CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Madrid: Milers d’indignats del 15M es manifesten sota el lema: “No és una crisi, és el sistema”

Dilluns, 25 juliol, 2011

278885_2094929104654_1588132607_2042007_114687_o

Desenes de milers de persones han participat en la manifestació que ha recorregut aquest diumenge 24 de juliol per la tarda els carrers de Madrid. Sota el lema "No és una crisi, és el sistema", els 'indignats' van començar la marxa passades les 18:50 hores des de Atocha, omplint els carrers del centre de Madrid i desbordant de nou la Porta del Sol, punt final de recorregut.

En mig d'un ambient festiu i eufòric, els manifestants han portat pancartes en les quals es podien llegir lemes com "A baix la dictadura dels mercats", "El futur va néixer el 15 de maig", "Dormíem, hem despertat" i "Desocupats moveu-vos: junts podem" i entonen càntics i consignes contra els polítics, els bancs i l'actual sistema econòmic i financer. Els clàssics "Li diuen democràcia i no ho és" o "Que no ens representen" i altres lemes com "La lluita segueix costi el que costi" eren corejats pels manifestants, que van posar rumb a Sol, on a les 21:00 hores es va portar a terme una assemblea, en la qual abordar els objectius del moviment 15-M a curt termini.

Aquesta manifestació era la segona gran cita dels 'indignats' aquest cap de setmana, després que el dissabte a la nit es trobessin a Madrid les set marxes procedents d'Euskadi, Galícia, Catalunya, Múrcia, País Valencià i Andalusia. El quilòmetre zero de la capital va ser de nou el centre de reunió del moviment 15-M, que va celebrar una assemblea narrativa en la qual els caminants van compartir les seves experiències del camí iniciat feia un mes en les seves respectives ciutats amb Sol com última destinació. Els indignats vinguts de fora de la capital van passar la nit en el cèntric Passeig del Prado.

Aquest cap de setmana de mobilització anticapitalista, que continua avui dilluns amb els debats del I Fòrum Social 15M, ha suposat un nou èxit de convocatòria del Moviment del15M, popularment conegut com "els/les indignats/indignades" i la superació d'una nova prova de foc.

Un 15 d'octubre «contra el capitalisme mercantilista»

Una de les propostes de mobilització per als propers mesos que s'està començant a articular és la convocatòria mundial per al pròxim 15 d'octubre, on es buscarà unir veus contra els sistemes governamentals que utilitzen als ciutadans com mercaderia, una mobilització en coordinació amb altres iniciatives solidàries europees.

En les assemblees de Madrid de valoració de la feina dels últims dos mesos es va preacordar donar una dimensió internacional al moviment, fent arribar la necessitat de canviar el sistema econòmic i financer a d'altres països europeus, igualment implicats en els problemes monetaris de l'euro.

També es preveu preparar un seguit de propostes de modificacions legislatives que impedeixin els desnonaments de les persones afectades pels impagaments d'hipoteques, per exemple, o la convocatòria d'una possible vaga general. Una altra de les propostes passa per limitar els beneficis bancaris.

>>> Diverses cròniques a: www.kaosenlared.net/noticia/madrid-miles-indignados-15m-manifiestan-bajo-lema-no-crisis-sistema-ca

>>> Fotografies de les arribades de les marxes a Madrid:

http://fotograccion.org/wp/2011/07/fotos-marchas-indignadas-llegan-a-madrid/