CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Mahle s’enroca, manté l’ERO per fer fora 250 treballadors i ara en vol un de nou temporal a la filial

Dimecres, 25 febrer, 2009

La multinacional Mahle ha endurit encara més la seva pressió per
«reestructurar» les seves empreses a Vilanova i la Geltrú. Si la direcció presentava a principi de mes un ERO per fer fora 250 treballadors de la nau principal, al cap de pocs dies ja n'eren dos, un segon de temporal que afecta la filial, l'antiga Dana, i la totalitat de la plantilla, els 210 treballadors que hi ha a la nau de Masia d'en Frederic. Uns i altres es feien sentir ahir al matí a la plaça de Sant Jaume de Barcelona, i a la nit, en l'Arrivo de Vilanova.

Si l'ERO que va presentar el 4 de febrer l'empresa alemanya per acomiadar 250 treballadors de la nau principal va caure com una galleda d'aigua freda en el sector industrial del Garraf, l'anunci d'un altre ERO, però en aquest cas temporal, per a l'antiga Dana, ara Mahle Componentes de Motor SL, l'ha acabat de desmoralitzar. Sis dies després d'anar a trucar a la porta de Treball, l'empresa tornava amb un altre expedient de regulació sota el braç, amb què pretén enviar a casa la plantilla de la nau, uns 210 treballadors, quatre mesos per poder continuar el seu procés de «reestructuració».

Per això els treballadors d'una empresa i de l'altra, uns 600 segons l'organització, es van mobilitzar ahir –aprofitant que havien declarat la jornada com a dia de vaga–, van agafar el tren i es van plantar a la plaça de Sant Jaume de Barcelona per demanar que el govern català «es miri amb lupa els expedients presentats». De fet, aquesta és l'esperança que mantenen els treballadors vilanovins després que en les dues reunions que hi ha hagut fins ara l'empresa no s'ha mogut ni un mil·límetre de la seva posició, tot i que el comitè li hagi plantejat una sortida pactada en què acceptaria l'acomiadament de fins a 120 treballadors amb prejubilacions i acomiadaments voluntaris d'un any. A la nit van tornar a sortir, menys reivindicatius, en l'Arrivo, després de pactar les condicions amb la Federació d'Associacions del Carnaval. Dimecres decidiran en assemblea més mobilitzacions.

Noticia de A. Mercader publicada al diari El Punt el 21/02/09.