CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Manifest en defensa de la llibertat d’expressió i en solidaritat amb Wikileaks

Dijous, 6 gener, 2011

Ja n'hi ha prou de mentides, prou de mordasses. El 8 i el 15 de gener tenim una cita per a reclamar justícia, veritat i llibertat. El dia 8 a les 17 h. "Operation Demostration" i a les 18 h. per la llibertat de Julian Assange. El dia 15 a les 18 h. jornada de protesta global. És molt el que està en joc. És hora de fer alguna cosa.


>>> A Barcelona Plaça Sant Jaume, 8 gener, – 17.00 h. http://anonymouscatala.blogspot.com

En defensa de la llibertat d'expressió i en suport a Wikileaks, perquè no hi ha democràcia sense transparència i justícia. Si necessites qualsevol informació no dubtes a trucar als nostres telèfons d'atenció: 668801092 - 668815771 i info@freewikileaks.eu

DENUNCIEM

1. Que la llibertat d'expressió i de premsa és un dret fonamental, arreplegat en els drets humans, el qual ha de prevaldre enfront de l'interès de les grans empreses i governs a ocultar els ciutadans les seues accions, dubtosament legals, davall l'excusa de la seguretat i interès nacionals.

2. Que Internet, com principal refugi actual de la dita llibertat d'expressió, no ha de ser objecte de censura ni repressió per part d'empreses ni governs.

3. Que exposar a la llum pública delictes de guerra, d'encobriment, de tràfic d'influències o d'espionatge no és un delicte. Aquells que desvelen este tipus d'actuacions no han de ser perseguits ni empresonats sinó recolzats.

4. Que la transparència d'un govern és un pilar fonamental de qualsevol democràcia. L'ocultació per part dels governs a la ciutadania de les informacions revelades per Wikileaks és una estafa i una traïció.

5. Que els governs han de respondre i obeir en primer lloc als ciutadans, i no a la d'empreses, lobbys, mercats o grupuscles de poder.

6. Que els fets revelats per Wikileaks han de ser degudament investigats, a més d'aclarits per les autoritats involucrades.

Pels esmentats motius:

REBUTGEM la política basada en la por i la desinformació, i la persecució que està patint el portal WikiLeaks, el seu fundador Julian Assange i aquells que els recolzen.

INSTEM a la ciutadania a no romandre passiva davant del camí violent, regressiu i de retall de drets pel que ens estan portant governs, corporacions i altres institucions i organitzacions.

DEMANEM a la premsa lliure que no carrer, que no siga còmplice, i assumisca l'obligació moral que té a buscar, desentranyar i comptar veritats entre tanta embolic de manipulació i obscurantisme informatiu.

I EXIGIM a tots els governs que deixen d'actuar al servici d'altres governs, corporacions i mercats, i actuen en favor de la Justícia, Llibertat i Drets fonamentals de les persones.

Ciutadans, les filtracions continuaran sent inevitables i necessàries en democràcia mentre els governs no apliquin regles adequades de transparència i ens informin a nosaltres, aquells als qui representen, sobre les accions que duen a terme en el nostre nom. Però és el nostre dret i la nostra obligació exigir-lo.

Més informació a:

http://freewikileaks.eu/

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció