CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Manifest 19 anys sense Pedro Álvarez

Dimarts, 18 octubre, 2011

Fa ja 19 anys que Pedro Álvarez, un jove treballador nascut a Barcelona, va ser assassinat. Un desconegut, després d'una discussió de tràfic, li va disparar un tir mortal en el cap. Els fets van succeir a l'Avinguda de Catalunya de L'Hospitalet en presència de la núvia de Pedro i d'una acompanyant de l'assassí.

A les poques hores de l'assassinat un sospitós va ser detingut. Se'l va identificar com un agent de policia adscrit a la Brigada de Seguretat Ciutadana. Al cap de set dies va ser posat en llibertat utilitzant com pretext la falta de proves concloents. Des de llavors la família i els amics i les amigues de Pedro no hem deixat de reclamar que s'investiguin els fets, que es faci justícia i que, en definitiva, s'apliquin les lleis democràtiques que haurien de defensar a la ciutadania enfront de les violacions dels drets humans elementals.

No obstant això, després de gairebé 19 anys de requerir als àmbits administratiu, polític i judicial que impulsin l'administració de la justícia, aquests no han sabut (o no han volgut) plantar cara, en virtut de l'aplicació de totes les garanties legals, a la resolució de l'assassinat de Pedro Álvarez. De moment, el crim ha quedat impune i l'assassí de Pedro Álvarez campa a plaer, en llibertat, i amb l'única preocupació que el temps esborri tot rastre de la seva responsabilitat, fins que el delicte prescrigui legalment.

Enfront d'aquesta indefensió, al costat de l'angoixa, la desesperació i la ràbia, coexisteixen en la família i en els amics i les amigues de Pedro l'exigència de justícia i la lluita perquè es condemni al culpable. Per si aquesta situació no fos suficientment espantosa, el policia, i l'entorn que el protegeix, han creat una falsa trama recolzant-se en argúcies legalistes i intentant invertir la situació girant els fets contra les víctimes. És a dir, tractant de convertir a les víctimes en victimaris; als innocents en culpables i als culpables en innocents.

Juanjo Álvarez, el pare de Pedro, ha hagut d'anar plantant cara a tot un seguit de denúncies i d'acusacions molt greus que ha interposat contra ell, ni més ni menys, que el presumpte botxí del seu fill. Després de ser aquestes acceptades a tràmit en els jutjats, Juanjo ha estat imputat amb diversos càrrecs per delictes d'amenaces, delictes d'injúries i delictes d'obstrucció a la justícia Unit al dolor insuperable que causa la pèrdua d'un fill, més encara quan es produeix en unes circumstàncies tan aterridores, el pare i la mare de Pedro Álvarez han hagut de suportar la inacció de la justícia.

Volem manifestar el nostre més profund rebuig a l'arbitrarietat, a la parcialitat, als abusos de poder, als tractaments privilegiats, a les inhibicions, a les renúncies i, en definitiva, a la falta d'investigació i de justícia. Reclamem una justícia igualitària, que tracti a totes i a tots amb la mateixa rasadora, i en conseqüència, denunciem un sistema que dóna suport la impunitat aplicant criteris de justícia selectius i establint categories excloents: la categoria dels que són vulnerables a la llei i la categoria dels que són immunes a ella.

No a la impunitat !

Exigim l'esclariment de l'assassinat de Pedro Álvarez !

Suport i solidaritat !

Plataforma Pedro Álvarez

http://plataformapedroalvarez.com/2011/09/manifiesto-19-anos-sin-pedro/

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció