanitat pública, de qualitat, sense discriminacions per raó de sexe, classe i origen, que inclou la lluita contra les retallades al drets laborals i socials del nostre poble.

Aquestes retallades que afectant als drets laborals de treballadores i treballadors, ens afectant encara més a les dones. Si augmenta la precarietat laboral, si ens redueixen les ajudes socials, si ens retallen les ajudes a les escoles bressol, si ens tanquen l'escola bressol de l'Hospital Vall d'Hebron, si ens penalitzen les baixes mèdiques de curta durada sovint per tenir cura de les nostres filles i fills, ens tallen el dret a l'accés al mercat laboral, a l'hora que ens obliguen a una doble jornada de treball que l'estat no paga i estalvia en serveis públics. Aquestes retallades afectant al dret a la salut de les dones, sempre precàries, però també al dret a la salut del poble formen part d'una ofensiva contra els Serveis Públics, ofensiva capitalista que a l'hora que empobreix el poble fa que els rics siguin més rics.

Cal exigir del govern de la Generalitat que deixi d'encobrir els casos de corrupció, que aturi la privatització de la sanitat, que reverteixi totes les privatitzacions que s'han fet fins ara amb complicitats dels partits al parlament, que no carregui el dèficit públic a la classe treballadora, que augmenti la fiscalitat als rics, que reparteixi la riquesa.

Però Sant Pau no està sol. A diferents hospitals i l'Administració Pública hem obert un procés assembleari en solidaritat amb la lluita d'aquest hospital i en defensa dels nostres drets. Dimecres dia 12 al Clínic, Bellvitge, Viladecans, Joan XXIII, Can Ruti, Vall Hebron, amb moviments socials, veïnals i treballadores de la Administració Pública ens manifestarem i farem accions en contra d'aquest govern que pretén acabar amb el dret a la salut.

Sabem que el govern no farà els seus deures de repartiment de la riquesa. Sabem que continuarà el procés de privatització de la Sanitat, l'Educació i tos els Serveis Públics. Sabem que la Generalitat no defensa els nostres drets i que defensa els drets de l'FMI, el BCE i les multinacionals.

Per això cal la lluita de totes plegades, treballadores, usuàries, moviments veïnals, moviments socials, veïnals i de dones. Per això ens cal la mobilització.

Perquè un ALTRE MODEL DE SALUT I SANITAT ES POSSIBLE I NECESSARI.
PER UNA SANITAT NO SEXISTA, NO CLASSISTA I NO RACISTA, COORDINEM LA LLUITA FEMINISTA.

Article d'opinió d'Isa Garnika, Secretària de Gènere de CGT Catalunya

Més informació:

- BLOC TANCAMENT DE SANT PAU

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció