CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Manifest de la manifestació de Girona per la defensa dels espais alliberats

Dilluns, 13 febrer, 2012

cartell3

Enguany el CSO Can Kolmo de Girona arriba al seu tercer any d’okupació. Una vegada més seguim reivindicant l’alliberament d’espais per esdevenir una eina contra tota forma d’autoritat i submissió. Perquè aquest sistema ens té encadenats a una forma de vida esclava del treball precari i del consumisme per a benefici econòmic d’uns pocs front a l’empobriment de la majoria.

Les desigualtats socials creixen i aquests pocs han demostrat no tenir escrúpuls deixant a la a gent sense sostre, aliment i necessitats bàsiques.

Com a conseqüència, 3.417.064 cases buides a tot l’estat espanyol (un13% del total d’habitatges), més de 300.000 famílies han perdut la casa en aquest últims 3 anys. Catalunya encapçala aquest trist rànquing amb més de 50.000 casos, sobretot a la província de Barcelona, on durant el 2011 s’estan produint 19 desnonaments diaris i s’inicien 24 execucions hipotecàries, amb més de 18.000desnonaments des de 2008. Així està el pati, no caldria dir res més. Perquè la vivenda de luxe no en té res, agafem les regnes dela nostra vida.

Al mateix temps, cada cop més, tota forma d’organització alternativa i autogestió està patint una forta repressió. Tenen por que deixem de participar en aquest sistema que sustenta a bancs i multinacionals, sinònim d’especuladors i lladres amb els vostres polítics participants o com a titelles.

Per això obrim l’espai a tot aquella gent que com nosaltres creu amb una altra manera de funcionar i autogestionar la seva vida. Creem llaços entre nosaltres, construïm relacions horitzontals on la importància no recau en lo material sinó en el recolzament mutu i la solidaritat entre persones. Fem una crida a la mobilització, l’organització i a la desobediència, perquè juntes o podem tot.

Perquè l’habitatge és un dret, la hipoteca no és un deure i això no és una crisi sinó una estafa.

Ara més que mai okupa tu també.

El dia 18 de febrer ens veiem a la manifestació que sortirà de la plaça del Lleó de Girona a les 17h.

Programació del 3er aniversari de Kan Kolmo (c/Carme 41, Girona)

- Dijous 16 de Febrer

Cafeta i concerts de rumba, beneficis per els casos repressius girona : – A pelu, girona – Somos nosotros (rumbeta kaxonda, ESPINAVESSA)

- Divendres 17 de Febrer

Cafeta i concerts de hip hop: 19:00h: – kronstad – In digna – mc yuyu

- Dissabte 18 de Febrer

12:00h: Xerrada-col.loqui sobre espais alliberats

14:00h: Dinar popular fideua

17:00h: Manifestacio pels espais alliberats (sortida plaça del Lleó)

19:00h: Concert punk : – Venganza Punk zaragoza – Simian ratikus banyoles – Absurdo HC veloz como el viento Karcelona – Las Otras punk riot girls Karcelona + grup per confirmar

- Diumenge 19 de Febrer

12:00h: Xerrada sobre repressió i ocupació a Saragossa – 15:00h: Cafeta oberta

17:00h: Cabaret

19:00h: Grup per confirmar+ rap combatiu girona + pizzeria ASACCO PIZZETI

Més informació a:

www.kankolmotxirona.blogspot.com


Comunicat de CGT en suport a Kan Kolmo: 3 anys de resistència, de lluita i de cultura popular

Kan kolmo vol celebrar aquest tercer aniversari de l'ocupació del centre social ocupat (CSO) sorgida arran de l'ocupació de la facultat d'educació. Un grup va voler donar continuïtat a aquella lluita i es va decidir ocupar un espai per donar-li un ús social.

En aquests tres anys han passat moltes coses: vam haver de enfrontar-nos a una crisi brutal arran del robatori del segle perpetrat per uns banquers sense escrúpols amb la complicitat activa de polítics indecents; centenars de milers de persones han perdut la seva llar i moltes més el seu treball; i els mateixos causants d'aquest desastre són els que ara s'erigeixen en salvadors preconitzant privatitzacions i retallades a costa de la classe treballadora ...

Malgrat tot, s'està organitzant la resistència dia a dia. Kan Kolmo és una peça important en aquest pols amb l'Estat i el Capital. Per això, en la CGT estarem al costat dels nostres companys de Kan Kolmo en els moments d'alegria però també en els temps difícils i no oblidem que hi ha un procés judicial obert ... La millor manera de practicar el suport mutu consisteix a multiplicar les ocupacions per reapropiar-se un màxim d'espais per a usos populars. Quan més siguin, més difícil serà la repressió. L'habitatge és un dret, i si no es dóna es pren. No dormirem al carrer mentre els corruptes dormen en palaus i vesteixen vestits a mida. No morirem a la porta dels hospitals mentre els polítics i banquers es reserven uns tractes de favor amb mútues i jubilacions d'or.

La CGT crida a participar als concerts, xerrades, debats, taules rodones organitzades per Kan Kolmo, així com a la manifestació que sortirà de la plaça del Lleó a les 17h, el dia 18 de febrer.

Secretaria de Comunicació CGT-Girona

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció