CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Manifest: Aturem la massacre a Gaza. Solidaritat amb Palestina. Prou complicitat amb Israel!

Dijous, 22 novembre, 2012

Les organitzacions i persones sotasignades afirmem que Israel no respecta el dret internacional i denunciem la complicitat de la Unió Europea, el Govern de Catalunya i l’Estat Espanyol en l’actual massacre a Gaza.

L’actual escalada en l’agressió d’Israel contra el Poble Palestí, amb atacs indiscriminats contra població civil en zones residencials densament poblades constitueixen un crim de guerra i contra la humanitat, així com una violació dels valors universals de protecció de civils. El manteniment del bloqueig ilegal que dura desde fa 5 anys i l'amenaça de seguir ampliant les operacions militars suposen un flagrant desafiament a la comunitat internacional, que ha demostrat la seva manca de voluntat real per adoptar mesures pràctiques per aturar els crims actuals així com l'opressió de tot un poble des de fa més de 60 anys.

Denunciem el suport de la UE, el Govern Català i Espanyol als crims que comet Israel a Gaza i la repressió a Cisjordania. Sota la premissa de recolzar el Dret a la Defensa d’Israel, es justifiquen les actuals agressions, alhora que s’expandeixen les polítiques d’intercanvi diplomàtic, comercial i militar amb Israel.

DENUNCIEM:

1) La negativa del Consell de Seguretat de l'ONU a adoptar mesures per aturar l'agressió i posar en marxa accions punitives contra Israel per aturar els crims de guerra en curs.

2) El suport de la Unió Europea als Crims de Guerra que comet Israel a Gaza, a través de l’eufemisme de defensar el seu dret a la defensa.

3) El suport, connivència i aliances del Govern Espanyol a expandir les relacions militars amb Israel i dotar a aquest país d’armament per poder cometre crims contra la població palestina violant tant la legislació internacional com l’espanyola.

4) El suport, connivència i aliances del Govern de Catalunya amb Israel i en especial el suport a les aliances empresarials i públiques entre Catalunya i Israel, mentre l’Ajuntament de Barcelona proposa eliminar la seva col·laboració amb Gaza i Palestina.

EXIGIM:

1) A les institucions internacionals que proporcionin assistència humanitària i de socors mèdic a la població civil i que imposin sancions contra Israel.

2) A la Unió Europea, el Govern Català, Espanyol i autoritats locals que condemnin públicament els assassinats comesos per l’exèrcit Israelià i prenguin mesures, incloent la ruptura de les relacions diplomàtiques, de cooperació i comercials.

3) Al Govern Espanyol que doni suport a la iniciativa palestina de convertir-se en un estat no membre de les Nacions Unides.

4) A les ONG, sindicats, partits polítics, moviments socials, esportistes, artistes i a totes les persones compromeses amb els drets humans i la dignitat de les persones a que s’adhereixin a la campanya de Boicot, Desinversió i Sancions (BDS), aquesta és un instrument noviolent i legítim, nascut de la societat civil palestina per pressionar a Israel fins que compleixi amb la legalitat Internacional.

http://www.ipetitions.com/petition/aturem-la-massacre-a-gaza/