CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Manifest dels Iaioflautas en defensa dels drets i llibertats de la ciutadania

Dimarts, 22 gener, 2013

Davant l'actual situació de reculada de llibertats i la pressió governamental per a criminalitzar l'activisme compromès amb els drets fonamentals, les persones i entitats que subscriuen el present manifest fem una crida als diferents col·lectius socials, amb la finalitat de forjar un front comú que doni resposta a l'actual escalada repressiva.

CONSIDERANT,

Que la recessió econòmica està duent a milers de famílies a situacions desesperades de misèria i indigència.

Que les mesures legislatives impulsades pels Governs estatal i autonòmic per a sortir de la crisi comporten greus sacrificis per als sectors més desfavorits de la població.

Que les protestes socials enfront d'aquestes mesures legislatives han estat en tot moment legítimes i pacífiques.

Que enfront d'aquestes protestes, els Governs estatal i autonòmic han recorregut sistemàticament a la repressió, mitjançant multes, violència policial i privació de llibertat.

Que el Ministeri de Justícia pretén aprovar una reforma del Codi Penal dirigida a criminalitzar les accions de protesta civil pacífica, així com la difusió de les mateixes a través de xarxes socials.

REIVINDIQUEM:

1.- El cessament de tota violència policial indiscriminada dirigida contra la població civil, i molt especialment l'ús de bales de goma i gasos lacrimògens pels cossos antidisturbis.

2.- La paralització del projecte de Codi Penal impulsat des del Ministeri de Justícia dirigit per Alberto Ruiz-Gallardón.

I EMPLACEM:

A tota la ciutadania i col·lectius socials a subscriure el present manifest.

Barcelona, a 17 de gener de 2013.

http://www.iaioflautas.org/

>>> Per signar aneu a http://www.iaioflautas.org/blog/2013/01/17/en-defensa-de-los-derechos-y-libertades-de-la-ciudadania/


Els Iaioflautes porten al Síndic la supressió de les bales de goma i la defensa dels drets i les llibertats civils

Al matí s’han presentat als jutjats per acompanyar un dels seus membres, imputat per resistència a l’autoritat, més tard han acompanyat la PAH a l’entrega de signatures i finalment s’han reunit amb el Síndic per reivindicar la fi de la persecució de la protesta.

Matí mogut per al col·lectiu dels Iaioflautes de Barcelona, que aquest 22 de gener han realitzat tres accions de reivindicació i protesta. A primera hora han estat als jutjats per recolzar la vista d’un dels seus membres, a qui imputen una falta de resistència a l’autoritat. Els fets es remunten a una acció el 21 de setembre en la qual el col·lectiu va entrar a la Borsa de Barcelona per per denunciar el centre de poder i instrument de l’1%, aquell que s’enriqueix i especula amb les pujades i baixades de les primes de risc.

A la sortida de l’edifici, els antiavalots dels Mossos d’Esquadra els van encapsular, retenir i van intentar identificar-los a tots. Finalment, com que els Iaioflautes es van negar a ser identificats, els Mossos, emmig del propi desconcert per la negativa, els van haver de deixat anar. Enmig de la disputa, un dels seus membres, en ser sol·licitat per un Mosso d'Esquadra que s'identifiqués, li va preguntar el perquè i els agents va intentar detenir-lo, fet que el grup va evitar que es produís, segons la versió dels Iaioflautes. Dies després, al company que protagonitzava aquests fets li van imputar una falta de resistència a l'autoritat, el que el col·lectiu qualifica com a a persecució i criminalització de la lluita i la protesta social pacífica o la desobediència civil.

A més a més, després de la vista s’han desplaçat a la Delegació del Govern a Catalunya on han acompanyat la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) en la seva entrega de signatures per aconseguir una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) que contempli la dació en pagament retroactiva, la paralització dels desnonaments i la creació d’un parc de pisos de lloguer social, entre d’altres mesures.

Per últim, s’han desplaçat davant del Síndic de Greuges [a la imatge], i s'han reunit amb el titular de la institució, Rafael Ribó, a qui han traslladat el contingut del seu manifest En defensa de les llibertats, que ha estat subscrit per centenars de persones, partits d’esquerres, sindicats i diferents associacions, com la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB), Dempeus per la Salut Pública, Casals de Joves de Catalunya, Rereguarda en Moviment o la mateixa PAH.

El que han transmès al Síndic són les seves clares demandes exposades al manifest: el cessament de tota violència policial indiscriminada dirigida contra la població civil, i molt especialment l’ús de bales de goma i gasos lacrimògens per part dels cossos antidisturbis, i la paralització del projecte de Codi Penal impulsat pel Ministeri de Justícia dirigit per Alberto Ruiz-Gallardón, que pretén criminalitzar la protesta.

Font: El Triangle