CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Manifest, cartell i calendari d’actes de la CGT de Sabadell per a la vaga general del 29-S

Dimecres, 8 setembre, 2010

jpg_Cartell_Vaga_General.jpg

La Federació Local de CGT Sabadell va començar al juny i juliol a preparar la vaga general amb diverses convocatòries enfocades a delegats/des, afiliats/des i simpatitzants. Ara al setembre comencem amb totes les actuacions encaminades al conjunt de la classe treballadora de Sabadell i poblacions properes.

Convocatòries:

* 18 de setembre 17.30h, Assemblea d'afiliats CGT, Federació Local de CGT Sabadell

* 22 de setembre 18.30h, Xerrada sobre la Reforma Laboral, al Casal de l'Esquerra de Badia

* 23 de setembre 20.30h, Xerrada sobre la Reforma Laboral, a l'Ateneu de Joves de Barberà

- Manifest de la Federació Local de CGT Sabadell per a la Vaga General del 29 de setembre

Al poble treballador de Sabadell:

Des de la CGT volem fer una crida al conjunt de les classes populars per a secundar la convocatòria de Vaga General del 29 de setembre. Per a la CGT, la Vaga General és la resposta sindical a les agressions que està sofrint el poble treballador per part de banquers, empresaris, i les forces polítiques que els sustenten.

Aquestes agressions es materialitzen: en una reforma laboral que retalla i redueix els drets laborals fonamentals garantint a la patronal menors costos en les contractacions i acomiadaments, simple i planament volen acomiadar lliure i barat ampliant les causes dels acomiadaments. És radicalment fals que aquesta reforma sigui per a crear ocupació, és per a reestructurar l'anomenat “mercat laboral”, precaritzant encara més les relacions laborals i ampliant l'explotació a la qual està sotmesos la classe treballadora.

Són molts els motius per a sortir el carrer: la tisorada als pressupostos dels serveis públics, degradant encara més l'ensenyament, la sanitat, etc, serveis bàsics que utilitzem la majoria de la població, mentre per altra banda financem amb els nostres impostos el concert de serveis privats, a més cal destacar la baixada de sou dels treballadors de la funció pública, que en la seva majoria no cobren ni 1000 euros al mes.

Són molts els motius per a secundar la vaga general i ampliar la lluita del poble, són milers de famílies que són desallotjades dels seus habitatges per unes hipoteques usureres que apliquen els bancs, són milions les persones que no tenen ocupació. En alguns municipis del Vallès Occidental, com Sabadell, Terrassa, Rubí i Ripollet l'atur ja supera el 18%, mentre que a Badia del Vallès arriba al 23%. A més són milions els que tenen treballs precaris amb sous miserables, són milions els pensionistes amb pensions de misèria, mentre els poderosos s'engreixen amb beneficis obscens.

És necessària la unitat de tot el poble treballador, perquè aquestes agressions no han acabat. De la mà de la Unió Europea i el Fons Monetari Internacional i amb l'obediència cega d'aquest govern súbdit, estan aplicant les polítiques abans citades i s'enduriran. Els polítics i capitalistes s'omplen la boca de democràcia i sobirania popular. On estan la democràcia i la sobirania popular? Qui ha decidit aquestes polítiques antisocials?.

Per a la CGT aquesta convocatòria de vaga ha de ser el principi de la lluita, és a dir: és necessari perllongar la lluita de diverses maneres fins que la situació tan desfavorable per a la classe treballadora s'inverteixi. L'exemple el tenim en la lluita del poble grec que davant una situació semblant ha començat aquest procés de lluita amb diverses vagues generals, només mitjançant la lluita es poden canviar les coses,si romanem passius la situació serà molt pitjor.

No a la reforma laboral.

Visca la vaga general.

Pels drets socials i laborals.

És hora de canviar les coses

CGT Sabadell


MANIFESTACIÓ 29-S

SABADELL: Manifestació de CGT conjuntament amb la Plataforma Sabadell per la Vaga a les 11.30h, que sortirà des del Corte Inglés de Sabadell i acabarà davant l’Ajuntament.

Sabadell per la Vaga General

-Per què la reforma laboral aprovada és l'agressió més important als drets laborals dels darrers 30 anys?

Perquè facilita els tancaments d'empreses, abarateix l'acomiadament, dóna poder a l'empresari per canviar horaris, torns i funcions, afavoreix les ETT'S, redueix les cotitzacions empresarials a la Seguretat Social, potencia la precarietat, treu poder als Convenis col·lectius, ens fa pagar la nostra indemnització (FOGASA), etc.

-Per què estan reduint dràsticament els teus drets socials i la teva qualitat de vida?

Perquè retallen els sous, congelen les pensions, eliminen prestacions socials, redueixen la inversió pública, endureixen les condicions de jubilació, etc.

-La Vaga està convocada per les cúpules d'UGT i CCOO, responsables en gran part de la passivitat actual. La Vaga s'hagués hagut de realitzar abans d'aprovar aquesta reforma, sembla ser que l'únic que pretenen és rentar-se la cara. Però tot i això, és imprescindible que els treballadors i treballadores, ens hi sumen amb un missatge propi i crític cap aquests sindicats grocs i la reforma laboral. Cal fer tot el possible per derrocar aquesta reforma i la Vaga no ha de ser el final, sinó el principi d'un seguit de mobilitzacions per fer-ho possible.

-Els patrons et necessiten però tu no a ells!

-Si tu lluites, tu decideixes!

Plataforma Sabadell per la Vaga General