CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Madrid: Un miler i mig de confederals mostren al Ministre de Treball el que pensem a la CGT de la seva crisi

Dimecres, 3 desembre, 2008

Fotografia concentració. Autora: Mercedes Alonso

El matí del dimecres 3 de desembre, la Confederació General del Treball hem sortit al carrer a Madrid per a deixar bé clara la nostra postura davant la crisi, que des del sindicat identifiquem com un reajustament del propi sistema capitalista, del que per descomptat no són responsables els treballadors. Sota un intens fred hivernal, 1.500 militants de CGT s'han concentrat enfront del Ministeri de Treball durant dues hores (de 11:30 a 13:30), per a fer entendre això mateix al Ministre.


Durant tota la concentració s'han corejat consignes en aquest sentit. Mentre, en un escenari preparat per a l'ocasió, representants de les diferents Federacions de CGT, membres del Secretariat Permanent del Comitè Confederal i companys de diverses seccions sindicals han anat intervenint per a explicar les diverses lluites que sostenim, amb un denominador comú: no estem disposats a consentir que la crisi la paguin els treballadors amb acomiadaments i pèrdua de drets. Entre orador i orador, la música ha mantingut la concentració en un clima animat, al mateix temps que amb un alt to combatiu.

En l'acte també han intervingut representants d'Ecologistes en Acció, Baladre i de les assemblees d'estudiantes contra el Pla Bolonya, així com d'organitzacions de fora de l'Estat espanyol, com CNT-F, Solidaires, CUB i USI, a més de la companya Itàlia Méndez, ex-presa política de Atenco (Mèxic), que es troba de gira per l'Estat per a difondre la situació repressiva soferta allí.

Al mateix temps que es desenvolupava la concentració, s'ha efectuat el lliurament en el Ministeri d'un escrit resumint la postura del sindicat davant la crisi, que consisteix en un ferm rebuig a:

- L'ús dels diners públics per a nacionalitzar les pèrdues de la banca i la patronal: des de CGT apostem per la nacionalització dels beneficis i el repartiment de la riquesa que ens garanteixi a tots i a totes una vida de qualitat.

- La Directiva europea de la jornada laboral de les 65 hores: des de CGT reclamem el repartiment del treball per a garantir una jornada laboral que faci compatible la vida laboral, social, familiar… En aquest sentit, la Confederació duu reivindicant des de fa anys la setmana laboral de 35 hores.

- La privatització dels serveis públics: no a la Directiva Bolkestein. No a la Directiva europea sobre ETT’s. Per uns Serveis Públics socials i de qualitat.

- La Directiva europea de retorn de la immigració: Des de CGT defensem la lliure circulació de les persones.

- La CGT també rebutja qualsevol nova reforma laboral i pacte social. Contra l'acomiadament lliure. Per la reforma de l'Estatut dels Treballadors.

- Així mateix, CGT es pronuncia contra els ERO, tancaments, deslocalitzacions, atur, la carestia de la vida, la sinistralitat laboral… Per unes prestacions socials per a viure amb dignitat.

- Finalment, la Confederació també vol expressar el seu enèrgic rebuig a la repressió del sindicalisme combatiu i dels moviments socials, desgraciadament cada dia més habitual. Estem en contra de la repressió de les lluites populars del món. Per una societat basada en la justícia social i la llibertat.

Enfront de tot l'exposat, des de la Confederació General del Treball apostem per un nou model social basat en l'autogestió, la participació i la llibertat, en el qual la classe treballadora i la ciutadania siguem els protagonistes de la nostra vida i el nostre futur.

Per a aconseguir-lo, cridem a la mobilització social global contra un sistema capitalista, injust, militarista, antidemocràtic i insostenible.

Cap a la vaga general !!!

Gabinet de Premsa Confederal CGT

Galeria fotogràfica a:

www.rojoynegro.info/2004/spip.php?article24827

Podeu veure un vídeo de la concentració del 3 de desembre davant el Ministeri de Treball, realitzat pel company Javier Pulgar, de la secció sindical de CGT a Gearbox, anant a:

www.cgtbarcelona.org/cgtgearbox/index.php?option=com_content&task=view&id=30&Itemid=52

Un altre vídeo al web del SFF-CGT:

www.sffcgtbcn.org/index_archivos/QUELOSRICOSPAGUENSUCRISIS.htm

Més fotografíes, vídeos i gravacions de diferents intervencions a:

www.cgt.org.es/spip.php?article1145


Nota de CGT Catalunya: A la concentració hi han assistit afiliats i afiliades de diferents punts de l'Estat espanyol. Des de Catalunya ens hi hem desplaçat unes 300 persones.