CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Malgrat les provocacions finalitza sense incidents la concentració contra la política de contractació de Parcs i Jardins de Barcelona

Divendres, 6 febrer, 2009

El dijous 5 de febrer els delegats/des del Comitè d'Empresa de l'I.M. de Parcs i Jardins i les Seccions Sindicals que el formen, CCOO, CGT, UGT i USOC, ens hem concentrat en les oficines de Recursos Humans de l'I.M. de Parcs i Jardins en el carrer Tarragona 141 (Barcelona), a partir de les vuit del matí i hem realitzar una reunió extraordinària de la Comissió Permanent, així mateix hem penjat en la façana una pancarta reivindicant la entrada dels 90 companys/es aprovats en l’OPO 2008.


Desprès de realitzar a les 11’30 hores en la porta de les oficines una ronda de premsa on hem anunciat l’inicií d'una campanya de mobilitzacions i denúncies davant les irregularitats, els incompliments, les maniobres coactives i fraudulentes i la falta d'informació respecte a la política de contractació de la direcció de l’Institut Municipal i hem denunciat expressament la contractació de tan sols 37 peons de l'Oferta Pública de 90 aprovada al març de 2007 i que des del passat 15 de desembre finalitzada.

A la premsa li hem explicat que en un marc general de crisi econòmica i d'ocupació (amb una Presidenta de l’Institut, Imma Mayol, que es diu de esquerres de debò) és inadmissible que, els treballadors/es que han guanyat una plaça vegin suspesa la seva entrada per una decisió unilateral de l'I.M. de Parcs i Jardins, així mateix s'ha denunciat les coaccions sofertes per un col·lectiu de 17 treballadors/es als quals, tenint en vigor contracte de relleu de jubilat parcial i havent guanyat plaça en l'Oferta Pública, se'ls està forçant a signar un "Acord Suspensiu" sense cap garantia jurídica, amb l'únic objectiu d'estalviar-se la contractació d'altres 17 persones de la borsa de peons aprovada aquest mateix any.

Sobretot aquestes 90 contractacions són necessàries i ja estan pressupostades, i que coincideixen, això si, amb la contractació sense control i sense procés selectiu de 50 treballadors/es aproximadament, la majoria tècnics i personal qualificat, que sí han trobat l'empara i la comprensió de la direcció de l'Institut.

Finalment denunciem la actitud autoritària i il·legal (incomplint la LOLS) del Director de Recursos Humans sr. Medina i del Cap de Relacions Laborals Sr. Salvat que han impedit físicament (provocant d'aquesta manera la possibilitat que pogués haver un enfrontament físic), sense haver donat cap explicació oficial, l'accés a les oficines del carrer Tarragona nº 141 als delegats i delegades.

Barcelona, 5 de febrer de 2009.

Secció Sindical CGT de Parcs i Jardins