CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Manifest 16F contra la repressió i en suport a Pablo Hasél

Dilluns, 22 febrer, 2021

Més de 500 signatures del món universitari segueixen amb la campanya per a la llibertat de Pablo Hásel i l’estendran a la resta de les universitats de l’estat espanyol

Dijous passat, des de la web https://manifest16f.cat, es va difondre un manifest de treballadors i treballadores de les universitats públiques catalanes, impulsat des de la Universitat de Lleida, i amb el que s’exigia l’alliberament de Pablo Hasél i el respecte cap a la llibertat d’expressió.

El manifest assenyala com “històricament, la universitat ha estat una eina per aixoplugar trobades i accions que posen sobre la taula drets tan diversos com la llibertat, la democràcia, drets laborals i civils i tantes altres reivindicacions socials i polítiques” i que, arran de la condemna i posterior arrest de Pablo Hasél, tots aquests drets poden estar en perill. A més, des de les universitats adverteixen que “la llibertat d’expressió vulnerada dimarts afecta directament a la pràctica acadèmica i científica que té lloc cada dia a la UdL i posa en qüestió la llibertat d’opinió, que en definitiva és la base de l’activitat docent”.

El manifest es plantejava com l’inici d’una campanya de recollida de firmes oberta a tot el col·lectiu de treballadors i treballadores de les universitats catalanes. I ara, davant la situació viscuda, el col·lectiu pretén obrir aquesta recollida de signatures a la resta de les universitats públiques des de l’estat espanyol. Consideren que tot treballadors i treballadora s’ha de sentir interpel·lat davant aquest atac contra la llibertat d’expressió i les onades repressives que es viu per part de l’estat espanyol, els mossos d’esquadra i els cossos de seguretat de l’estat.

Finalment, recorden que entre els sotasignants, que en aquests moments ja superen el mig milió, destaquen la historiadora Antonieta Jarné (UdL), l’historiador de l’art Alberto Velasco (UdL), la filòsofa Marina Garcés (UOC), l’arqueòleg Ermengol Gassiot (UAB), la periodista Laia Altarriba (UOC) o l’antropòleg José Mansilla de l’Observatori d'Antropologia del Conflicte Urbà. Així, mateix altres personalitats com Ramon Cotarelo, conegut politòleg i escriptor, han donat tot el seu suport a aquesta iniciativa.

Més informació:

https://manifest16f.cat

info@manifest16f.cat

 

PER LA DEROGACIÓ DE LA “LLEI MORDASSA”!

PEL DRET A LA LLIBERTAT D’EXPRESSIÓ!

PABLO HASÉL, LLIBERTAT!

 

22 febrer 2021

Treballadors i treballadores de la Universitat de Lleida i altres universitats públiques catalanes i de l’estat espanyol.

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció