CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Manifest de la CGT davant la manifestació del 28 de març a Barcelona

Dijous, 26 març, 2009

MANIFESTACIÓ 28 març Plaça Universitat 17:30 h. - Barcelona

A TOTA LA CIUTADANIA DE CATALUNYA.

Davant de la crisi només queda la unitat i la mobilització dels treballadors/es.

Ja ningú no pot ocultar que som immersos en una greu crisi que té unes característiques diferents de les anteriors. No solament és una crisi financera originada pels crèdits escombraries i l’especulació. És una crisi econòmica (crisi del sistema capitalista), és una crisi energètica, és també una crisi de recursos (crisi ecològica) i també és una crisi alimentària que afecta sobretot la població del tercer món. Una crisi global que afecta tots els continents.

Des de mitjans de l’any passat els efectes de la crisi s’estan encebant a Catalunya i l’estat espanyol, especialment en els/les treballadors/es. Les xifres de l’atur van augmentant dia a dia escandalosament, a Espanya s’han sobrepassat els 3,5 milions d’aturats i es preveu que a finals d’any se superi la bàrbara xifra de 4 milions. A Catalunya a data d'1 de març s’han assolit els 479.478 aturats/des. Els Expedients de regulació d’ocupació (EROs) se succeeixen un darrera l’altre amb el vistiplau, en la majoria dels casos, del Departament de Treball de la Generalitat. I cada vegada és més evident que els empresaris s’estan aprofitant de la por i la incertesa que provoca aquesta crisi entre la ciutadania, reajustant les plantilles de les empreses amb acomiadaments i rebent ajudes milionàries de l’erari públic, dels nostres impostos.

Les contínues reformes laborals i negociacions claudicants que han realitzat els sindicats majoritaris han generat pèrdues de drets socials i grans beneficis per als empresaris i han estat determinants per a la desmobilització dels/les treballadors/es. Tot això, sumat als baixos salaris i a l’augment dels preus, està fent que la crisi caigui sobre la classe treballadora.

L’efectivitat de la lluita dels/les treballadors/es afectats/des contra aquestes mesures es veuen condicionades per la dispersió de les respostes. S’hi suma que la Generalitat i els sindicats majoritaris es limiten a acceptar la reducció d’ocupació, simplement a canvi de diners i pau social.

El govern central ha elaborat el Decret 2/2009 de 6 de Març, sota el títol de Mesures per al Manteniment de l’Ocupació. En ell s’estableixen mesures com l’ajornament del pagament de les quotes a la Seguretat Social o bonificacions per la contractació d’aturats/des. Aquest Decret només beneficia els empresaris i encoratja a l’impagament o la condonació de milers de milions, com ja va succeir fa anys.
És hora d’acabar amb aquesta dinàmica de col·laboració que només serveix per perpetuar el sistema capitalista i arremet contra els/les treballadors/es. Des de la CGT fem propostes per sortir del pou en el qual ens han posat banquers, especuladors, multinacionals i empresaris sense escrúpols, amb la col·laboració dels paràsits polítics, que augmenten la nostra indignació amb els seus vergonyosos casos de corrupció.

Davant de la crisi, la CGT proposem com|com a mesures més urgents:

- El repartiment del treball, cap a la jornada de 35 hores, l’eliminació de les hores extres, la recuperació del poder adquisitiu perdut, un salari mínim de 1.200 Euros i una Renda bàsica.

- Proposem desenvolupar polítiques industrials pròpies, propiciant la no-dependència de les multinacionals, avançar en tecnologies netes i ecològiques. Avançar cap a la autogestió.

- Exigim que s’apliquin polítiques socials de millora del transport urbà i interurbà, trens de rodalies, ampliar els centres d’ensenyament i sanitat públics.

- Eliminar els interessos dels préstecs, control públic de la Banca i crear la Banca Pública.

Ciutadans/es de Catalunya, només amb la unitat i la mobilització dels/les treballadors/es, que som qui generem la riquesa, podrem aconseguir que els qui ostenten el poder hagin de donar solucions als nostres problemes.

LA MANIFESTACIÓ DEL DIA 28 ÉS UN DIA IMPORTANT PER DEMOSTRAR el NOSTRE REBUIG A LES CONSEQÜÈNCIES D’AQUESTA CRISI, sortint al carrer a manifestar la nostra protesta. Però si empresaris i Govern persisteixen a no donar solucions, HAUREM D’AUGMENTAR LES MOBILITZACIONS I, COM A FRANÇA O ITÀLIA, FER UNA VAGA GENERAL.

Secretariat Permanent CGT Catalunya


Campanya Que la crisi la paguin els rics

El capitalisme, en la seva obsessió malaltissa per acumular més i més beneficis pels rics, necessita créixer permanentment per evitar entrar en Crisi: Créixer en especulació financera o de vivenda, en explotació laboral dels treballadors, en sous miserables i precarització, en espoli dels recursos naturals i el medi ambient, en més i més privatitzacions dels serveis públics... Com si no en tinguèssim prou, ara tot just estem començant a pagar amb molt més patiment la seva Crisi.

Avui, milers de treballadors i treballadores som acomiadats cada dia, la situació és aprofitada per oferir feines més precàries, insegures i inestables alhora que la patronal intenta reduïr les indemnitzacions per acomiadament a una propineta. Els grans deutes que els bancs i constructors ens van obligar a tenir per accedir a una vivenda, ara poden fer-se servir per fer-nos fora.

Mentrestant, el Govern Zapatero utilitza 150.000 milions d’euros a la Banca sense cap tipus de condició, el 15% de la riquesa de l’Estat. Amb els nostres impostos paguem l’especulació dels poderosos. S’ha de dir clar: no hi haurà prou llocs de treball abans que s’acabin les prestacions d’atur dels acomiadats i les seves famílies. I després què?

El més d’un centenar de sindicats, moviments socials, partits polítics que formem la Campanya Que la Crisi la Paguin els Rics cridem a la mobilització sostinguda dels treballadors i treballadores, estudiants i classes populars per aturar la dramàtica situació que tenim a sobre.

Lluitarem per aconseguir primer protecció inmediata amb ingressos dignes per a tothom (prestació d’atur indefinida) i després per decidir si el capitalisme ha de seguir governant i explotant-nos la resta de la nostra vida.Per això, és necesari organitzar una vaga general com a d´altres païssos d´Europa, per a repartir la riquesa i el treball.

Manifestació internacional a Barcelona 28 Març, 17:30h Pça Universitat

www.noalacrisi.cat/

Attached documents