CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Mahle anuncia l’acomiadament de 250 treballadors a la factoria de Vilanova i la Geltrú

Dissabte, 15 novembre, 2008

El fabricant de components de l'automoció Mahle ha comunicat el 14 de novembre al comitè d'empresa, en el qual la CGT és el sindicat majoritari, la seva intenció d'acomiadar 250 treballadors, gairebé la meitat de la seva plantilla a Vilanova i la Geltrú que és de 528 persones, amb l'objectiu, diuen, de garantir la viabilitat futura de la planta. La companyia, dedicada a la fabricació de pistons per als automòbils justifica l'adopció d'aquest pla amb la crisi en què avui es troba tant l'empresa com el sector de l'automoció, una altra empresa doncs que s'apunta al carro de la crisi per a fer reestructuracions i acomiadar una part de la plantilla en nom de la "competitivitat".


La direcció de Mahle ha iniciat un procés de diàleg amb els representants dels treballadors per tractar aquesta dràstica retallada laboral i abordar un pla social que permeti atenuar l'efecte de la reducció de personal. La postura de la CGT és clara: no a l'ERO.

La multinacional Mahle, que és present a Europa, Amèrica i Àsia, posseeix 110 fàbriques repartides per tot el planeta, tres d'elles a l'Estat espanyol, una d'elles a Alcalá de Henares (Madrid) i dues més a Vilanova i la Geltrú (Garraf).

Mahle va facturar 5.060 milions d'euros en el 2007, amb uns beneficis de més de 308 milions. El grup va augmentar les seves vendes un 7,3% en el primer semestre d'aquest any. Aquesta situació contrasta amb l'evolució de Mahle a Espanya, que va reduir lleugerament els seus ingressos en el 2007 fins als 88,4 milions i va obtenir unes pèrdues de tres milions, segons el Registre Mercantil.

La companyia té entre els seus principals clients les marques automobilístiques Mercedes i BMW, però també proveeix, encara que en menys grau, companyies com Seat o Nissan.

Mahle engreixa així la llarga llista de proveïdors que les últimes setmanes han presentat Expedients de Regulació d'Ocupació (ERO) amb l'argument d'adaptar la seva producció a la demanda. I els treballadors són un cop més l'element d'utilitzar i llençar en funció dels interessos empresarials.

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció