CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Lluitem. Guanyem. Manifest CGT Catalunya 1r de maig 2016

Dissabte, 16 abril, 2016

L'EXPLOTACIÓ del Capital i els Estats continua un any més. A nivell mundial, hem sabut recentment que 62 famílies acumulen tanta riquesa com els 7.000 milions de persones restants que poblem el planeta. Aquests mesos hem assistit a l'enduriment dels apartheids europeus, amb el confinament i deportacions massives de milers de refugiats que han fugit de les guerres que el capitalisme i l'imperialisme provoquen. Aquí, a Catalunya, seguim patint els efectes de la destrucció de condicions laborals, que precaritza la vida mateixa de milions de persones. Precarització que en alguns dels sectors que ara mateix generen més beneficis al Capital, com el turisme, és el pa de cada dia per a la majoria de treballadors i treballadores. Continuem essent víctimes de la destrucció de la nostra salut laboral, amb una enèsima reforma de la llei de mútues i amb el manteniment de tribunals mèdics d'excepció com ho és, ara mateix, l'Institut Català d'Avaluacions Mèdiques (ICAM). I seguim observant com els salaris cauen, mentre els beneficis i les grans fortunes capitalistes creixen enmig d'aquesta crisi que, en realitat, no és sinó un gran espoli social.

LLUITEM. Perquè no n'hi ha una altra. Perquè no ens resignem a ser víctimes. Perquè no confiem en els cants de sirena de les institucions polítiques. Unes institucions que, al marge de qui les governa i qui les ha governat, actuen per norma al servei dels interessos del Capital. Ho estem vivint ara mateix, amb una gran transferència de diners públics a les empeses privades sota la forma de múltiples estímuls i exempcions d'impostos, mentre es criminalitza les persones aturades i se'ls regateja i retalla els ajuts i les prestacions socials. Ho veiem també quan, malgrat alguna mesura cosmètica puntual, se segueixen produint desnonaments, mentre les entitats financeres continuen mantenint i especulant amb desenes de milers d'habitatges buits.

Lluitem perquè hem decidit ser protagonistes del nostre present i, sobretot, del nostre futur. Com el que som, treballadores i treballadors. Amb contractes estables, amb contractes precaris, sense contracte o, també, sense feina remunerada. I com a pensionistes o estudiants. Nascuts aquí i també arribats d'arreu, fa dècades, fa uns anys o fa pocs mesos. Perquè som part de la immensa majoria de la població mundial, les que vivim de la nostra força de treball i no de l'explotació d'altres persones.

I GUANYEM. Perquè només la lluita permet encadenar victòries. Aquests primers mesos del 2016 hem aturat la precarització a Remolcadors de Barcelona, SEAT Componentes i Saint Gobain, fent ús de la vaga indefinida com a eina de lluita. S'han evitat tots els acomiadaments a Socorristes de Barcelona i a departaments de les multinacionals T-Systems i Hewlett Packard. Amb més vaga, amb més lluita. L'acció directa, l'acció col·lectiva, és el que ha permès també la retirada de projectes precaritzadors a la Universitat Autònoma de Barcelona o l'acomiadament de 70 professors i professores. Les massives vagues a Bus i Metro de TMB suposaran també aviat noves victòries de la classe treballadora davant les patronals casposes disfressades de 'nova política'. La llista és molt més llarga i seguirà creixent. Ho tenim i ho hem de tenir totes molt clar. No és només que el simple fet de lluitar ja sigui suficient per a no viure una vida d'esclavatge resignat. És que és l'única opció que funciona.

Com a conseqüència del fet de ser molestos per al poder hem patit també la repressió, en forma d'acomiadaments, amenaces, sancions i denúncies. Però aquí seguim. I seguirem. Hem trencat el miratge dels processos i de les noves polítiques, recordant que les injustícies continuen. I estem aconseguint victòries. Acomiadaments que no s'han dut a terme. Salaris que no han baixat o que han recuperat poder adquisitiu. Ritmes de treball menys destructius, vacances recuperades o contractes que han deixat de ser tan precaris. Avenços que, ho sabem, són gràcies a la lluita. La nostra lluita.

Aquest 1 de maig seguirem fent allò que fem cadascun dels dies de l'any. Sortirem al carrer per a seguir guanyant. Passa a passa, però sense amagar el cap sota l'ala. Actualitzant les nostres formes de ser i de fer, però mantenint, com sempre, la finalitat de les nostres lluites: la construcció d'una societat lliure de qualsevol forma d'explotació i d'opressió.

Visca l'1 de maig i visca la lluita de la classe treballadora

Secretariat Permanent del Comitè Confederal de la CGT de Catalunya
Catalunya, 1 de maig de 2016

1 de maig 2016