CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

MANIFEST I CONVOCATÒRIES DE CGT 1r DE MAIG 2007

Dimarts, 24 abril, 2007

Anvers de l'octaveta 1r de Maig 2007

Convocatòries de manifestacions de la CGT de Catalunya per al 1r de Maig de 2007

- Barcelona: 11.30 h. Via Laietana/Jaume I (Pl. de l'Àngel)
- Tarragona: 19 h. Pl. Imperial Tarraco/Rambla Nova
- Lleida: 12 h. Pl. del Treball
- Girona: 11 h. davant Correus


Manifest del 1r de Maig 2007 de la CGT de Catalunya

1r de Maig de 2007

Està clar que els treballadors i treballadores de tots els sectors ens veiem sotmesos contínuament a diferents agressions en forma de deslocalitzacions, expedients de regulació, privatitzacions, subcontratas, tancaments d'empreses, dobles escales salarials, precarietat, treball submergit, etc., etc.…

A més cal sumar-li les últimes reformes laborables, que ens ha deixat l'Estatut dels Treballadors gairebé sense drets, i l'últim acord interconfederal per a la negociació col•lectiva, que ens deixa els salaris per sota de l'IPC real i el qual ens aboca a més flexibilitat i per descomptat major competitivitat. Tot això amb el beneplàcit dels sindicats reformistes, els quals l'única cosa que intenten aconseguir conjuntament amb la patronal i el govern de torn és dividir a la classe treballadora perquè no donem una resposta comuna i solidària, i així renunciar al que és nostre; millores salarials, laborals i socials.

Catalunya no és un oasi dintre d'aquesta realitat, a principis del 2005 es va signar un Acord Estratègic per a la internacionalització, la qualitat de l'ocupació i la competitivitat econòmica catalana, signat per la CONC, UGT, Empresaris i Tripartit, el qual està donant ara els seus fruits, i fa menys d'un any signen altre Acord Interprofessional de Catalunya. La traducció d'aquests dos acords és la següent: Deslocalitzacions finançades, major flexibilitat horària, major mobilitat funcional i geogràfica i regulació del salari variable.

A tot això des de CGT hem de donar resposta exigint i pressionant al govern estatal i a l'autonòmic en l'aplicació de mesures legals, socials i econòmiques que eliminin totes aquestes injustícies que han generat l'aplicació d'aquests acords i Reformes Laborals. Lluitant tant en el carrer com en el nostre lloc de treball, duent sempre una acció sindical de classe, autogestionaria, solidària i combativa, seguint la tradició de la pràctica anarcosindicalista, per això som la CGT.

Hem de continuar amb la dinàmica de fer negociacions trasparentes i potenciar mitjançant les assemblees la conscienciació, el suport mutu i la participació decisòria dels treballadors i treballadores. Ser militant i defensar la idea.

Per un 1r de Maig solidari amb totes les empreses en lluita i en defensa de l'ocupació i salari digne.


Setmana del 1er de Maig als locals de la Federació Local de Barcelona

Dimecres,  25 d’abril de 2007.  Sala Costa i Font. 18,30 hores
ASSEMBLEA-DEBAT. ORGANITZEN: SINDICAT D’ADMINISTRACIÓ PÚBLICA DE BARCELONA I FEDERACIÓ LOCAL DE BARCELONA DE LA CGT

“¿CÓMO LUCHAMOS CONTRA LA PRIVATIZACIÓN?”
Debat obert a tots els afiliats/des del sector de l’Administració Pública i de la resta de sectors del Sindicat, doncs la privatització i les externalitzacions de serveis ens afecten a tots, com a ciutadans i com a sindicalistes, ja que són molts els sectors afectats: neteja, sanitat, ensenyament, transports, etc. Hi haurà un petit berenar per a tots els assistents.

Dijous  26 d’abril de 2007. Sala Costa i Font. 19,30 hores
PRESENTACIÓ DEL LLIBRE D’EN FERRAN AISA “CONTRAREVOLUCIÓ. ELS FETS DE MAIG DE 1937

Fa setanta anys que es van produir a Barcelona uns fets contrarevolucionaris que van acabar amb les aspiracions populars de crear una nova societat més justa, més digna i més lliure. Ferran Aisa s’immergeix en els fets històrics de la Segona República, la revolució de juliol de 1936 i la contrarevolució que va néixer a contracor dels esdeveniments revolucionaris. I fa testimoni de la calumnia sistemàtica, des de la premsa i la tribuna pública, que pateixen organitzacions com el POUM i la CNT-FAI, així com investiga l’atac a les realitzacions autogestionàries i a les milícies obreres per part dels stalinistes atrinxerats en el PCE i el PSUC.

Divendres,  27 d’abril 2007. Sala Costa i Font. 18,30 hores
PROJECCIÓ CINEMATOGRÀFICA

“AGUAVIVA”. La immigració al món rural espanyol en l’actualitat, el cas d’Aguaviva, poble de la província de Terol on viu un important col·lectiu d’immigrants argentins.

“EL TREN DE LA MEMORIA”. Una visió de la immigració ara per part d’aquells que foren immigrants en els seu moment, fa ja uns quants anys.

MANIFESTACIÓ 1er DE MAIG

SORTIDA, VIA LAIETANA-JAUME I 11,30 hores. Recorregut previst: Jaume I, Plaça Sant Jaume, Ferran, Rambles, Passeig Colon,  Plaça Antoni López-Correus (final). En acabar la manifestació estem tots convidats/des a un àpat als locals del Sindicat a Via Laietana , 18  9ª planta.


Manifestació Alternativa 1r de Maig a Girona

Aquest primer de maig de 2007 s'ha convocat a Girona una manifestació unitària de diferents col·lectius, sindicats i partits combatius sota el lema "LLUITEM PELS DRETS DE LA CLASSE TREBALLADORA I DELS POBLES". Una mobilització al marge dels dos sindicats majoritaris, venuts a la patronal i traïdors de la classe treballadora, CCOO i UGT.

Us esperem a tots i totes el dimarts 1 de Maig a les 11:00 davant de correus!

LLUITEM PELS DRETS DE LA CLASSE TREBALLADORA I DELS POBLES
Companys i companyes,
explotades, precaris, aturats i estudiants, tots i totes sortim al carrer aquest primer de maig de 2007 per reivindicar els nostres drets com a classe treballadora i com a poble i exigir la fi de la criminalització dels moviments socials combatius i revolucionaris.

Els treballadors i les treballadores veiem com dia a dia els nostres drets laborals i socials es van retallant, van desapareixent, i són eliminats pels governs, patronals i sindicats venuts a la patronal i desgraciadament majoritaris. Uns drets aconseguits amb grans esforços i amb lluites històriques de tanta gent. El neoliberalisme va imposant dia a dia el seu més cru programa: precarietat, privatitzacions, flexibilitat, tancaments, deslocalitzacions, acomiadaments, morts i accidents laborals... Va deixant a la pobresa i desesperació cada vegada a més gent, al 2006 va augmentar de 840 a 854 milions el nombre de persones que passen fam en el planeta mentre un petit grup de milionaris va duplicar el seu capital de 16 a 33 mil milions de dòlars. Es reforça el control a tots els punts fronterers, es construeixen més centres d'internament per a deportar immigrats i es segueixen aplicant les injustes i inhumanes lleis d'estrangeria.

Des de l'Europa del capital volen uniformitzar les universitats i convertir-les en centres al servei de les empreses privades. Ens volen fer colar el Pla Bolonya tant si com no. L'especulació immobiliària ens asfixia de manera alarmant. Volen fer passar una gegantina línia de Molt Alta Tensió pel mig de les comarques sense cap altre explicació que la de creixement econòmic, malbaratament energètic i consum desenfrenat. L'imperialisme no deixa d'atacar militarment a països més febles per a saquejar els pocs jaciments de petroli i gas natural que queden, per imposar unes polítiques agràries al seu favor o per acabar de mercantilitzar i patentar el que sigui, ...aigua, serveis públics, coneixements, llavors. Tant a Palestina, Iraq, Txetxènia, Àfrica, Amèrica-llatina o als Països Catalans.

Tot això mentre la classe política aplaudeix i participa de totes aquestes polítiques destructives, ja sigui a escala local o mundial, ignorant continuament les opinions de la gent i augmentant la repressió. Els moviments socials som constantment controlats, perseguits i empresonats quan decidim crear els nostres espais de vida, fora de les absurdes lògiques capitalistes que tan sols ens ofereixen patiment, explotació i misèria. Quan a poc a poc anem construint aquest altre món que volem. Quan ens unim i lluitem per exigir el que ens pertoca com a treballadores. Quan ens mostrem solidaris amb les lluites dels treballadors i camperols d'arreu del món. Quan lluitem per l'alliberament del nostre poble i els d'arreu o quan lluitem contra el patriarcat i l'homofòbia.

Però res ens podrà aturar, els nostres somnis sempre seguiran vius. No tolerarem que es criminalitzin les nostres alternatives o ideologies, ni tampoc la solidaritat amb les persones preses. La classe treballadora som majoria i per tant reivindiquem un món just i solidari, sense classes, sense dominació ni explotació.

Aquest primer de maig a Girona exigim un cop més l'Absolució de l'Escamot Dixan, la llibertat de la Núria, d'en Juan i l'amnistia a tots els presos polítics catalans, l'abolició de la llei antiterrorista i de l'Audiència nacional, la retirada de la MAT i del Pla Bolonya i ens solidaritzem amb la lluita de les treballadores de CLECE i amb la resta de lluites laborals del país. Per un primer de maig combatiu i diari!

El futur és nostre si el present és lluita!!

Convoquen: SEPC, CUP-Girona, LI, COS, CGT, Maulets, JAG, Casal El Forn, La Màquia, AJC, Endavant, MDT, Casal Estel Roig, PSAN, Independents per Salt, CATAC-CTS Sanitat, Casal El Trabuc, Col·lectiu La Falç, CUP Celrà, CUP Viladamat, CUP Guixols


Manifestació Alternativa 1r de Maig a Lleida

Aquest 1r de maig diferents associacions de Lleida sumen esforços per a commemorar el dia dels treballadors i treballadores, amb una manifestació reivindicativa que s'iniciarà a les 12:00h a la Plaça del Treball de Lleida (al davant de l'Escola del Treball).

Darrera la pancarta unitària signada per A les Trinxeres, Assemblea de Joves (AJLL), Casal l'Ocell Negre, CGT, CUP i Suport Ponent, es recorreran diferents carrers de Lleida fins arribar a la Plaça Sant Joan on es realitzarà la lectura d'un manifest conjunt. Posteriorment i per a qui així ho vulgui hi haurà un dinar popular.


Manifestació Alternativa 1r de Maig a Tarragona

Com cada any un seguit de col.lectius i organitzacions convoquem pel 1r de Maig a Tarragona una manifestació alternativa a la del sindicalisme institucional.

La convocatòria és a les 19 h. del dimarts 1 de Maig, a Pl. Imperial Tarraco / Rambla Nova, Tarragona, amb el lema "Ni explotació, ni repressió, ni destrucció del planeta. Aturem el capitalisme".

Convoquen:
CGT, IAC, CoBas, Assemblees de Joves de Tarragona, Reus, Valls i Calafell-Cunit, AUP-Tarragona, Nosaltres Som, Alternativa Baix Gaià, Casal Popular Sageta de Foc de Tarragona, Casal Despertaferro de Reus, Casal Popular La Turba de Valls, Joventut Anarquista de Tarragona, Cercle Marxista, Assemblea per l'Habitatge Digne de Tarragona.


Actes del 1r de Maig a Sabadell

dilluns 30 d'abril: 19h pç. Marcet sbd
Cercavila "la precarietat té culpables, assenyalem-los"

divendres 4 de Maig: 19.30h Casal Pere Quart sbd-rambla
Xerrada "sindicalisme al s. XXI"
membres de COS, CGT i XCTiP

dimarts 1 de Maig manifestació unitària
17h pç. Universitat BCN

Plataforma 1er de Maig Sabadell


MANIFEST DE LA CGT 1 DE MAIG DE 2007

ORGANITZA'T I LLUITA!

Per a tots, tot

L'última reforma laboral ha suposat la universalització del contracte indefinit "barat" i la transferència de diners de les arques públiques a mans empresarials a través de subvencions i bonificacions. Els contractes de treball decreixen en drets gràcies a la subcontractació, la indefinició de l'obra, la vinculació laboral als contractes mercantils, les Unions Temporals d'Empreses o els falsos autònoms, imposant-se la dramàtica moda dels Expedients de Regulació d'Ocupació com a forma "tranquil·la" d'acomiadament col·lectiu, i moltes vegades pas previ a la deslocalització i al tancament d'empreses que estan assolant la vida de milers de famílies i que amb l'implacable procés de privatitzacions són aspectes fonamentals del procés de precarització de la societat.
La meitat de les persones assalariades treballem a contrates i subcontrates, obligant-nos a aceptar treballs de menys hores per acabar treballant en dos llocs, a retardar la sortida del domicili familiar o, quan ho aconseguim, a compartir l'habitatge, a sotmetre'ns a unes rotacions laborals salvatges, treballant per temporades o acceptant treballs escombraria.

Anvers de l'octaveta 1r de Maig 2007
Anvers de l'octaveta 1r de Maig 2007

Això condueix a que les persones renunciïn a cuidar-se i ser cuidades, lliurant a la iniciativa privada i al mercat el que és un deure i un dret de tots i totes. La Llei de Dependència és un mer foc d'artifici. El 65% de les persones autònomes són dones, el que implica la incapacitat de l'estat en aconseguir l'equiparació dels sexes i la mentida que suposa la Llei d'Igualtat, que impossibilita la plena incorporació de la dona a l'ocupació. I com a guinda, tenim la reforma de la Seguretat Social, amb la qual augmenten els anys que hem de treballar per accedir a una pensió de jubilació i endureixen les condicions per a les pensions d'incapacitat i de viduïtat, perjudicant tots els treballadors, però especialment els col·lectius socials més desfavorits.

La futura aplicació de la Directiva Bolkestein estendrà la iniciativa privada en la gestió dels serveis socials, un pas més en la conversió dels nostres drets en cotització borsària. Augmenten de nou els accidents laborals greus i molt greus, aquells que generen una incapacitat per tota la vida en qui els sofreix, i seguim en més de quatre morts al dia només per anar a treballar. A costa de la vida dels treballadors, els beneficis empresarials es multipliquen cada any a tots els sectors.

Revers de l'octaveta 1r de Maig 2007
Revers de l'octaveta 1r de Maig 2007

S'imposa i generalitza un tracte humiliant i discriminatori a les persones immigrants que vénen a treballar al nostre país i que generen béns i riqueses, però que l'estat espanyol i l'Europa fortaleza obliguen a morir en tanques, cayucos, pasteres, o que les abandona a la seva sort.

Vivim en una societat alienada pels mitjans de comunicació i per una educació irracional basada en valors retrògrads, que no fan sinó generar escenes diàries de brutalitat, ja sigui en properes guerres, en dones assassinades per la violència masclista, en l'extensió de l'agressivitat quotidiana o en la corrupció generalitzada. Aquesta degradació social promou un feixisme rampant davant del qual l'estat no fa cap altra cosa per fomentar les desigualtats i la ignorància, promovent amb això un nacionalisme anacrònic. Mentre la repressió sindical, policial o judicial de qualsevol moviment social crític és la seva única resposta.

Més que mai, hem de lluitar pels drets socials, suposadament consolidats, per avançar cap a una major dignitat social, qualitat de vida i ampliació de llibertats per a tots i totes; sent la mobilització social i la mobilització laboral els únics vehicles capaços de frenar i resistir davant d'aquells que anteposen els beneficis, el poder i la violència a la vida, els drets i les persones.

Ara i sempre, contra l'explotació i la repressió:
Organitza't i Lluita!

Confederació General del Treball (CGT)


MANIFEST PER UN 1r DE MAIG ANTICAPITALISTA i MANIFESTACIÓ A BARCELONA

PELS DRETS SOCIALS I LABORALS! CONTRA LA CRIMINALITZACIÓ DELS MOVIMENTS SOCIALS I LES LLUITES!

TOTS I TOTES A LA MANIFESTACIÓ: 1r DE MAIG A LES 17h A LA PLAÇA UNIVERSITAT, BARCELONA

Una vegada més en aquest 1r de maig, molts homes i dones sortim al carrer per fer sentir la nostra veu contra les agressions del capitalisme i per solidaritzar-nos amb les lluites socials.

1 de Maig 2007 - Cartell convocatòria anticapitalista
1 de Maig 2007 - Cartell convocatòria anticapitalista
El sistema capitalista i els seus governs reprimeixen i criminalitzen les lluites dels treballadors, moviments i organitzacions que es mobilitzen contra els acomiadaments i reestructuracions salvatges com és el cas d’Iberia; als qui defensem el dret a l’habitatge i l’ús social dels espais públics com és el cas del moviment okupa; i als immigrants que reivindiquen els drets fonamentals de residència i treball.

Els successius governs de la Generalitat i de l’Estat en comptes de defensar els interessos de la majoria apliquen polítiques favorables als empresaris; autoritzen el tancament d’empreses (com Philips, Miniwatt, Braun, etc.), la reducció de personal i els acomiadaments (com el de SEAT); permeten, quan no encoratgen, les deslocalitzacions d’empreses; impulsen la privatització dels serveis públics; no prenen mesures efectives contra la sinistralitat laboral; emparen operacions especulatives que atempten contra els drets de les persones, l’habitatge i el medi ambient. Des del govern de l’estat es llança una nova ofensiva contra les pensions i en benefici de retardar l’edat de jubilació; no redueixen per llei la jornada laboral a 35 hores; mantenen les injustificades modalitats de contractació que només propicien la precarietat..., tot això sense escandalitzar-se davant l’enriquiment d’una minoria i el creixement de les desigualtats.

Davant d’aquesta situació d’emergència social és necessària la resposta unitària i solidària dels treballadors, d’aquelles organitzacions i moviments socials que no ens rendim davant la dreta i el capital, que ens oposem al sindicalisme pactista i de claudicació practicat per les direccions d’ UGT i CCOO .

Aquest 1r de maig, l’Assemblea de Treballadors en Lluita (Bocatta, Iberia, Mercadona, SEAT, etc.); la Xarxa Solidària Contra els Tancaments i la Precarietat; diversos sindicats i organitzacions del moviment obrer, de les lluites dels immigrants, de les dones, etc. Organitzacions polítiques de l’esquerra anticapitalista, de l’esquerra independentista; organitzacions solidàries amb els pobles que lluiten contra l’ocupació militar, la repressió, per la llibertat i la justícia social (a l’Iraq, Palestina, Afganistan, Oaxaca, etc.) o per la construcció d’alternatives al capitalisme com ara a Veneçuela, Cuba, Bolívia i altres països d’Amèrica Llatina, junt amb activistes que es mobilitzen per un habitatge digne; convoquem una manifestació pels següents objectius:

- Per un treball digne i estable: No als acomiadaments, tancaments d’empreses i deslocalitzacions. No a la precarietat laboral. No a la repressió sindical. Solidaritat amb les lluites dels treballadors de Bocatta, Delphi, Iberia, Mercadona, SAS, SEAT, SINTEL, etc.

- Per la defensa dels serveis públics en els àmbits de la salut i l’educació. Per un transport públic gratuït i accessible. Els drets socials no són mercaderies: No a les privatitzacions, no a la llei de l’ICS, renacionalització integral del transport ferroviari.

- Contra el patriarcat i la discriminació laboral i social de les dones: Per la llibertat i la igualtat de les persones.

- Contra l’explotació laboral i la discriminació racial: Per la igualtat de drets, pels “papers” per tots i totes les immigrants.

- Pel dret a l’habitatge digne.

- En defensa del medi ambient i contra l’especulació: No al Quart Cinturó, No a la MAT, No al traçat de l’ AVE.

- Contra l’opressió nacional: Pel dret a l’Autodeterminació.

- Contra la guerra i les ocupacions: a l’Iraq, a Palestina, a l’Afganistan, al Sàhara, etc. Solidaritat amb els pobles que lluiten contra la guerra, per la llibertat i la justícia.

PERQUÈ UN ALTRE MÓN ÉS POSSIBLE: SENSE EXPLOTADORS NI EXPLOTATS

TOTS I TOTES A LA MANIFESTACIÓ: 1r DE MAIG A LES 17h A LA PLAÇA UNIVERSITAT, BARCELONA

Primeres organitzacions convocants: Assemblea de Treballadors en Lluita de Bocatta, Iberia, Mercadona, Assemblea d’Acomiadats de SEAT, Treballadors de Sintel, Xarxa contra els Tancaments i la Precarietat, Cobas, CISA d’Iberia, CTA, En Construcció, Federació del Metall de CGT de Catalunya, IAC (CATAC, CAU, CATAC-CTS, FSEF,FTC,USTEC-STEs), Sindicat Ferroviari, SU Metro, Assemblea per la regularització sense condicions, Marxa Mundial per les Dones de Barcelona, Col·lectiu de Solidaritat amb la Rebel·lió Zapatista, Cajei, Maulets, Endavant, Corrent Roja, En Lluita, PCPE, Revolta Global, Rojos/es d’EUiA..

Attached documents