CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Manifest de la Plataforma Aturem la Guerra contra la intervenció militar a Síria

Dilluns, 9 setembre, 2013

Avui ha començat al Congrés dels EUA el debat sobre l’atac a Síria. És inevitable sentir ràbia, fàstic i cansament davant de l’enèssima repetició de la mateixa jugada.

Un altre cop fan veure que estan preocupats per un assumpte –l’ús d’armes químiques per part d’uns, dels altres o d’agents al seu servei, que tot és possible!- que, de fet, és una excusa (gairebé es pot dir una excusa burocràtica) que no té res a veure amb els motius reals de la intervenció.

Un altre cop ens empenyen a escollir bàndol, a escollir entre un règim autoritari, que no ha dubtat a reprimir a sang i foc la seva població, i uns “rebels” entre els quals hi ha de tot, des de persones sincerament compromeses amb la democràcia i la justícia social, fins a mercenaris al servei de les grans potències occidentals o jihadistes partidaris de substituir la dictadura d’Al Assad per una tirania semblant a la d’Aràbia Saudita o Qatar.

Com si Obama, Kerry o Hollande estiguessin molt preocupats pel benestar i la felicitat dels ciutadans de Síria! Com si els importés alguna cosa més que els seus interessos geoestratègics i de seguretat energètica a la zona de l’Orient Mitjà

Obama i Hollande han fomentat l’espiral de la violència enviant armes i instructors militars a Síria, i han contribuït al fracàs de les converses de Ginebra per trobar una sortida negociada a la guerra civil.

Tots dos encara tenen soldats a l’Afganistan, els quals, com els soldats d’Al Assad o els “rebels” més sanguinaris, maten a civils innocents amb armes convencionals o amb projectils amb urani empobrit, que provoquen contaminació radioactiva. Precisament l’urani empobrit recobreix els míssils Tomahawk, que ara diuen que volen llançar contra Síria i és la causa de leucèmies i altres tipus de càncers. Aquests hipòcrites diuen que volen “castigar” l’ús d’armes químiques. Però aquest càstig provocarà més morts, més destrucció i contaminació radioactiva!

És revelador de la seva hipocresía que diguin que es preocupen ara de l’ús d’armes químiques i que s’oblidin de les bombes de fòsfor blanc que van llançar contra la ciutat iraquiana de Faluja; o que facin els ulls grossos quan Israel va utilitzar el mateix tipus d’armament contra la població civil de Gaza.

Per últim, aquesta intervenció incrementarà el risc d'una conflagració regional, pot arrossegar a l’Iran en l’escalada bél•lica, pot fer esclatar el fràgil règim de Liban i amb tota seguretat dispararà el preu del petroli, agreujant així la crisi econòmica que condemna tanta gent a l’atur, a la misèria i a la desesperació.

PER TOT AIXÒ EXIGIM:

1) Que no es bombardegi Síria.

2) Que s’investigui fins al final i se sàpiga qui són els autors de l’ús d’armes químiques contra la població.

3) Que es reprenguin les converses de Ginebra per fer possible una treva a la guerra civil i l’inici d’un procés constituent obert i plural que porti al final de la dictadura i la implantació d’una democràcia amb justícia social.

4) Que el Tribunal Penal Internacional obri una investigació sobre tots els crims de guerra i contra la humanitat que poden haver comès els diferents actors armats implicats en el conflicte (nacionals i internacionals).

5) Que la UE i el govern espanyol donin marxa enrere en la seva decisió de donar suport a la intervenció.

6) Que el govern espanyol no permeti l’ús de les bases militars ni de l’espau aeri per atacar Síria.

7) Que el govern de la Generalitat i totes les forces polítiques partidàries del principi de la lliure determinació dels pobles facin una declaració explícita en contra de la intervenció militar dels EUA i els seus aliats.

AVIS IMPORTANT: en cas d’atac, ens autoconvoquem a la Plaça Sant Jaume a les 19.30h del mateix dia, si l’inici de l’atac és al matí, o del dia següent, si es produeix a la nit.

Plataforma Aturem la Guerra

Barcelona 9 de setembre de 2013.

http://www.aturemlaguerra.org/

https://www.facebook.com/pages/Aturem-la-guerra/189711834384852

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció