CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Manifest pel Dret de les dones a decidir sobre els nostres propis cossos

Dijous, 24 gener, 2008

Els recents esdeveniments policials i judicials que s'han produït a Madrid, arran d'una denúncia contra una clínica per part de grups antiavortistes, criminalitzant a les i els professionals sanitàries i sanitaris que practiquen avortaments i a les dones que han exercit el seu dret, violant la seva intimitat i tractant-les com delinqüents, ens situa davant un problema llargament dilatat en el temps: el dret a decidir sobre el nostre propi cos.

Salta a la llum que la Llei 9/1985 és una llei ambigua, que permet exercir un dret amb l'ombra constant de la inseguretat jurídica tant per a les professionals com per a les dones que ho exerceixen, tenint en compte a més que és de gairebé impossible exercici en la xarxa pública sanitària.

Des de la CGT volem manifestar la nostra més absoluta solidaritat amb les dones encausades, estenent la denúncia de la persecució que han sofert, reivindicant l'autonomia i la llibertat de tota dona a decidir sobre el seu propi cos.

Per això, exigim al Govern:

• Que s'adoptin les mesures de protecció necessàries per a acabar amb les amenaces i agressions tant físiques com verbals que estan sofrint les i els professionals de les clíniques d'interrupció voluntària de l'embaràs per part de grups fonamentalistes.

• Que es garanteixi tant el dret a la procreació conscient i responsable com el dret a la interrupció voluntària de l'embaràs, amb independència de l'edat, estat civil i nacionalitat.

• Que la pràctica de la contracepció estigui realment a l'abast de les persones que ho necessitin i que aquest servei sigui prestat de forma normalitzada en la Xarxa Sanitària pública.

• Que vagi acompanyat de mesures que garanteixin l'educació sexual en els centres escolars i l'accés als mètodes anticonceptius i a l'anticoncepció d'emergència a càrrec de la Seguretat Social.

Des de la CGT us convidem a participar en totes les concentracions que tinguin lloc en els diferents territoris de l'Estat, així com en la campanya d'autoinculpacions.

Secretaria de la Dona del Comitè Confederal de la CGT