CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Manifest de treballadors i treballadores de l’empresa pública Aigües Ter Llobregat contra la privatització

Dijous, 27 octubre, 2011

Manifest que hem signat treballadors i treballadores de l'empresa pública Aigües Ter Llobregat (ATLL).

Estem a les portes de la privatització, amb l'agreujant que comportarà a tota la ciutadania de la província de Barcelona: pagar més per l'aigua potable.

La Generalitat vol donar a la privada un negoci rodó (tota la ciutadania som clients fixos) i rendible (augmentessin les tarifes): la distribució en alta de l'aigua potable per a obtenir cash instantani.

TREBALLADORES I TREBALLADORS DE ATLL VOLEM MANIFESTAR

1. Aigües Ter Llobregat és una entitat de dret públic encarregada de prestar el servei públic d'interès de la Generalitat i, per tant, de la seva competència, consisteix en la producció i el subministrament d'aigua potable per a abastir a les poblacions de la xarxa Ter‐Llobregat. Ara, el mateix govern de CIU que va crear ATLL en l'any 1991 la vol eliminar mitjançant la Llei Òmnibus sense donar garanties dels llocs de treball que la componen.

2. El desacord absolut de la privatització encoberta del servei d'aigua potable que es pot derivar de l'aplicació de la Llei Òmnibus.

3. Que l'aigua és un recurs natural vital per a la subsistència humana i en conseqüència ha de ser un servei públic gestionat amb ètica i transparència, amb el objectiu és el bé comú per a garantir la qualitat i el subministrament a totes les persones.

4. No a la gestió privada en aquest sector bàsic per als ciutadans i ciutadanes. L'empresa privada incrementarà el seu benefici industrial en el preu de l'aigua augmentant el 8% que l'Agència Catalana de l'Aigua aplicarà al seu cànon. D'aquesta manera s'anteposarà l'enriquiment d'uns pocs a la qualitat, la garantia de subministrament i l'accessibilitat a tots/es els/les consumidors/es i derivarà en exclusió social.

5. El nostre desacord que la Generalitat signi contractes amb empreses privades per 800.000,00 euros en assessorament, auditories i altres per a realitzar reestructuracions de les empreses públiques reduint el servei públic acomiadant a milers de treballadors i treballadores.

6. La nostra repulsa als grups polítics que aprofiten el context econòmic per a omplir-se les butxaques a costa de la ciutadania, mentre malgasten diners públics en cotxes oficials, telèfons, targetes de crèdit i una llarga llista de beneficis de la qual no tots podem gaudir. Que ha estat nefasta la seva gestió política provocant el gran deute financer d'Aigües Ter Llobregat pel Pla Hidrològic Nacional (des de l'any 2005 i encara en execució) que ara volen fer pagar als ciutadans i ciutadanes i als treballadors i treballadores. La denúncia pública de com la Direcció de l'empresa segueix mantenint els seus privilegis, una Direcció empresarial preocupada únicament pels seus propis beneficis, que no està a l'altura del valor ètic del personal que dirigeixen.

7. Que ens sentim indignats per l'incompliment per part de l'empresa del nostre conveni col·lectiu i la reducció del 5% del nostre sou, reducció que suposa un import insignificant en el total del pressupost de ATLL. Que no ens enganyin fent-nos creure que amb les retallades de drets laborals reduiran el deute públic, exigim responsabilitats per la nefasta gestió a ATLL de l'erari públic.

8. El nostre desacord per l'acomiadament de companys mitjançant la no renovació o acomiadament que finalment ha acabat en la privatització del procés que gestionàvem. És més, l'empresa manté en el pressupost 2011 gairebé 7 milions d'euros per a “treballs realitzats per persones físiques o jurídiques” (externalitzacions), i que es podrien realitzar amb recursos interns de l'empresa.

9. La indignació que sentim com ciutadans i ciutadanes al comprovar diàriament el malversament de recursos que origina la privatització de processos. Ens estan llançant a la perduda del control públic en favor del negoci d'uns quants.

Volem manifestar la nostra repulsa a la supressió dels drets dels treballadors i treballadores i la desaparició dels serveis públics com l'aigua, també dret vital per a la ciutadania.

NO A LA PRIVATITZACIÓ DE L’AIGUA!

NO A LA REGRESSIÓ DELS DRETS BÀSICS!

>>> Per a més informació contacteu amb la Secció Sindical de CGT ATLL: seccionsindicalcgtatll@gmail.com