CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Malestar i indignació a DHL Cim Vallès amb acomiadament d’un treballador d’ETT. Finalment serà readmès

Dissabte, 25 agost, 2012

Comunicat Secció Sindical de CGT DHL Cim Vallès

Des d'aquesta secció sindical, volem manifestar el nostre malestar i indignació, davant les últimes pràctiques dutes a terme, per part de l'empresa, més en concret pel departament de qualitat i amb la lamentable, i poc ètica, col · laboració, d'un membre del Comitè d'empresa.

Fa uns dies, un company d'ETT, ja sabeu! , Aquells treballadors/es que no tenen dret a vacances, a assumptes personals, etc. i que són tractats per les empreses com a mera mercaderia .. (Situació en la qual ens veurem tots, en un futur no molt llunyà, si no reaccionem)

D'un dia per l'altre ha passat a engrossir l'enorme i penosa xifra d'aturats d'aquest país. El motiu: estar treballant, i veure obligat, a descarregar una màquina mal embalada i un pes desequilibrat.

Bé, aquesta màquina va patir un desperfecte, del qual, el treballador esmentat, tot i no ser el causant d'aquest (segons testimonis) va ser acusat directament per part d'un altre treballador del departament de qualitat, el qui, sense fer-ne investigació,ni informe previ, ni consulta a cap responsable del departament, o testimoni, va dirigir aquesta acusació directament a la direcció d'Operacions. Simplement argumentant que "és la seva feina".

Resultat: L'endemà el company d'ETT deixa de prestar els seus serveis a DHL per ordre directa.

Aquesta secció sindical vol manifestar que evidentment, estem per la tasca de treballar millorant qualitat, respectuosos amb el medi ambient etc., Ja que és un bé per a tots. Però mai des de la imposició, des del càstig, i la sanció, sinó des de la conscienciació, la informació i la formació .. Ja que tot allò que és imposat pel "ordeno i mano", genera un rebuig natural a allò que s'imposa, i no són mètodes res pedagògics, ètics, ni acord amb la política que aquesta empresa ens vol fer arribar als treballadors/es.

Com veieu, companys, les presses no són bones conselleres, ja que poden portar a sancions, accidents etc.

Davant la qual cosa, "treballa ... treballa bé", però, els responsables de l'operativa d'aquesta empresa, són els que, potser haurien plantejar-se la contractació de personal, per realitzar aquesta operativa dins dels cànons de la qualitat.

També dir, sembla ser, que tot val, per un copet a l'esquena, medalleta o un somriure d'un cap. I el més lamentablement és que de vegades aquesta pràctica, es veu recompensada en forma d'ascens.

Exhortem, doncs a l'empresa, que cessin aquestes pràctiques, autoritàries, i dictatorials, ja que no és la primera vegada que passa una cosa semblant. Advocant per l'abans esmentat: conscienciació, informació, formació i perquè no també, motivació.

I al seu torn convidem al membre del comitè d'empresa, partícip, directament o indirectament, d'aquest lamentable cas: segueixi fent la seva feina .... però per ètica, dignitat i honestedat, deixi la seva tasca de representant dels treballadors / es, a algú realment compromès amb els drets dels treballadors / es i amb els valors anteriorment esmentats. Per desgràcia, cada dia més absents en la societat actual.

Segon comunicat Secció Sindical CGT

S'HA FET JUSTÍCIA!!!!

Referent al tema exposat en el comunicat anterior emès per aquesta Secció Sindical, informar-vos que, després de converses amb la Gerència de l'empresa, i el màxim responsable del torn d'arribades, l'empresa ens comunica, que el treballador de ETT que va ser injustament acomiadat serà readmès i en breu estarà treballant amb nosaltres de nou.

Al seu torn, hem traslladat diverses propostes en l'aspecte de Formació, perquè aquelles treballadores i treballadors que s'incorporin per primera vegada a l'empresa, tinguin una informació i formació adequada per a realitzar les seves tasques dintre dels marcs de qualitat que l'empresa exigeix.

Queda clar, que el diàleg és més fructífer, que les decisions o accions executades en calent. Esperem, que això sigui un abans i un després pel que fa a aquestes decisions, que no condueixen més que al desencantament i la desmotivació de les treballadores i els treballadors d'aquesta empresa.

No cal buscar culpables, sinó solucions, i preguntar-se per que succeeixen les avaries, incidents, accidents, etc.
Pensem que per a això, és necessari evitar les presses i fomentar, la informació, la formació, la conscienciació i sobretot la contractació de personal. Convidem al seu torn a les persones que, clarament s'han equivocat, facin un exercici de reflexió i humilitat, perquè en un futur, aquests lamentables fets, no es tornin a repetir.

Malgrat l'apatia de part, de l'actual Comitè d'Empresa, més concretament dels que ostenten la majoria (duem mesos sense president del comitè i secretari, legalment establerts) recordeu que no esteu sol@s.

Secció Sindical de CGT DHL Cim Vallés

http://cgtdhlcim.wordpress.com/

Secció Sindical de CGT DHL Cim Vallès

CGT Vallès Oriental

Telfs.: 935931545 -- 625373332 -- 600375500 -- 600368816

http://www.facebook.com/pages/CGT-Vall%C3%A8s-Oriental/173496139396704
.

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció