CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Manifest en defensa de la sanitat pública de l’Assemblea popular de Badia (des del CAP ocupat)

Dissabte, 30 juliol, 2011

Manifest en defensa de la sanitat pública

No hem cansat d'escoltar que l'actual sistema sanitari públic de Catalunya, que persegueix l'excel·lència (excel·lència en l'atenció a tota la població), és reconegut com un dels millors del món. A més, el cost, en termes de percentatge del PIB, és moderat si es compara amb els sistemes d'altres països desenvolupats que, a més, obtenen resultats pitjors.

La Generalitat de Catalunya va decidir, entre altres mesures, que a partir del passat 18 de juliol, el CAP Badia deixi de prestar el servei d'urgències de 24 hores a les poblacions de Badia i Barberà. També va decidir retallar el servei d'ambulàncies.

Considerem que les mesures que s'estan executant atempten contra la qualitat del servei públic d'assistència primària i advertim que generarà moltes molèsties als usuaris i usuàries que haurien de desplaçar-se fora del seu barri o municipi, amb el més que probable increment de demanda sobre altres centres.

Creiem, a més, que aquestes retallades, s'emmarquen en un ampli procés de progressiva privatització del servei de salut a Catalunya. És més, els anuncis diaris de noves retallades semblen ser, més que solucions per a sortir de la crisi: estem davant un canvi de model social, davant la transició d'una gestió pública i pública concertada a una privada i mercantilitzada.

Si el nostre model social és destruït, els ciutadans i ciutadanes viurem conseqüències gravíssimes, ja que perdrem una sèrie de drets conquistats i reconeguts, i sofrirem la falta de resposta adequada dels serveis de primera necessitat, com la sanitat, l'educació o l'assistència social.

Així, les veïnes i veïns de Badia constituïdes en Assemblea Popular en el CAP Badia okupat, manifestem:

Que estem en contra de les retallades en matèria de sanitat que es plantegen des del Govern de la Generalitat de Catalunya.

Que el dret a la salut no és un negoci ni una mercaderia, és un dret fonamental recollit en la Constitució i s'ha de dotar dels recursos necessaris al sector per al seu desenvolupament.

Que no és cert que gastem molt en salut ni en sanitat.

Que volem un sistema sanitari públic, gratuït, universal, solidari, equitatiu i de qualitat.

Que ha arribat el moment d'exterioritzar el nostre rebuig i la nostra denúncia més enèrgica a aquest tipus d'actuacions.

Que no podem acceptar ni acceptarem resignadament la inevitabilitat de les mesures que volen imposar-nos i volem demostrar el nostre rebuig a les retallades fiscals. L'eliminació d'impostos executada pels nostres Governs només beneficia als rics i buida el tresor públic. Ens manifestem per un model redistributiu que, entre altres, prevegi un sistema de fiscalitat progressiva, ambiental i solidària.

Que la sortida de la crisi no es pot fer a costa dels serveis públics, que garanteixen la dignitat, la igualtat d'oportunitats, l'equitat i la justícia al conjunt de la ciutadania.

Que per a sortir de la crisi no tolerem les retallades en l'educació pública ni la liquidació d'un sistema nacional de salut eficient, no permetrem la fractura social ni l'exclusió de les persones més febles de la societat.

Que estem convençuts i convençudes que una sortida social de la crisi és possible. Una societat democràtica, com la nostra, és capaç de repartir els seus costos en termes de justícia, equitat i solvència a mitjan i llarg termini. No creiem en una sortida que suposi afeblir l'actual model social.

Per tot això, exigim:

Que es destinin a la sanitat pública els diners necessaris perquè es pugui donar una assistència universal i de qualitat.

Que en cap cas es cedeixi la gestió de la sanitat a entitats amb ànim de lucre, ja que sanitat i negoci són incompatibles.

Que cessin les retallades de personal i de serveis sanitaris ja que tindran una repercussió negativa en la qualitat i augmentarà el temps d'espera.

Que es deixi d'empitjorar els serveis públics per a fomentar la contractació de mútues privades.

Que no s'implanti un sistema de copagament, taxes o tiquets moderadors per a limitar l'accés de la població a la salut, ja bastant restringit.

I finalment,

Exigim la immediata restitució dels serveis retallats a Badia del Vallès.

Instem al Govern de la Generalitat i al Conseller de Sanitat i Treball, i a tota l'administració pública en general, a arribar a una solució de consens amb tots els agents socials i que cessin les retallades, amb l'objectiu que el nostre sistema de salut continuï disposant de l'eficiència guanyada durant anys així com el mateix nivell de qualitat assistencial.

Fem una crida enèrgica i decidida al conjunt de la ciutadania perquè es rebel·li en contra de les retallades socials que volen imposar-nos i, més concretament, a participar activament en les concentracions, manifestacions i actes reivindicatius que es convoquin pel territori, així com a totes les accions que es convoquin en defensa de la sanitat pública.

No a les retallades!

Ni a Badia ni en cap lloc.

Defensem els nostres serveis públics!

Assemblea popular de Badia 29/07/11 (des del CAP ocupat)

>>> Mireu també:

www.kaosenlared.net/noticia/29j-17h-plaza-mayor-badia-valles-sanidad-responde

www.kaosenlared.net/noticia/desde-cap-badia-tomado-sanidad-no-responde-pero-esto-no-para