CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Manifest d’UCFR: No volem feixistes al Clot, ni a Barcelona, ni enlloc! Tanquem el “centre social” nazi Tramuntana

Dilluns, 2 abril, 2012

Recentment hem descobert, al barri del Clot-Camp de l’Arpa, Barcelona, un ‘centre social’ de clara orientació feixista. En un començament es deia ‘Militia’; ara l’amaguen darrere el nom ‘Tramuntana’.

Ubicat al C/ Independència 333, el local s’inspira directament en Casa Pound Itàlia (CPI), que pertany a un corrent del feixisme italià associat amb atemptats terroristes. CPI es dedica a captar joves mitjançant una oferta de música, beguda, activitats esportives, etc., igual que ho van fer les tropes d’assalt de Hitler als anys 30.

Gianluca Iannone, el líder públic de CPI, es defineix obertament de feixista: va declarar que “El feixisme va ser l’experiència més bonica de la història d’Itàlia”.

L’inspirador intel·lectual de CPI, Gabriele Adinolfi, és un històric ideòleg feixista italià que ha col·laborat amb el grup nazi i antisemita hongarès, Jobbik. Fa anys que Adinolfi impulsa la idea de fomentar el feixisme mitjançant allò que anomena ‘metapolítica’; activitats no explícitament polítiques però que serveixen per establir una zona de influència per a un grup directiu feixista.

CPI homenatja obertament Mussolini… el mateix Mussolini que va bombardejar Barcelona durant la guerra civil. Iannone i Adinolfi havien de participar a l’acte inaugural del local nazi al Clot, el gener passat, que es va anul·lar gràcies a les protestes.

Aquest centre també té clares connexions amb Plataforma per Catalunya (PxC), un partit feixista que es disfressa de demòcrata. El centre l’impulsa l’Alberto Sánchez, ex militar i actual regidor per PxC a L’Hospitalet. El local està llogat a nom de Rebeca Berenguer, candidata de PxC a les últimes eleccions municipals. I, sobretot, a l’acte inaugural, al costat dels dos feixistes de Casa Pound, havia de parlar l’històric nazi, Enrique Ravello, responsable de relacions internacionals de PxC.

Amb tots aquests antecedents, els intents de suggerir que el centre és un espai apolític, dedicat a innocents activitats lúdiques i culturals, són un insult a la intel·ligència.

I si durant les poques setmanes que porta obert, encara no tenim constància d’accions violentes directament atribuïbles al local, tota l’experiència de centres d’aquest tipus demostra que fan augmentar la violència feixista i racista a la zona. Mentre existia un centre feixista en un barri del sud-est de Londres, els atacs racistes a la zona van pujar en un 210%. Un simpatitzant de CPI, que freqüentava un centre com aquest, va cometre un doble assassinat racista a Florència el passat 13 de desembre.

A Manresa, l’agressió neonazi de la nit del 23 de març, que va deixar en coma un menor d’edat i va ferir greument dos altres nois, demostra cap a on porta el feixisme. Des d’aquí, condemnem aquesta agressió, expressem la nostra solidaritat amb els joves agredits, i denunciem la impunitat de la que sembla que gaudeixen agressions d’aquest tipus. Una impunitat que contrasta clarament amb les pressions per part de les autoritats vers els moviments que són partidaris d’una societat plural i democràtica, i que s’oposen al feixisme (per exemple, les multes que sumen uns 30.000 euros imposades a persones acusades d’haver participat a manifestacions contra PxC a Salt i a Barcelona durant l’estiu i tardor de 2011).

Si amb el creixement de Casa Pound a Itàlia, ja s’han produït els primers assassinats, entre altres actes violents, és evident que no podem deixar que el feixisme arreli: ni al Clot, ni a Barcelona, ni enlloc.

Declarem el nostre suport a la campanya unitària, àmplia i ciutadana que ha posat en marxa Unitat contra el Feixisme i el Racisme —conjuntament amb moltes entitats del barri; associacions i col·lectius del districte de Sant Martí i dels barris veïns; així com entitats de tota la regió metropolitana— per eliminar aquesta amenaça feixista.

Fem una crida per la solidaritat d’entitats d’arreu de Catalunya i de l’Estat espanyol, perquè se sumin a la campanya de difusió per advertir del perill d’aquest centre nazi.

Convoquem una manifestació ciutadana “No volem feixistes al Clot, a Barcelona, ni enlloc! Tanquem el centre nazi!”, el dissabte 5 de maig, a les 11h, Plaça del Mercat del Clot - Rogent - Mallorca - Padilla - Mercat de la Sagrada Família.

Unitat contra el feixisme i el racisme

31 de març de 2012

Nota:
Per adherir-vos al manifest, envieu un correu electrònic a info@unitatcontraelfeixisme.org, citant el nom de l’entitat, a més d’una persona i un telèfon de contacte. Si no es diu res al contrari, si l’entitat encara no hi està adherida, es prendrà l’adhesió al manifest també com una adhesió a Unitat contra el Feixisme i el Racisme.

Si us plau, difoneu aquest manifest.

http://unitatcontraelfeixisme.org/

Teniu els pdf per imprimir i difondre en documents adjunts.


Informació assemblea UCFR 31 de març

UCFR ha acordat en l'assemblea realitzada al barri del Clot una sèrie d'activitats per demanar el tancament del "centre social" nazi del C/ Independència 333, al barri barceloní del Clot-Camp de l'Arpa.

La 2a assemblea de la campanya s'ha celebrat al barri, amb la participació d'entitats molt diverses del districte i de la resta del territori.

S'ha acordat convocar una manifestació unitària el dissabte 21 d'abril, a les 11h, des del Mercat del Clot, fins al Mercat de la Sagrada Família.

Durant les properes setmanes, s'anirà ampliant el teixit social als barris, per conscienciar la gent respecte a la naturalesa feixista d'aquest centre, amb octavetes, cartells, etc.

Després de l'assemblea, s'ha realitzat una cassolada prop del centre nazi, amb la participació de vora un centenar de persones, incloent-hi veïnat del mateix carrer. Un grup del centre s'ha apropat a la cassolada amb actitud provocadora, i amb la cara tapada. Han fet fotos de les cares de la gent a la cassolada des de darrere dels Mossos. Una persona del centre ha increpat un integrant d'UCFR. Un grup de feixistes ha vingut corrents amb actitud agressiva, però els i les participants a la cassolada no han respost a la provocació.

UCFR també ha acordat sumar-se al crit gairebé unànime contra l'agressió nazi de fa una setmana a Manresa, que va deixar un menor d'edat en coma a la UCI, i que va ferir greument altres dos nois. Segons li consta a UCFR, l'únic partit que ha evitat condemnar l'agressió és Plataforma per Catalunya (PxC). S'ha de destacar que un regidor de PxC a Manresa és un antic skin nazi. També cal destacar la implicació de skins nazis al local del C/ Independència 333.

Durant les properes setmanes, el barri del Clot, i altres barris propers, s'ompliran amb la consigna, "No volem feixistes al Clot, a Barcelona, ni enlloc".

UCFR, El Clot, 31 març de 2012

Attached documents