CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Manifest llegit al final de la manifestació unitària del 19J a Barcelona

Divendres, 20 juliol, 2012
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

NO CALLEM!!

DEFENSEM ELS NOSTRES DRETS!!

Avui, milers i milers de persones a tot Catalunya i a tot l’Estat ens tornem a mobilitzar contra el nou paquet de retallades del Govern central que afecten les persones en atur, els treballadors i treballadores públics i els pensionistes, les persones en situació de dependència, i la població en general, i que només generaran més atur i recessió econòmica. El poder econòmic està aprofitant la crisi per canviar el nostre model social i retallar greument els drets socials i laborals aconseguits amb anys de lluita i esforç.

El nou pla de retallades del Govern del PP afecta especialment els sectors més dèbils i vulnerables de la societat i incideix negativament sobre les rendes mitjanes i baixes. Les mesures aprovades impliquen beneficis per a les empreses, com per exemple la rebaixa de cotitzacions socials, mentre es va buidant la caixa de la Seguretat social. Aquest Govern només està al servei de les grans empreses i grans fortunes, i no al de la majoria de la població!!

Davant d’aquesta nova ofensiva ultraliberal del Govern, el teixit social i cultural i tota la ciutadania, hem de continuar mobilitzant-nos en defensa de dels drets socials i laborals i els serveis públics com a resposta a unes polítiques que augmentaran inexorablement el nivell de pobresa de la majoria de la població i empitjoraran, encara més, l’actual situació de crisi. Volen enfonsar el país!!

No callem!! Rebutgem enèrgicament el nou atac als drets i prestacions de les persones en atur, treballadors i treballadores públics i pensionistes, les persones dependents i el fort augment de l’IVA que provocarà una caiguda del consum i menys activitat econòmica. L’única conseqüència serà una encara més gran destrucció d’ocupació!

L’educació està sent moneda de canvi de la crisi, augmentant preus d’escoles bressol, matrícules de les universitats, taxes a l’FP... també som víctimes del repagament i l’euro per recepta, es paralitza el sistema d’atenció a la dependència, es redueix la renda mínima d’emancipació, les prestacions de l’atur, i s’utilitza als treballadors i treballadores del sector públic per fer quadrar els comptes. No som mercaderia! Som persones i tenim drets!

Aquest no és el programa que el PP va presentar a les eleccions: això és un autèntic frau polític! Cal acabar amb els autoritarismes i les imposicions unilaterals donant veu a la població! Reclamem que els governants sotmetin les seves decisions a l’opinió dels ciutadans i les ciutadanes, i que cessin de reprimir les mobilitzacions socials i sindicals que de manera pacífica són via d’expressió del malestar, el conflicte social i el sentir de la ciutadania.

Perquè hi ha alternatives per garantir una millor redistribució de la riquesa i els esforços en la lluita per sortir de la crisi:

- Una lluita contundent i decidida contra el frau fiscal, que permetria recaptar 80.000 milions d’euros i evitaria aquestes noves retallades.
Una profunda reforma fiscal que garanteixi que pagui qui més té i qui més guanya, i que les rendes de capital tributin, com a mínim, tant com les del treball.

- L’establiment d’un impost a les transaccions financeres especulatives que permetria recaptar milers de milions d’euros per fer front als desequilibris socials i cobrir el forat de la banca.

- Una reforma financera que no es pagui amb recursos públics, que garanteixi la dinamització econòmica, doni solució justa a les persones que no poden fer front al pagament de les seves hipoteques i veuen vulnerat el seu dret constitucional a l’habitatge, i als petits estalviadors afectats per les participacions preferents.

- Que es depurin les responsabilitats dels gestors que han provocat el forat econòmic del sector financer.

- Que es garanteixin els recursos suficients a Catalunya i s’acabi amb el dèficit actual per fer front a les polítiques socials i la inversió pública necessàries per garantir la recuperació econòmica i els drets de ciutadania.

- Una Europa que prioritzi el benestar de les persones per damunt dels interessos dels mercats.

Per tot això, fem una crida a la ciutadania i a totes les organitzacions socials i ciutadanes per continuar mobilitzant-nos contra totes les mesures que suposen una retallada i un retrocés en drets socials i laborals de la ciutadania i dels treballadors i treballadores, i exigir unes altres actuacions per sortir de la crisi que estiguin a favor de les persones.

NO CALLEM!!

DEFENSEM ELS NOSTRES DRETS!!

19 de juliol de 2012

PLATAFORMA PROU RETALLADES,
CCOO de Catalunya,
UGT de Catalunya,
USOC,
CGT,
Intersindical-CSC

<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció