CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Manifest en defensa del que és nostre i contra la repressió. Manifestació 1 d’abril de 2017 a Manresa

Divendres, 17 març, 2017
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

Any rera any veiem com els diferents governs legislen i aproven lleis que ens retallen drets. Que permeten als empresaris disposar encara més de les nostres vides, dictant-nos en funció dels seus interessos com han de ser les nostres condicions laborals i, quan no els servim, llençar-nos a la cuneta.

Any rera any veiem com la patronal, esperonada pel servilisme de governs, imposa de manera més crua i descarnada la llei del seu benefici privat al conjunt de la població. No tenen cap mania per tancar una fàbrica i deslocalitzar-la allà on els salaris són més baixos, sovint en països víctimes de l’empobriment imperialista i de dictadures salvatges.  I han agafat per norma xuclar milers de milions de diners públics pels seus negocis, per tapar els forats de bancs que prèviament han descapitalitzat, etc. Uns diners aportats per totes i tots amb el nostre treball i els nostres impostos. 

Any rera any, com a treballadores i treballadors patim la precarietat imposada, en forma de treball sense contracte o amb contractes interins o de durada breu i a temps parcial, de subrogacions i ETT’s i del pànic per un atur astronòmic que ja és una part estructural del sistema productiu de l’Estat espanyol. I també patim l’ofensiva quotidiana d’aquests patrons contra les nostres condicions laborals, unes condicions que hem aconseguit amb anys d’esforços, lluites i sacrificis.

Ho hem viscut i ho hem patit. Però malgrat tot, no ens resignem. També nosaltres fa anys que ens organitzem per fer front a l’ofensiva dels poderosos contra la gran majoria de la població. Ho fem als centres de treball quan reconeixem els nostres interessos comuns com a treballadors i treballadores. I ens unim, formem el sindicat i construïm una eina de lluita per colpejar, amb totes les nostres forces, la barbàrie del Capital. La CGT som part d’una tradició de lluita de milions de treballadors/es que el darrer segle van perdre la por, es van unir i van prendre la humil decisió de no retrocedir. De voler ser part de la construcció d’un futur més just. I avui ho continuem fent, en multitud de lluites que sovint no apareixen als mitjans de comunicació, però que existeixen i que, també sovint, guanyem.

Però també ens organitzem fora de la feina i dels centres de treball, als carrers de pobles i ciutats, en ateneus i centres socials, associacions de veïns/es, de joves, migrants o pensionistes, etc. Ho fem denunciant que coses indispensables per a la vida, com l’habitatge, l’energia, l’aigua o simplement l’espai públic estiguin sotmesos a les lleis del mercat capitalista, s’especuli amb ells simplement amb l’objectiu de garantir beneficis a bancs i grans companyies. Tampoc aquí ens resignem i tenim molt clar que la nostra lluita és per defensar les nostres vides front els exorbitants beneficis d’una petita minoria.

Com  a treballadors/es, des de la CGT, i com a població, organitzats en  infinitat de moviments socials i associacions, lluitem contra l'espoli  dels serveis públics que, en comptes de garantir les condicions de vida a  la majoria. Volem frenar la seva privatització i buscar fòrmules per a  recuperar-los i autogestionar-los. De la mateixa manera, no ens deixem  enganyar amb les pensions públiques. No ens rendim al fatalisme imposat  per mitjans de comunicació. Sabem que són sostenibles, són necessàries i  lluitarem, no només contra la seva retallada i privatizació, sinó per a  millorar-les.

Hem patit la repressió i la seguim patint. A la feina, però també fora. Tenim molt clar que aquesta repressió la patim, precisament, perquè som com som. Perquè hem decidit prendre’ns seriosament la vida i defensar-la. No només la nostra, sinó la del conjunt de la població i, també, el conjunt del planeta. No creiem, sabem que un altre món és possible i l’anhelem. Un món on l’increment de la productivitat del treball signifiqui 4 benefici pel conjunt de la societat i no un problema pels treballadors/es, una part dels quals se’ns expulsa cap a l’atur amb cada nou invent. Un món on l’augment de l’esperança de vida sigui un element positiu i no un argument per a posar les nostres pensions públiques en venda, en una venda on hi guanyaran bancs i asseguradores. 

Som dignes, estem carregats de raons, mantenim i obrim infinitat de lluites. Estem plenament convençuts de la imperiosa necessitat d’enderrocar el capitalisme i construir, de manera horitzontal i autogestionària una manera diferent d’organitzar-nos com a societat. I sabem que, si som conscients de la nostra força, ho podem aconseguir. Per tot això, aquest dissabte 1 d’abril sortim al carrer a Manresa. I fem una passa més en aquest camí de lluita que és el nostre.

MANIFESTACIÓ DISSABTE 1 D'ABRIL, 11.30h Plaça Bonavista (Ben Plantada), MANRESA

CGT de Catalunya
CGT de Manresa

Mani 1 de abril 2017

Manifest mani Manresa 1 d'abril 2017

<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print