CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Manifest de la mobilització per la llibertat de manifestació i d’expressió del proper diumenge dia 17 (17h a la plaça Universitat de Barcelona)

Dimecres, 13 juny, 2007

La repressió mai ens tallarà les ales

Per la llibertat de manifestació i d'expressió!

La llibertat d'expressió i de manifestació està amenaçada i és obligació de tots i de totes defensar-la!

Col·lectius distints de l'actiu teixit social i associatiu del país, entitats veïnals, moviments socials i organitzacions polítiques diverses... totes elles han sofert en els darrers mesos pràctiques similars de coacció i vulneració del dret de manifestació practicades pel cos policial dels Mossos d'Esquadra.

La llibertat de manifestació és un dret fonamental i quan aquest perilla, queda afectat un dels pilars bàsics de tota societat, el de la legítima protesta, el de la necessària contestació contra tota mena d'abús d'autoritat, el dret a dissentir, a criticar i a proposar les alternatives i les solucions que les autoritats i administracions neguen i intenten silenciar.

Ser presents al carrer, és una necessitat bàsica, irrenunciable i, sovint també, el darrer recurs per a molts col·lectius que no poden fer-se càrrec de les prohibitives despeses publicitàries exigides pels mitjans de comunicació convencionals, veient-se discriminats per la lògica del mercat que, un cop més, afavoreix les grans corporacions i les administracions. Oposar-se a aquestes, fer sentir la nostra veu, oferir les versions alternatives o simplement, proclamar-nos lliures tot expressant idees sense limitacions de cap mena, manifestar-nos, en definitiva, és un dret al que no podem renunciar mai.

Darrerament hem constatat pràctiques que restringeixen clarament aquest dret elemental. Pràctiques il·legals que pretenen minar de mica en mica la capacitat mobilitzadora dels sectors més actius i compromesos del nostre país: fotografies i gravacions en vídeo il·legals (no autoritzades per cap òrgan administratiu i que són font per a fitxes polítiques policials), presència desmesurada d'agents antidisturbis (estigmatitzant qualsevol marxa transmetent falsos missatge de perillositat i d'alarma social), identificacions i escorcolls corporals indiscriminats i sense justificació (a manifestants i a veïns i veïnes), encerclaments i segrestos de mobilitzacions (transgredint d'arrel el dret de manifestació i d'expressió), insults, amenaces, cops, càrregues policials...

Els col·lectius sotasignants, davant d'aquesta preocupant tendència repressiva proclamem que:

- El dret de mobilització és un dret irrenunciable que cal protegir de qualsevol restricció.

- Entenem la imposició d'aquestes pràctiques com a un clar retrocés social encaminat a retallar els drets i llibertats de la població.

- El conjunt de tècniques aquí denunciades només pretenen estendre l'estat policial encobert als nostres carrers imposant la por, el control polític i el control social.

- Observem espaordits com els màxims responsables dels sindicats policials demanen carta blanca i plena impunitat per a que no surtin a la llum pública greus fets delictius comesos contra persones detingudes, evitant desmarcant-se en tot moment dels episodis de maltractaments.

- Observem amb preocupació el paper jugat pels responsables polítics del Departament d'Interior i els exigim una urgent rectificació.

Finalment, com a col·lectius que formem part de la societat catalana, tradicionalment activa, dinàmica i compromesa amb els seu entorn, fem nostra l'obligació de seguir amatents a tota mena d'abús policial que es produeixi d'ara endavant.

És al carrer on es sent la veu del poble i és al carrer on la denúncia de tota mena de repressió política esdevé necessitat i solidaritat.

Pels nostres drets i contra tota mena de retallada de les nostres llibertats, de totes i de tots, sortim i sortirem al carrer ara, avui i sempre que faci falta.

Perquè la repressió mai ens tallarà les ales!

Alerta Solidària, Assemblea Antirepressiva de Mataró, Assemblea Antirepressiva de Ponent, Assemblea de Suport a Núria Pòrtulas, Assemblea de Suport 4F, Comissió Antirepressiva de Sants, Grup de suport al Jove de Torà, Coordinadora Antirepressiva de Gràcia, Rescat, Solidaritat Antirepressiva de Terrassa