CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Manifest de la CGT de Catalunya en suport de Can Vies (Sants)

Dimarts, 22 gener, 2008

La Secretaria d'Acció Social de la CGT de Catalunya ha elaborat el següent comunicat de cara al judici contra el Centre Social de Can Vies (Sants, Barcelona) que tindrà lloc a Barcelona els dies 24 i 25 de gener.


EL 24 TOTS/ES AL CARRER,
CAN VIES ES QUEDA!

Els propers 24 i 25 de gener es celebrarà el judici contra el CSA Can Vies a l’Audiència provincial i la CGT de Catalunya com no podia ser d’altra manera, hi serem presents. Hi serem com a part implicada i anirem a defensar que allò que es de tothom ho continu sent, ho direm ben clar al carrer i a l’audiència, Can Vies es queda!

L’edifici de Can Vies, construït el 1879 com a magatzem de material per la construcció de la línia de ten, fou col·lectivitzat per la CNT durant la guerra civil i després ocupat pel “sindicato vertical”. Cap als anys 80 fou abandonat i no va ser fins al 10 de maig de 1997 va ser okupat per joves del barri de Sants de Barcelona com a resposta a la manca d'espais on poder realitzar activitats tant de caire lúdic com polític.

Ara, amb l’excusa de l’arribada de l’AVE a Barcelona es l’Ajuntament qui vol portar Can Vies a judici, la pressió urbanística, la pressió dels diners, la que fa que l’Ajuntament ens vulgui fer fora

Can Vies no es solament un habitatge, sinó un projecte polític assambleari i autogestionat, un espai que comparteixen col·lectius i organitzacions tan diverses com el periòdic la Burxa, la colla bastonera de Sants o barrisants.org, un node mes en la xarxa que conforma el barri de Sants, un Sants rebel i crític.

La CGT de Catalunya ens sentim una més de les petites parts que donen vida a aquest projecte, hem organitzat reunions, assemblees, hem participat en diverses de les seves activitats i hem rebut la seva solidaritat en les diferents lluites laborals que duem a terme.

Es per això, perquè volem veure créixer aquest projecte il·lusionant i lliure, però també perquè entenem que l’ocupació representa una lluita clara i directa contra l’especulació, una lluita que posa en evidència el sistema econòmic on hi ha cases sense gent i gent sense cases que ens trobarem amb la resta dels col·lectius el 24 i el 25 a l’Audiència per fer un altre pas en la lluita per la defensa de Can Vies i de la resta d’espais ocupats.

20 de gener de 2008

Mariona Parra Casanovas

Secretaria d’Acció Social CGT Catalunya